Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Χρηματοδότηση 944.000 Ευρώ Μέσω ΣΠΑΥ Για Την Δασοπροστασία Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Χρηματοδότηση 944.000 Ευρώ Μέσω ΣΠΑΥ Για Την Δασοπροστασία Στην Ηλιούπολη

Μια μεγάλη επιτυχία ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτο, καθώς ο Σύνδεσμος Προστασίας Και Ανάπτυξης Υμηττού εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ για δράσεις και εργασίες πρόληψης και προστασίας του Υμηττού.

Τα συγκεκριμένα χρήματα προορίζονται για τους 10 δήμους που απαρτίζουν τον ΣΠΑΥ, με τα 944.000 εξ αυτών να προορίζονται για τον Δήμο Ηλιούπολης. Πιο συγκεκριμένα, 434.000 ευρώ προορίζονται για την προμήθεια παρατηρητηρίων, δεξαμενών, εξοπλισμό των εθελοντικών ομάδων, πυροσβεστικό εξοπλισμό, οχήματα, υδροφόρες και ενημερωτικές πινακίδες, ενώ τα υπόλοιπα 510.000 ευρώ προέρχονται από το ταμείο ανάκαμψης και θα δωθούν σε εργασίες κλαδεύσεων και συντήρησης δασικών δρόμων.

Με τις παραπάνω ενέργειες, θα δημιουργηθεί ένα «δίχτυ ασφαλείας» ενόψει της αντιπυρικής περιόδου για τον Υμηττό, με τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης να αναφέρει χαρακτηριστικά: Είμαι συγκινημένος γιατί η σημερινή διευρυμένη – παρουσία τριών Υπουργών – συνεδρίαση του ΣΠΑΥ έφερε καρποφόρα αποτελέσματα για τις ήδη δρομολογημένες δράσεις και έργα που ξεκινούν από αυτό το μήνα κιόλας γεγονός πρωτοφανές και θα γίνουν άμεσα ορατά στο σύνολο των πολιτών του Λεκανοπεδίου ύψους 17 εκ ευρώ τα οποία αναλύσαμε προς κάθε Δήμο.

Πρόκειται για ακόμα μια μεγάλη επιτυχία του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος έχει αναμορφώσει τον Υμηττό, αναβαθμίζοντας την πρόληψη και την προστασία του, μεριμνώντας ταυτόχρονα για την ανάδειξη του.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ