Facebook Pixel

Επικαιροτητα

«Βήματα Πίσω» Για Την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Βήματα Πίσω» Για Την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης

Αρνητικές είναι οι νέες ειδήσεις για το ζήτημα της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης, της οποίας η κατασκευή συζητείται τις τελευταίες 2 δεκαετίες στην Ηλιούπολη.

Όπως όλα δείχνουν, κάθε συζήτηση για το έργο «παγώνει» ελλείψει χρηματοδοτικών πόρων. Η θέση αυτή δεν είναι κάποια εικασία, αλλά εκφράστηκε από τα πιο επίσημα χείλη, δηλαδή του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Ταχιάου. Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, πριν λίγες ημέρες, ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη «αναδιαμόρφωσης» των πόρων για διάφορα μεγάλα δημόσια έργα ένεκα της κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλία, η οποία έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες σε έργα υποδομής την προκειμένη στιγμή. «Οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι. Είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιστοίχιση των έργων με τις δυνατότητες χρηματοδότησης. Δεν γίνονται όλα», επεσήμανε ο υπουργός.

«Δεν Τεκμηριώνεται Σκοπιμότητα»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» ειδικά για το ζήτημα των επεκτάσεων της Αττικής Οδού και της επέκτασης προς το Ελληνικό (δηλαδή της αστικής σήραγγας), ο κ. Ταχιάος ανέφερε πως «για την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού δεν γνωρίζουμε πολλά, ούτε καν αν τεκμηριώνεται σκοπιμότητά του ούτε τα οικονομικά του στοιχεία. Το ότι οι ενδιαφερόμενοι προκαλούν δημοσιότητα γύρω από το έργο δεν είναι για εμάς αφετηρία αποφάσεων», ενώ προσέθεσε πως «τα έκτακτα περιστατικά στη Θεσσαλία έχουν τέτοιο οικονομικό μέγεθος που ανατρέπουν τον σχεδιασμό».

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη γύρω από το ζήτημα της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης ήταν η εκπόνηση της μελέτης με χρηματοδότηση της Lamda Development προκειμένου να παρακαμφθούν οι πολυδαίδαλες διαδικασίες ανάθεσης του δημοσίου και να προχωρήσει το έργο με μεγαλύτερη ταχύτητα. Όπως όλα δείχνουν, όμως, οι εξελίξεις δεν είναι θετικές με το έργο να κινδυνεύει ξανά με «πάγωμα».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “«Βήματα Πίσω» Για Την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης
  1. Ο/Η tsiros λέει:

    Πάντως η νέα δημοτική αρχή τηρεί σιγή ιχθύος. Δεν την ενδιαφέρει το θέμα? Έχει άλλες σκέψεις. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ