Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Βολές Αντιπολίτευσης Κατά Ηλία Πανταζόπουλου: “Να Μας Σταλεί Άμεσα Ο Φάκελος Της Υπόθεσης Των Κάδων”

Σε αυστηρό ύφος κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής  των δημοτικών παρατάξεων στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που διεξάγεται αυτή την ώρα στο δημαρχιακό μέγαρο.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Βολές Αντιπολίτευσης Κατά Ηλία Πανταζόπουλου: “Να Μας Σταλεί Άμεσα Ο Φάκελος Της Υπόθεσης Των Κάδων”

Σε αυστηρό ύφος κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής  των δημοτικών παρατάξεων στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που διεξάγεται αυτή την ώρα στο δημαρχιακό μέγαρο.

Οι κκ. Κοκοτίνης, Αναγνώστου, Τσατσούλη, Πανταζόπουλος, Ευσταθίου και Σόφης, στις εισαγωγικές τους τοποθετήσεις, αναφέρθηκαν στην αναρτηθείσα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στη Διαύγεια και κοινή θέση των τοποθετήσεων τους ήταν πως αφενός υπήρξε παραποίηση των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου και αφετέρου υπήρξαν αιχμές σύσωμης της αντιπολίτευσης για την μη κοινοποίηση στους επικεφαλής, του περιβόητου φακέλου σχετικά με τις καταγγελίες του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Χατζηδάκη για έκνομες ενέργειες της διοίκησης στον διαγωνισμό προμήθειας κάδων.

Η κυρία Τσατσούλη, μάλιστα, ανεφερε πως ενώ αρχικά είχε πάρει το πράσινο φως για να λάβει τον φάκελο της υπόθεσης που θα σταλεί στον Εισαγγελέα, κατόπιν προφορικής της συννενόησης με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν την ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να της κοινοποιηθεί ο φάκελος, καθώς βρίσκεται στα χέρια της νομικής υπηρεσίας του δήμου, όπως αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

Στην τοποθέτηση του, ο κύριος Ευσταθίου κατηγόρησε ευθέως την δημοτική αρχή για πρόθεση μη-αποστολής του φακέλου στη δικαιοσύνη, ενώ ζήτησε εγγυήσεις για την ορθή έκβαση της υπόθεσης.

Το πρόβλημα φαίνεται πως είναι περίπλοκο, καθώς δεν ειναι απολύτως σαφές από το θεσμικό και νομικό πλαίσιο το ποιος ειναι αρμόδιος για την αποστολή σχετικών υποθέσεων στη δικαιοσύνη. Πάντως, το δημοτικό συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου ουδέποτε αποφάσισε αποστολή του φακέλου στην νομική υπηρεσία του Δήμου, με σαφή τρόπο, αλλά την άμεση παραπομπή του φακέλου στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, αρμόδιος για το θέμα φαίνεται πως είναι ο Ηλίας Πανταζόπουλος, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νικηφόρος εξέφρασε διαφορετική άποψη, προτείνοντας να πάει η υπόθεση στον ελεγκτή νομιμότητας και να τροποποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να επαναρτηθεί στη διαύγεια.

Κοινή γραμμή όλων των επικεφαλής υπήρξε η αναθεώρηση των πρακτικών και η αποστολή του πλήρους φακέλου της υπόθεσης στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ