Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Tρία Μέλη Της «Πλατφόρμας Διαλόγου & Συντονισμού Για Την Αυτοδιοίκηση Στην Ηλιούπολη» Μιλούν Στο ilioupolinews

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Tρία Μέλη Της «Πλατφόρμας Διαλόγου & Συντονισμού Για Την Αυτοδιοίκηση Στην Ηλιούπολη» Μιλούν Στο ilioupolinews

H συγκεκριμένη συνέντευξη είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες, καθώς οι συνεντευξιαζόμενοι είναι τρεις. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Βαρσάνη, Γιάννη Βρεττό και Κώστα Ζάχο, τρεις ενεργούς Ηλιουπολίτες και μέλη της «πλατφόρμας διαλόγου για την αυτοδιοίκηση στην Ηλιούπολη». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία προοδευτικών πολιτών οι οποίοι σε αυτές τις εκλογές συμπράττουν με τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, με τους 3 άνδρες να διεκδικούν την είσοδό τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Αλέξανδρος Βαρσάνης γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και εργάζεται ως ασφαλιστικός Broker και διατηρώντας εταιρεία στην πόλη μας. Σπούδασε οικονομικές και ασφαλιστικές επιστήμες και μιλά Αγγλικά και Γερμανικά. Ασχολείται με τα κοινά της πόλης για πάνω από 20 χρόνια, ενώ έχει υπάρξει και συντονιστής σε αυτοδιοικητική παράταξη.

Ο Γιάννης Βρεττός μενει στην Ηλιούπολη από το 1978. Σπούδασε νομικά και ως δικηγόρος έχει ασχοληθεί με υποθέσεις του Δήμου Ηλιούπολης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ανώτερο στέλεχος του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Όπως ο ίδιος αναφέρει «η Ηλιούπολη έχει ανάγκη τους πολίτες της περισσότερο από ότι τους δημοτικούς συμβούλους». 

Ο Κώστας Ζάχος γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1972, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας και δίδαξε Οικονομικά και Μάρκετινγκ στα ΝΕΛΕ Δυτικής Αττικής.  Είναι ιδιοκτήτης οικογενειακής επιχείρησης λευκών ειδών με έδρα την Ηλιούπολη και μέλος του Δ.Σ. (ταμίας) του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης.

Τα τρία μέλη της «Πλατφόρμας» μίλησαν στο ilioupolinews.gr με αφορμή τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τι είναι αυτό που σας ώθησε να είστε υποψήφιoι σε αυτές τις εκλογές;

ΑΒ : Ασχολούμαστε και συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά της πόλης μας αρκετά χρόνια. Με ανιδιοτέλεια και μοναδικό γνώμονα το καλό της Ηλιούπολης. Κάποιοι από εμάς ήμασταν ξανά υποψήφιοι.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο μέσω της υλοποίησης των προγραμματικών μας θέσεων, την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης.

ΓΒ: υπάρχουν πολλά προβλήματα που φαντάζουν άλυτα ενώ δεν είναι. Και υπάρχουν διαρκώς και νέα προβλήματα. Η αυτοδιοικητική πολιτική ζωή πρέπει να αλλάξει για να τα αντιμετωπίσει. Εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

: Είμαστε εδώ, γιατί ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην Ηλιούπολη. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε και πιστεύουμε πως οι ιδέες και οι θέσεις που έχουμε να προτείνουμε είναι υλοποιήσιμες, σε ένα βαθμό καινοτόμες και μπορούν να γίνουν αποδεκτές από το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας της πόλης μας.

IMG 4180 Tρία Μέλη Της «Πλατφόρμας Διαλόγου & Συντονισμού Για Την Αυτοδιοίκηση Στην Ηλιούπολη» Μιλούν Στο ilioupolinews
O Aλέξανδρος Βαρσάνης

Είδαμε μια μεγάλη μετατόπιση του προοδευτικού χώρου στην Ηλιούπολη, με μαζικές αποχωρήσεις από την παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» και τη δημιουργία μιας Πλατφόρμας Διαλόγου που εν τέλει συνέπραξε με τον Δήμαρχο. Εξηγήστε μας τους λόγους.

ΓΒ: Η ετικέτα «προοδευτικός» δεν είναι δεδομένο κτήμα ενός ή συγκεκριμένων πολιτικών χώρων. Για μένα η απάντηση στα προβλήματα είναι το ζητούμενο. Αναζητούμε λύσεις. Η «αντιπολίτευση» ή «συμπολίτευση» είναι όροι αδιάφοροι για τα προβλήματα του κόσμου.  

KZ: Προοδευτικό για εμένα, μπορεί να χαρακτηριστεί ότι κινείται προς την κατεύθυνση της περισσότερης κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι θέσεις όμως, όπως και να τις χαρακτηρίζει ο καθένας μας, αν δεν μπουν στην δοκιμασία μεγαλύτερων ακροατηρίων και αν δεν γίνει προσπάθεια να υλοποιηθούν μένουν κενό γράμμα. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε μέσω της συμμετοχής της Πλατφόρμας στον ενιαίο συνδυασμό «Ενωμένοι για την Ηλιούπολη». Να συνομιλήσουμε με περισσότερο κόσμο και να βάλουμε τις θέσεις μας στην δοκιμασία της υλοποίησης τους.

AB: Θεωρούμε ότι η παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» έκανε ένα μεγάλο, ιστορικό κύκλο που προσέφερε πάρα πολλά στην πόλη αλλά για εμάς αυτός ο κύκλος έκλεισε.

Πιστεύουμε σαν θέση αρχής στις προγραμματικές συνεργασίες και συγκλίσεις, αυτό φαίνεται άλλωστε στη διακήρυξη της Πλατφόρμας που συν ιδρύσαμε, φαίνεται όμως και στην πράξη με τη συμπόρευση μας με τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, όπου καταφέραμε να έρθουμε σε προγραμματική συμφωνία, σε ένα αυτοδιοικητικό πλαίσιο προτάσεων που παρουσιάζουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, που δίνουμε νέες ιδέες σε διάφορα ζητήματα, που αλλάζουμε προς το καλύτερο τον τρόπο διοίκησης ενός Δήμου.

IMG 4178 Tρία Μέλη Της «Πλατφόρμας Διαλόγου & Συντονισμού Για Την Αυτοδιοίκηση Στην Ηλιούπολη» Μιλούν Στο ilioupolinews
Ο Γιάννης Βρεττός

Ποια πιστεύετε πως είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης και πως θα τα επιλύσετε εάν η παράταξη του Δημάρχου επανεκλεγεί ως δημοτική αρχή;

KZ: Τα προβλήματα της πόλης μας είναι αρκετά και σύνθετα. Προσωπικά με ανησυχεί η κατάσταση της τοπικής αγοράς και πιστεύω ότι στο πρόγραμμα μας υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της, όπως η βελτίωση της προσβασιμότητας η αισθητική αναβάθμιση και άλλα. Παρόλα αυτά θα προσθέσω ότι καμία καλή πρόθεση και κανένα πρόγραμμα δεν είναι πανάκεια. Θα πρέπει από την επόμενη μέρα να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, όσοι κατοικούμε και όσοι δραστηριοποιούμαστε στην Ηλιούπολη, να συνεννοηθούμε για τα βασικά και να συμμετέχουμε, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες γύρω μας. Και το χρέος, τελικά της επόμενης δημοτικής αρχής , είναι ακριβώς αυτό. Να καλλιεργήσει αυτή την κουλτούρα σύμπραξης και συμμετοχής.

ΓΒ: Συμφωνώ και εγώ με τη σειρά μου, ότι τα προβλήματα είναι πολλά και διαφορετικά. Αξιολόγησή τους εκ μέρους μας θα σήμαινε, ενδεχομένως, ότι παραβλέπουμε κάποιες ανάγκες και αιτήματα και τελικά συγκρίνουμε με βάση δικά μας δεδομένα. Το θέμα είναι η άποψη του κόσμου στην αξιολόγηση των θεμάτων. Αυτό που επιδιώκουμε είναι αυξημένη συμμετοχή του κόσμου ώστε ο Δήμος να κατανοεί τις προτεραιότητες με βάση την άποψη των πολιτών και όχι αυθαίρετα.

ΑΒ: Υπάρχουν μεγάλα θέματα που αφορούν την πόλη, όπως ο οδοφωτισμός, η δημόσια περιουσία, το ρέμα της Πικροδάφνης, το ΚΥΤ, το νεκροταφείο, η κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά υπάρχουν και ‘’μικρά’’ θέματα που επηρεάζουν σε σοβαρό βαθμό την καθημερινότητα μας, όπως τα πεζοδρόμια, πάρκα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων, βελτιστοποίηση της καθαριότητας, νέοι αθλητικοί χώροι, αναβαθμισμένα ενεργειακά δημόσια κτίρια.

Όπως προαναφέραμε καταφέραμε και δημιουργήσαμε από κοινού με τον Δήμαρχο ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να δώσει λύσεις σε πάρα πολλά από τα προβλήματα της πόλης μας. Συγκροτημένα σε ένα πλάνο πενταετίας και φυσικά ακούγοντας πάντα τους δημότες της πόλης μας και τις προτάσεις τους.

IMG 4182 Tρία Μέλη Της «Πλατφόρμας Διαλόγου & Συντονισμού Για Την Αυτοδιοίκηση Στην Ηλιούπολη» Μιλούν Στο ilioupolinews
Ο Κώστας Ζάχος

Τι θα λέγατε σε έναν δημότη για να τον πείσετε να σας ψηφίσει;

AB: Θέλουμε να είμαστε σε άμεση επαφή με τους κατοίκους, τους γείτονες μας, να μας ενημερώνουν για τα προβλήματα τους και φυσικά να μας προτείνουν λύσεις. Δεν θέλουμε να μας ψηφίσει για να κάνουμε χάρες και εξυπηρετήσεις εις βάρος των πολλών και της Ηλιούπολης. Θέλουμε να μας ψηφίσει διότι ζούμε και αναπνέουμε στην πόλη μας, αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα της με τα καλά και τα άσχημα. Έχουμε προτάσεις με πραγματικές λύσεις για τα μεγάλα και τα μικρά θέματα της πόλης. Έχουμε αποδείξει στην πορεία όλων αυτών των ετών ότι λειτουργούμε με ανιδιοτέλεια και μοναδικό σκοπό να γίνει η Ηλιούπολη καλύτερη για όλες και όλους.

KZ: Εγώ από την μεριά μου, θα του έλεγα ότι ψηφίζοντας τον νέο συνδυασμό, ψηφίζει ένα μείγμα εμπειρίας στην διαχείριση και νέων θέσεων και προτάσεων που ευελπιστούν να προχωρήσουν τα πράγματα, λίγο παραπέρα και να ανοίξουν νέους δρόμους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Βρισκόμαστε εδώ για να προσφέρουμε και για να μπορούμε να μεταφέρουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συμπολιτών  μας, όχι μόνο καταγγέλλοντας τα κακώς κείμενα, αλλά προσπαθώντας ταυτόχρονα να προτείνουμε και να υλοποιήσουμε λύσεις.

ΓΒ: Θα του έλεγα ότι, αν πιστεύει ότι θα λύσω τα προβλήματά του ΔΕΝ πρέπει να με ψηφίσει. Πιστεύουμε στη συμμετοχή του κόσμου, όχι στις αναθέσεις. Οι πολίτες ξέρουν τα προβλήματα και μπορούν να προτείνουν -σε πολλές περιπτώσεις – λύσεις. Οι πολίτες θα υποστούν τα αποτελέσματα των πολιτικών. Τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν να γίνονται ερήμην τους, πρέπει να συμμετέχουν περισσότερο. Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ακριβώς αυτό.  

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ