Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Oδοφωτισμός Με LED Στην Ηλιούπολη: Πολλά Λόγια, Λίγες Πράξεις

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Oδοφωτισμός Με LED Στην Ηλιούπολη: Πολλά Λόγια, Λίγες Πράξεις

Ενάμισης χρόνος έχει περάσει από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν ο νυν Δήμαρχος ανακοίνωνε στο δημοτικό συμβούλιο την αλλαγή στρατηγικής για την αντικατάσταση των λαμπτήρων οδοφωτισμού. Έκτοτε, φαίνεται πως έχει σημειωθεί ελάχιστη πρόοδος.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, λίγες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του το 2019, είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή νέας μελέτης σκοπιμότητας για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στην πόλη. Ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν η κατάληξη του προηγούμενου διαγωνισμού, ο οποίος είχε κηρυχθεί άγονος μετά από προσφυγές των συμμετεχόντων. Ο καιρός πέρασε, έφτασε ο Οκτώβριος του 2020 και ο Δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση συμβούλου της αντιπολίτευσης είχε δεσμευθεί πως η εν λόγω μελέτη θα έρθει προς παρουσίαση και συζήτηση στο συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2021. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Γειτονικοί δήμοι όπως του Αλίμου και της Αργυρούπολης-Ελληνικού έχουν εγκαταστήσει λαμπτήρες LED εδώ και πολύ καιρό, αναβαθμίζοντας σημαντικά της πόλη τους και αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, την ίδια στιγμή που ο Δήμος Ηλιούπολης «κυνηγά το τρένο» των LED χωρίς να έχει καταφέρει να το προφτάσει.

Το ζήτημα της εγκατάστασης των LED καθώς και αυτό της προμήθειας νέων κάδων στην Ηλιούπολη είχε προκαλέσει προεκλογικά έναν μεγάλο κύκλο αντιπαράθεσης, καθώς ήταν η αφορμή που οδήγησε τον νυν δήμαρχο σε απόσχιση απο την παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη». Ο Γιώργος Χατζηδάκης είχε καταγγείλει τότε «έκνομες ενέργειες», ενώ το ζήτημα παρέμεινε ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά. Τελευταία «σκηνή» στην αντιπαράθεση ήταν ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των παρατάξεων του νυν και του τέως Δημάρχου για τα LED, λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία της σημερινής διοίκησης, τον Αύγουστο του 2019. Υπενθυμίζεται πως ο προηγούμενος διαγωνισμός για τα LED ήταν ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςLED

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ