Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Τα Νέα Μέτρα Που Ανακοινώθηκαν Για Την Περίοδο Των Εορτών

Τα νέα μέτρα θα τεθούν ισχύ από αύριο Παρασκευή στις 06:00 το πρωί.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Τα Νέα Μέτρα Που Ανακοινώθηκαν Για Την Περίοδο Των Εορτών

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση τα νέα μετρα κατά της διασποράς του Covid-19 για την περίοδο των γιορτών, που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Παρασκευή 24/12 στις 06:00 το πρωί. Τα μέτρα θα αφορούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ενώ οι εισηγήσεις των ειδικών είναι πολύ αυστηρές λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης « Όμικρον » στην χώρα μας. Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων μέσα στις γιορτές.

Η ανακοίνωση έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και αφορά δύο κύκλους ξεχωριστών μέτρων κατά την διάρκεια των γιορτών.

Εως Τις 2 Ιανουαρίου Η Πρώτη Δέσμη Μέτρων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης αλλά και τις εισηγήσεις των ειδικών από αύριο το πρωί στις 6 ώρα σε ισχύ θα τεθούν τα ακόλουθα μέτρα:

  • Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβάνονται σε αυτό τα κέντρα διασκέδασης και τα γυμναστήρια.
  • Διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ΜΜΜ.
  • Ματαιώνονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις κατά τις εορτές.
  • Οι επισκέπτες πέρα από τον διαγνωστικό έλεγχο με PCR 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών υποχρεούνται να επαναλάβουν διαγνωστικό test την δεύτερη και την τέταρτη ημέρα από την είσοδό τους στην χώρα, (το συγκεκριμένο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή γιατί παρατηρήθηκε εμφάνιση της νόσου το αντίστοιχο χρονικό διάστημα).
  • Αυστηρή σύσταση διαγνωστικού ελέγχου πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Όσο για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηλιούπολης, αναμένεται σύντομα επίσημη ανακοίνωση για την εξειδίκευση των μέτρων σε τοπικό επίπεδο.

Τι Θα Ισχύει Από Τις 3 Ιανουαρίου 2022

Η επιτροπή των ειδικών, όπως επισήμανε ο κ. Πλεύρης, πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου για τα νέα μέτρα που θα αφορούν τις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία κλπ. Οι παραπάνω περιορισμοί φαίνεται πως θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου και μετά ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ενός ακόμα lockdown.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ομιλία του πρόσθεσε: «Προφανώς και ο κόσμος που είναι εμβολιασμένος θα μπορέσει να επισκεφτεί τους δικούς του να βγει στην αγορά να διασκεδάσει».

«Τις επόμενες 10 με 15 μέρες θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα ως εκ τούτου έχει κριθεί επιτακτικό να ληφθούν μέτρα», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ