Facebook Pixel

Δημοτικα

Χατζηδάκης: «Ο κ. Ψυρρόπουλος Σχεδιάζει Απόλυση 140 Συμβασιούχων Στον Δήμο Ηλιούπολης»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Χατζηδάκης: «Ο κ. Ψυρρόπουλος Σχεδιάζει Απόλυση 140 Συμβασιούχων Στον Δήμο Ηλιούπολης»

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκης στη χθεσινή του ανακοίνωση για τα οικονομικά του Δήμου, αναφέροντας πως η δημοτική αρχή σχεδιάζει την απομάκρυνση των 136 συμβασιούχων που απασχολούνται αυτή τη στιγμή τον Δήμο.

Πρόκειται, κυρίως, για συμβασιούχους «COVID» που είχαν προσληφθεί στον Δήμο το 2020 για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που είχαν προκύψει λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποδείχτηκαν πολύτιμοι, καθώς καλύπτουν έως σήμερα μεγάλο ποσοστό των κενών θέσεων που είχε ο Δήμος στην καθαριότητα, στο πράσινο και στον καθαρισμό των σχολείων. Έως το 2021, οι μισθοδοσίες των συγκεκριμένων υπαλλήλων καλύπτονταν με κρατικά κονδύλια, και ο Δήμος αποφάσισε την παράταση των συμβάσεων τους, πληρώνοντας με ίδιους πόρους τους μισθούς τους, καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη μονιμοποίηση τους, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο, με απόφαση του έχει αποφασίσει τη στήριξη των αιτημάτων τους στο δικαστήριο.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Χατζηδάκης, ωστόσο, ο κ. Ψυρρόπουλος προσανατολίζεται στην αλλαγή στάσης στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να μη στηρίξει τους εργαζόμενους στο επόμενο δικαστήριο. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Χατζηδάκης: «Τις προηγούμενες ημέρες συγκάλεσε σε συνεδρίαση τη δημοτική του ομάδα εισηγούμενος τη μη στήριξη των συμβασιούχων εργαζόμενων στα επόμενα δικαστήρια, δηλαδή την απόλυσή τους. Η δημοτική ομάδα του κ. Ψυρρόπουλου έκανε δεκτή την πρόταση του, δηλαδή την απόλυση 140 εργαζόμενων του Δήμου μας».

Από την πλευρά της, η παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» του κ. Παπαδάτου, με αφορμή τις φήμες περί απομάκρυνσης των συμβασιούχων από τον Δήμο, έχει ήδη προτείνει σχετικό ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων, το οποίο θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 26/4.

(Φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ