Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Η «Υπεραντιδημαρχία» Πολεοδομίας Ως Πολύφερνη Νύφη Στον Δήμο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Η «Υπεραντιδημαρχία» Πολεοδομίας Ως Πολύφερνη Νύφη Στον Δήμο Ηλιούπολης

Μπορεί ο διοικητικός μηχανισμός του Δήμου και η δημοτική αρχή να βρίσκονται ακόμα σε θερινή ραστώνη, ωστόσο οι «πονοκέφαλοι» δεν σταματούν, με τον Δήμαρχο να καλείται να δώσει λύση στο κουίζ της ενσωμάτωσης της πολεοδομίας στον Δήμο Ηλιούπολης.

Πέρα από τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τα ζητήματα στελέχωσης που προκύπτουν, ο Γιώργος Χατζηδάκης φαίνεται πως έχει να αντιμετωπίσει και το ζήτημα της πολιτικής διευθέτησης της πολεοδομίας, καθώς πρέπει να ορίσει έναν αντιδήμαρχο ως πολιτικό προϊστάμενό της. Φήμες θέλουν τη δημιουργία μιας «υπεραντιδημαρχίας» που θα περιλαμβάνει τόσο τις τεχνικές υπηρεσίες όσο και την πολεοδομία, με τον αντιδήμαρχο που θα την επωμιστεί να αποτελεί ουσιαστικά το No2 της δημοτικής αρχής λόγω τους εύρους των αρμοδιοτήτων και των τοπικών εξουσιών που θα αναλάβει.

Σύμφωνα με πηγές θεωρείται δύσκολο ο Κώστας Σεφτελής να είναι το πρόσωπο-κλειδί που θα αναλάβει το νευραλγικό πόστο, καθώς φαίνεται πως θα αλλάξει χαρτοφυλάκιο, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Δήμαρχος κρατάει την αντιδήμαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας ως «άσσο στο μανίκι» του προκειμένου να την αξιοποιήσει για ενδεχόμενη πολιτική διεύρυνση. Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που αναφέρουν πως τη νέα αντιδημαρχία θα αναλάβει έμπειρο στέλεχος της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη», ως νέα μεταγραφή που θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες. Το δεύτερο σενάριο θέλει την ανάληψη της συγκεκριμένης αντιδημαρχίας από άλλο αντιδήμαρχο, ο οποίος έχει αποδειχθεί άκρως αποτελεσματικός στο πόστο του μέχρι στιγμής. Σε κάθε περίπτωση, η περίπτωση Σεφτελή δεν είναι η επικρατέστερη.

Όλα τα παραπάνω δρομολογούνται για το Φθινόπωρο, με τον Δήμαρχο να έχει περιθώριο για αποφάσεις έως το τέλος του έτους. Όπως έχει διαβεβαιώσει το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη υπάρξει μέριμνα για την επαρκή στελέχωση της νέας υπηρεσίας πολεοδομίας. Μένει να δούμε ποιος θα οριστεί πολιτικός επικεφαλής της νέας υπηρεσίας, η οποία σίγουρα θα φέρει ανακατατάξεις εντός της διοίκησης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ