Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Παρέμβαση Για Την Κατάσταση Στα Σχολεία Από Τη Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη»

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παρέμβαση Για Την Κατάσταση Στα Σχολεία Από Τη Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη»

Δημόσια παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στα σχολεία της πόλης, αλλά και γενικότερα της χώρας, πραγματοποίησε η δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη».

Η δημοτική παράταξη της αριστεράς στην Ηλιούπολη στέκεται στο πλευρό των μαθητών και των διεκδικήσεων τους, εγκαλώντας την κυβέρνηση για τις επιλογές και την στραγητική της κατά το άνοιγμα των σχολείων. «Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή για όλους, τεστ σε μαθητές και καθηγητές, λιγότερους μαθητές ανά τάξη, καθαριότητα και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μίας σοβαρής αναταραχής στην εκπαιδευτική κοινότητα εν μέσω μίας σοβαρής υγειονομικής κρίσης.

Οι μαθητές διεκδικούν καλύτερες συνθήκες για τη διεξαγωγή των μαθημάτων στα σχολεία μας με μείωση των μαθητών ανά τάξη, καλύτερες υγειονομικές συνθήκες για μαθητές και καθηγητές, εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας η οποία είναι στο όριο του να τεθεί εκτός ελέγχου στη χώρα και ειδικότερα στην Αττική.

Η απάντηση της κας. Κεραμέως και του Υπουργείου Παιδείας; Ξύλο, χημικά, στοχοποίηση, τιμωρία και εκβιασμοί μαθητών. Επιφυλάσσουν ρόλο χωροφύλακα και παιδονόμου για τους διευθυντές και ενεργοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Τα αιτήματα των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας συνολικά είναι απόλυτα δίκαια και λογικά. Η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για το ασφαλές άνοιγμα των δημόσιων σχολείων στη νέα σχολική χρονιά 6 περίπου μήνες μετά από το 1ο lockdown, όπου η κοινωνία της έδωσε την ευκαιρία και τον απαραίτητο χρόνο. Απ’ ότι φαίνεται, το ενδιαφέρον για την υγεία μας, ήταν λόγια του ανέμου.

Αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει τις δομές και να παράσχει το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας και με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να καλπάζει, στοχοποιεί τους μαθητές και τη νεολαία, στοιβάζουν τους εργαζόμενους σε μέσα μεταφοράς σαρδελοποιημένους λόγω έλλειψης δρομολογίων, δεν κάνει προσλήψεις στην παιδεία αλλά αυξάνει το όριο των μαθητών ανά αίθουσα, «αναγκάζεται» κατόπιν πιέσεων να δώσει -τελικά ακατάλληλες μάσκες-αερόστατα στους μαθητές με διαδικασίες που προκαλούν ερωτηματικά, δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας με τους απαραίτητους πόρους (αντιθέτως τους υποδέχεται με ξύλο όσους μας προέτρεπε να χειροκροτήσουμε), αναλώνεται μόνο στον αυταρχισμό και σε απευθείας αναθέσεις σε φίλους και κολλητούς.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Δεν είναι ούτε οι μαθητές και οι γονείς, ούτε οι καθηγητές, ούτε οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και των μεταφορών αναλώσιμοι.
Στεκόμαστε καθαρά στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή για όλους, τεστ σε μαθητές και καθηγητές, λιγότερους μαθητές ανά τάξη, καθαριότητα και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Η ζωή αλλάζει, μα δεν χάνεται.
Η ελπίδα σβήνει, μα δεν πεθαίνει.
Η αλήθεια σκεπάζεται, μα πάλι ξαναλάμπει.
(Πέρσι Σέλλεϋ)

Το Γραφείο Τύπου

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ