Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Βολές Πανταζόπουλου Κατά Βαλασόπουλου Με «Ιστορίες Διασπάσεων»

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Βολές Πανταζόπουλου Κατά Βαλασόπουλου Με «Ιστορίες Διασπάσεων»

Με μια ανακοίνωση-αναδρομή στα τεκταινόμενα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλιούπολη επέλεξε να απαντήσει ο επικεφαλής του ΕΝΑΚ Δημήτρης Πανταζόπουλος στα όσα είπε ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ και συνεργαζόμενος με τη δημοτική αρχή, με αφορμή τις «μομφές» του τέως δημάρχου πραγματοποίησε μια σύντομη παράθεση οροσήμων στη πορεία της δημοκρατικής παράταξης στην πόλη, εγκαλώντας εμμέσως τον κ. Βαλασόπουλο πως ήταν εκείνος που επέλεξε την διάσπαση έναντι της συσπείρωσης το μακρινό 2010. Ο κ. Πανταζόπουλος επισημαίνει πως ο κ. Βαλασόπουλος επέλεξε τον δρόμο της σκληρής κομματικής υποψηφιότητας, αντί της ανάδειξης υποψήφιου δημάρχου από την κοινωνία της πόλης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Πανταζόπουλος:

  • Τελικά αγαπητέ Βασίλη…
  • Ποιος τελικά ήταν ο Δούρειος Ίππος και ποιος ο εμπνευστής;
  • Ποιος ο εκλεκτός του κόμματος και ποιος της κοινωνίας των πολιτών ;
  • Ποιος ήταν πανίσχυρος κομματικά και ποιος καταξιωμένος στη κοινωνία της πόλης;
  • Ποιος ήθελε ανοικτή εκλογική ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου και ποιος την απέφυγε;
  • Ποιος μεθόδευσε τη διάσπαση της παράταξης και ποιος την αρνήθηκε  ;
  • Ποιος ήταν εδώ εκλεγμένος και αφοσιωμένος στη πόλη, στα προβλήματα στους πολίτες και ποιος ήρθε άνωθεν;

Aπό το περιβάλλον του πρώην Δημάρχου κάνουν λόγο για «εντελώς υποκριτική ανακοίνωση», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Πανταζόπουλος κατηγορεί τον πρώην Δήμαρχο ως «διασπάστη», ενώ συνεργάστηκε με τον άνθρωπο που διέσπασε την δημοκρατική παράταξη στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την πόλη», αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τη συμμαχία της παράταξης Πανταζόπουλου με τον Γιώργο Χατζηδάκη.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Δημήτρη Πανταζόπουλου: 

 Κρείττον του λαλείν το σιγάν.

Αρχαιοελληνική παροιμία

 Σε πρόσφατη  συνέντευξη του , ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος που παραχώρησε στην ιστοσελίδα   dday.gr, εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα του στις εκλογές του 2019, αναζητά ¨ενόχους¨, δούρειους ίππους διασπαστές και συνωμότες. Εγώ για πολλοστή φορά έχω μιλήσει, αυτή τη φορά αναλυτικά με στοιχεία και ονόματα θα καταθέσω τα αναμφισβήτητα γεγονότα.

Ιανουάριος 2006. Δημοσίευμα της εφημερίδας ¨ΝΕΑ¨ αναφέρει: «Ο τ. Δ/ντής του γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου και πρώην ΓΓ. Υπουργείου Εσωτερικών  Βασίλης Βαλασόπουλος  γνωστοποίησε στον πρόεδρο την επιθυμία του να κατέλθει Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης και ο Πρόεδρος του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Οκτώβρης 2006. Η Δημοτική Αλλαγή χάνει τις εκλογές και αποχωρεί ο Θ. Γεωργάκης. Αναλαμβάνουν για μικρό διάστημα ο Β. Σκούρας και ο αείμνηστος  Κ. Λύτρας και το 2007 αναλαμβάνω  επικεφαλής της Δημοτικής Αλλαγής ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Ξεκινά  η προσπάθεια της παράταξης να σταθεί στα πόδια της  και παρόλες τις αντιξοότητες έχει σημαντική και οργανωμένη παρουσία μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο με θέσεις, προτάσεις και δράσεις.

Την ίδια περίοδο από το 2007 και μέχρι το τέλος της θητείας  μια ομάδα ανθρώπων εξαπλώνεται  στη πόλη με στόχο:

  • Να προετοιμάσει την έλευση του Βαλασόπουλου
  • Να απαξιώνει συστηματικά, μέρα με την ημέρα στα καφενεία, στους τόπους δουλειάς, στο προοδευτικό κόσμο της πόλης, τη Δημοτική Αλλαγή και το Δημήτρη Πανταζόπουλο, ενώ θεωρητικά ανήκαν στην ίδια παράταξη.
  • Λόγω των υψηλών διασυνδέσεων του κ . Βαλασόπουλου στο παντοδύναμο τότε ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζει με όλα τα μέσα τα κομματικά όργανα (Τ.Ο, Νομαρχιακή, Π.Ε) στήνοντας το μηχανισμό υποστήριξης της υποψηφιότητας το.

Πηγαίνοντας  προς το τέλος της δημοτικής θητείας έχει δηλητηριαστεί η προοδευτική παράταξη της πόλης.

Μπροστά στην απαξίωση και τον πόλεμο που δέχομαι προσωπικά εγώ αλλά και η Δημοτική Αλλαγή, αποφασίζεται ( δεν μπορούσαν να την αποφύγουν) μια πλατιά γενική συνέλευση της δημοκρατικής παράταξης  που θα έδινε δημοκρατική, πλειοψηφική λύση η οποία γιατί όχι θα ήταν ενωτική και νικηφόρα.

Μεθόδευσε όμως και την γενική συνέλευση ο κ. Βαλασόπουλος, μπλόκαρε την δημοκρατική πλειοψηφία που θα οδηγούσε σε υποψήφιο ισχυρό και ενωτικό και δια του κ. Σπίρτζη, εκπροσώπου τότε του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνουν ότι το κόμμα επέλεξε τον κ. Βαλασόπουλο ως υποψήφιο Δήμαρχο.

21 Ιουλίου 2010

Τότε δημιουργήθηκε το ΕΝΑΚ (Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα), μια μεγάλη ομάδα ενεργών δημοκρατικών πολιτών ανθρώπων  που ζουν, εργάζονται και προσφέρουν στην πόλη, άνθρωποι που έχουν εργασίες και δεν αναζητούν μέσα από το δήμο.

Σεπτέμβριος 2010

Ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος με καλεί να αποσυρθώ και να στηρίξω την επιλογή του κόμματος και τον ρωτώ ¨Θέλετε ενωμένη παράταξη ή όχι¨.

Και μου απαντά ¨Ναι¨

‘Έχω πρόταση κ. Βουλευτά.

Να την ακούσω.

¨Οι εκλογές είναι στις 4 Νοεμβρίου. Ο χρόνος είναι αρκετός. Σε 3 Κυριακές, κάνουμε ανοικτές διαδικασίες στη πόλη και όποιος εκλεγεί από τους πολίτες τον στηρίζουμε ενωτικά και δυναμικά.

Δεν γίνεται, η απόφαση είναι ειλημμένη ανταπαντά ο κ. Μίχος.

4 Νοεμβρίου 2010

Το ΕΝΑΚ κατεβαίνει στις εκλογές, έχοντας απέναντι όλο το κομματικό σύστημα της Χ. Τρικούπη και τα εξαπτέρυγα της. Πήρε ένα σημαντικό ποσοστό αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το ΕΝΑΚ κατάφερε χωρίς  να γίνει δημοτική αρχή με τις προτάσεις, τις θέσεις την πολιτική και ατομική συμπεριφορά όλων μας να καταξιωθεί στην κοινωνία της πόλης έως και σήμερα.

Μάρτιος 2019

Σε μεγάλη ανοικτή εκδήλωση το ΕΝΑΚ παρουσία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων της πόλης δηλώνω:

  • Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος ούτε μέλος της οικογενείας μου αλλά θα είμαι ενεργός στην πόλη με θέσεις και δράσεις.
  • Το ΕΝΑΚ δεν θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές αλλά θα συνεργαστεί με εκείνες τις δυνάμεις που επιθυμούν μια πόλη φιλική και φιλόξενη σύγχρονη και προσβάσιμη, ανθρώπινη και διακριτή.

Έτσι  οδηγηθήκαμε σε εκλογική συνεργασία της παράταξης που ίδρυσε ο Γ. Χατζηδάκης και του ΕΝΑΚ.

Η συνεργασία αυτή αποτέλεσε καταλύτη που οδήγησε στη συνεργασία του Θ. Γεωργάκη, του Σταύρου Γεωργάκη, του ανεξάρτητου Κ. Σεφτελή, του Θάνου Κατσώνη από την αριστερά και πολλών άλλων.

Την αλλαγή στη πόλη όμως την έφεραν τη 2η Κυριακή οι Ηλιοπουλίτες οι οποίοι ανέτρεψαν τα προγνωστικά, τις σφυγμομετρήσεις και τα μαθηματικά.

Τελικά αγαπητέ Βασίλη…

  • Ποιος τελικά ήταν ο Δούρειος Ίππος και ποιος ο εμπνευστής;
  • Ποιος ο εκλεκτός του κόμματος και ποιος της κοινωνίας των πολιτών ;
  • Ποιος ήταν πανίσχυρος κομματικά και ποιος καταξιωμένος στη κοινωνία της πόλης;
  • Ποιος ήθελε ανοικτή εκλογική ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου και ποιος την απέφυγε;
  • Ποιος μεθόδευσε τη διάσπαση της παράταξης και ποιος την αρνήθηκε  ;
  • Ποιος ήταν εδώ εκλεγμένος και αφοσιωμένος στη πόλη, στα προβλήματα στους πολίτες και ποιος ήρθε άνωθεν ;

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βολές Πανταζόπουλου Κατά Βαλασόπουλου Με «Ιστορίες Διασπάσεων»
  1. Ο/Η ΣΕΝΤ λέει:

    Ευχαριστούμε τα κομματόσκυλα που ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ