Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Το Παρασκήνιο Της Παραίτησης Του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Και Οι Πρώτοι «Τριγμοί» Στην Παράταξη Του Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Το Παρασκήνιο Της Παραίτησης Του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Και Οι Πρώτοι «Τριγμοί» Στην Παράταξη Του Δημάρχου

Μπορεί η ανακοίνωση παραίτησης του κ. Καραβαγγέλη από την αντιδημαρχία καθαριότητας να έγινε δημόσια με «βελούδινο» τρόπο, ωστόσο το παρασκήνιο είναι έντονο και αφορά όχι μόνο τον Δήμαρχο και τον πρώην αντιδήμαρχο, αλλά και άλλα μέλη της δημοτικής ομάδας του Δημάρχου.

Πρώην στρατιωτικός στο επάγγελμα και «τυπολάτρης», ο κ. Καραβαγγέλης είχε δείξει από την αρχή πως δε θα κάνει ανεκτή οποιαδήποτε «παραφωνία» στον τομέα καθαριότητας. Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο πως διαρκώς εφιστούσε την προσοχή τους υπηρεσιακούς παράγοντες για σοβαρές παραλείψεις στην υπηρεσία και διαρκώς προσπαθούσε να θέσει άπαντες προ των ευθυνών τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η υπόθεση της έλλειψης άδειας πυρασφάλειας στο συνεργείο οχημάτων του Δήμου, ένα θέμα που είχε φέρει στο φως το ilioupolinews. Είναι ένα κλασσικό δείγμα της προσεκτικής και μεθοδικής δουλειάς που έκανε ο κ. Καραβαγγέλης, και που τελικά απέδειξε πως τα «χνώτα» του δεν μπορούσαν αν συμβαδίσουν με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα καθαριότητας.

Ο ίδιος ο κ. Καραβαγγέλης, από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του, φαίνεται πως κρατούσε μια διαφορετική στάση από αυτή της «στενής ομάδας» του Δημάρχου, η οποία αρέσκεται σε ανοικτές κόντρες με τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη στα δημοτικά συμβούλια. Στις ελάχιστες παρεμβάσεις του στο δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν καταγγελτικός, αλλά αντίθετα διατηρούσε ένα τεχνοκρατικό και σοβαρό «προφίλ», παρά τις «πάσες» που του είχε δώσει κατά καιρούς ο Δήμαρχος για «επίθεση» στην αντιπολίτευση, τις οποίες ουδέποτε αξιοποίησε.

Οι Εσωτερικές Αντιδράσεις

Η γενικότερη διαφοροποίηση στάσης, φαίνεται πως δεν υπήρχε μόνο στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και σε αρκετά θέματα πίσω από τις «κουρτίνες», με χαρακτηριστικότερο αυτό των συμβασιούχων COVID. Mπορεί ο ίδιος ο Δήμαρχος να διέψευσε τα σενάρια που είχαν διαρρεύσει, ωστόσο οι «παροικούντες στο δημαρχείο» γνωρίζουν πολύ καλά πως τόσο ο κ. Καραβαγγέλης όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στο ζήτημα απομάκρυνσης των συμβασιούχων. Ο ίδιος ο πρώην αντιδήμαρχος, επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω με τη στάση του, όταν στην πρόσφατη ψηφοφορία για το ζήτημα των εργαζομένων ψήφισε «Ναι, χωρίς προϋποθέσεις», παίρνοντας ξεκάθαρες αποστάσεις από τη στάση του Δημάρχου. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι στους συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους επιχειρήθηκε επικοινωνιακό «μασάζ» από το στενό περιβάλλον του Δημάρχου, οι ίδιοι συνεχίζουν να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για μια σειρά από ζητήματα, αρχής γενομένης, ήδη, από το Καρναβάλι του περασμένου Φεβρουαρίου.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα συγκεκριμένα στελέχη του Δημάρχου έχουν σχηματίσει μια άτυπη ομάδα με «μπροστάρηδες» στελέχη του συνδιοικούντος «ΕΝΑΚ», με τους τελευταίους να εκφράζουν πολλές φορές -ακόμα και δημόσια- την διαφοροποίησή τους σε διάφορα θέματα.

Όπως, φημολογείται, η τελική απόφαση παραίτησης, 4 μόλις μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων, ήρθε μετά από πλήρη διαφωνία με τον Δήμαρχο στο ζήτημα διαχείρισης των ογκωδών αντικειμένων, με τον κ. Καραβαγγέλη να βάζει βέτο για την εξεύρεση λύσης, ζητώντας τη συνδρομή ιδιωτών. Η παραίτηση του κ. Καραβαγγέλη είναι ξεκάθαρα το πρώτο «πλήγμα» στη δημόσια εικόνα της δημοτικής αρχής, γεγονός που επιβεβαιώνει και ανάληψη της καθαριότητας από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Ακόμα και για αυτή την κίνηση υπήρξαν συζητήσεις στη δημοτική ομάδα, με 2 δημοτικούς συμβούλους να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για το γεγονός πως δεν αξιοποιήθηκε κάποιος άλλος αιρετός.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το Παρασκήνιο Της Παραίτησης Του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Και Οι Πρώτοι «Τριγμοί» Στην Παράταξη Του Δημάρχου
  1. Ο/Η forosf λέει:

    O κ. Καραβαγγέλης τίμησε την ψήφο των δημοτών. Μακάρι να ήταν όλοι σαν κι αυτόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ