Facebook Pixel

ΟδηγοΣ ΠοληΣ

Πρόγραμμα Επιδοτούμενης Κατάρτισης Ύψους 2.520 Ευρώ Για Ανέργους – Πως Θα Συμμετάσχετε

Οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν συνολικά 2.520 ευρώ παρακολουθώντας ένα εκτενές πρόγραμμα κατάρτισης και κερδίζοντας εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πρόγραμμα Επιδοτούμενης Κατάρτισης Ύψους 2.520 Ευρώ Για Ανέργους – Πως Θα Συμμετάσχετε

Ένα νέο πρόγραμμα αμειβόμενης εκπαίδευσης για ανέργους 30-49 ετών ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για το λεγόμενο «Voucher» το οποίο στοχεύει στην κατάρτιση και την προώθηση ανέργων στην αγορά εργασίας, επιδοτώντας τους, μάλιστα, με ένα ποσό κατά την περίοδο της εκπαίδευσης και της πρακτικής τους άσκησης.

Ποιους Αφορά & Τι Περιλαμβάνει

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 30-49 ετών που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης, ενώ επιπρόσθετα, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που θα επιλέξουν θα τους παρέχει συμβουλευτική προωθώντας τους, παράλληλα, σε εταιρείες στις οποίες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση, στο πλαίσιο απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Η συνολική διαρκεια του προγράμματος είναι 580 ώρες, ενώ για όλη τη διάρκεια του οι συμμετέχοντες λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2.520 ευρώ. (1.000 ευρώ για το κομμάτι της κατάρτισης και 1.520 ευρώ για το κομμάτι της πρακτικής άσκησης).

Οι Κλάδοι Κατάρτισης

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαίρία στους συμμετέχοντες ανέργους να εκπαιδευτούν σε μια σειρά απο κλάδους όπως η μεταποίηση, η βιομηχανία, η κατασκευές, οι επιχειρήσεις κοινωνικής φροντίδας και τα επαγγελματα τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικεύσεις που θα κληθούν να διαλέξουν οι συμμετέχοντες, είναι οι εξής:

  1. Τεχνικός-συντηρητής αυτοματισμού και αυτόματου ελέγχου
  2. Εργασίες Μόνωσης
  3. Οικοδομικές Εργασίες-Εργασίες Κατασκευαστικού κλάδου
  4. Στέλεχος Κοινωνικής Φροντίδας (Διαχείριση πόνου-ψυχολογική στήριξη-δεξιότητες
    φροντίδας τρίτης ηλικίας)
  5. Επαγγελματίας Καθαριστής
  6. Λινοθηκάριος
  7. Οροφοκόμος
  8. Σερβιτόρος
  9. Υπάλληλος Υποδοχής/Εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχείου
  10. Υπάλληλος τουριστικού γραφείου
  11. Οριζόντιες Ξενόγλωσσες Ικανότητες στο χώρο της εργασίας

ΚΕΚ Ευρωεργασιακή – Η Κορυφαία Επιλογή Σε Ζητήματα Κατάρτισης

Ο Όμιλος «Ευρωεργασιακή», εδώ και χρόνια, αποτελεί την Νο1 επιλογή στον τομέα της συμβουλευτικής και της κατάρτισης ανέργων. O Όμιλος «Ευρωργασιακή»  δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης εξ αποστάσεως, μέσω της υπερσύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει, ενώ το προσωπικό του ομίλου μπορεί να βοηθήσει τους αιτούντες να ενταχθούν στο πρόγραμμα, παρέχοντας τους οδηγίες για την εγγραφή τους, τηλεφωνικά.

Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα ενδιαφέροντος που βρίσκεται εδώ και το προσωπικό της Ευρωεργασιακής θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 1/2/2020

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ