Facebook Pixel

Επικαιροτητα

“Πισωγυρίσματα” Για Την Εγκατάσταση Φωτιστικών LED Στην Ηλιούπολη

Μείωση του αρχικού προϋπολογισμού και νέα μελέτη ελέγχου σκοπιμότητας ετοιμάζει η δημοτική αρχή.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

“Πισωγυρίσματα” Για Την Εγκατάσταση Φωτιστικών LED Στην Ηλιούπολη

Νέα δεδομένα φαίνεται πως μπαίνουν στην υπόθεση του οδοφωτισμού στην Ηλιούπολη με λαμπτήρες τύπου LED.

Στην πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2019 που θα συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη (26/9) στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή φαίνεται πως αφαιρεί ποσό της τάξης των 700.000 ευρώ από το αρχικό budget, το οποίο ανερχόταν σε 3.691.000 ευρώ. Έτσι, μειώνεται σημαντικά ο προϋπολογισμός του έργου αντικατάστασης των λαμπτήρων σε όλη την πόλη, ο οποίος -εάν ψηφιστεί η τροποποίηση- θα ανέρχεται σε 2.991.000 ευρώ.

Έρχεται Νέα Μελέτη Eλέγχου Σκοπιμότητας Για Τα LED

Η νέα δημοτική αρχή σχεδιάζει να πληρώσει νέα μελέτη για το θέμα του οδοφωτισμού στην πόλη, προσθέτωντας μάλιστα ένα σχετικό έξοδο της τάξης των 8.800 ευρώ στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Παρά το γεγονός ότι τα στελέχη της σημερινής διοίκησης είχαν υποστηρίξει σθεναρά την μελέτη που είχε γίνει επι δημαρχίας Βαλασόπουλου για τον οδοφωτισμό, η νέα δημοτική αρχή προσανατολίζεται προς μια νέα μελέτη, η οποία -όπως τιτλοφορείται- θα μελετά τη “σκοπιμότητα & την εκτίμηση της απόδοσης της δράσης αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού”Ο τίτλος εγείρει σημαντικά ερωτήματα, καθώς για την σκοπιμότητα του έργου έχει τοποθετηθεί θετικά η συντριπτική πλειονότητα των παρατάξεων της πόλης, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα “έργο επιτακτικής σημασίας”.

Η εγκατάσταση λαπτήρων LED στην πόλη είναι ένα έργο νευραλγικής σημασίας, καθώς πέρα από την σημαντική εξοικονόμηση πόρων σε επίπεδο κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, βοηθά σημαντικά και στο πρόβλημα της ασφαλειας, παρέχοντας επαρκή φωτισμό σε κάθε σημείο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςLED

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ