Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Συνεργοί: “Συνεργαζόμαστε Με Τη Δημοτική Αρχή, Δίνουμε Δυναμικό Παρόν Στην Πόλη”

Επισφράγιση της συνεργασίας με τον Γ. Χατζηδάκη.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Συνεργοί: “Συνεργαζόμαστε Με Τη Δημοτική Αρχή, Δίνουμε Δυναμικό Παρόν Στην Πόλη”

Την επισφράγιση της συνεργασίας τους με τη νέα δημοτική αρχή στην Ηλιούπολη  ανακοίνωσαν οι “Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη”.

Μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση τους στο Facebook, οι “Συνεργοί” εύχονται καλή επιτυχία στον Αποστόλη Στασινόπουλο στα νέα αντιδημαρχιακά του καθήκοντα, ενώ αναφέρουν πως “συμμετέχουμε για να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να επιχειρήσουμε απαραίτητες δημοκρατικές τομές”.

Διαβάστε Επίσης

Στασινόπουλος: “Οι Δηλώσεις Χατζηδάκη Για Τους Επαγγελματίες Πολιτικούς Προκαλούν Θυμηδία” (VIDEO)

Τέλος, η ανακοίνωση των Συνεργών αναφέρεται επίσης και στο ζήτημα της απλής αναλογικής, βάλλοντας κατά των κυβερνητικών επιλογών για την αλλαγή διατάξεων την τελευταία στιγμή και παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπερ της απλής αναλογικής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Η απλή αναλογική είναι αναγκαίο αλλά και ικανό μέτρο για την προάσπιση της δημοκρατίας στους δήμους, για αλλαγές στην κουλτούρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως το εφαλτήριο για ευρείες συναινέσεις, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, με στόχο την καλυτέρευση όρων και συνθηκών στα δημοτικά πράγματα”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των “Συνεργών”: 

Η απλή αναλογική ήταν ο νόμος που ίσχυε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με αυτό το νόμο κατανεμήθηκαν οι έδρες των δημοτικών συμβούλων στους δήμους της επικράτειας, σύμφωνα με αυτόν εκλέχθηκαν οι δήμαρχοι, έχοντας ή μη την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, σύμφωνα με αυτόν ψήφισαν οι πολίτες.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ απαξίωσε στο και 5 το νόμο Κλεισθένη, μοιράζοντας αυξημένες αρμοδιότητες στις κύριες επιτροπές των δήμων, έτσι ώστε οι παρατάξεις που βρέθηκαν στη θέση της διοίκησης αλλά δεν έχουν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, να μπορούν να διοικήσουν χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσουν για τις απαιτούμενες για αυτό συναινέσεις.

Από την πρώτη στιγμή οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη ταχθήκαμε υπέρ του νόμου Κλεισθένη, τον θεωρήσαμε σαν ένα αναγκαίο αλλά και ικανό μέτρο για την προάσπιση της δημοκρατίας στους δήμους, για αλλαγές στην κουλτούρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως το εφαλτήριο για ευρείες συναινέσεις, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, με στόχο την καλυτέρευση όρων και συνθηκών στα δημοτικά πράγματα.

Η παράταξη Ηλιούπολοι μαζί – ΕΝΑΚ ήταν αυτή που βρέθηκε σε θέση διοίκησης μετά το τέλος του δεύτερου γύρου των τοπικών εκλογών με δήμαρχο τον Γιώργο Χατζηδάκη. Είναι τιμή για τον δήμαρχο Χατζηδάκη και για το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και μελών της παράταξης Ηλιούπολοι μαζί – ΕΝΑΚ που σέβονται τον τρόπο που ψήφισαν οι πολίτες της πόλης και που όλο το προηγούμενο διάστημα του καλοκαιριού έκαναν δουλειά στην κατεύθυνση της διεύρυνσης των δημοκρατικών συνεργαζόμενων δυνάμεων.

Θα θυμίσουμε ότι ως Συνεργοί σε πολλές μας εκδηλώσεις στο παρελθόν βρεθήκαμε και συζητήσαμε σε ανοιχτές διαδικασίες από τα πάνελ των εκδηλώσεων με στελέχη της παράταξης Ηλιούπολοι μαζί – ΕΝΑΚ -και όχι μόνο- άλλοτε συμφωνώντας, άλλοτε διαφωνώντας, με κριτική πάντα διάθεση και πνεύμα συνεργασίας.

Επιπρόσθετα, οι προσωπικές επαφές με το σημερινό δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη μας άμβλυναν τις επιφυλάξεις που πήγαζαν από τη συμμετοχή του στην πιο αυταρχική διοίκηση που πέρασε ποτέ από την πόλη μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση και στο δήμαρχο.

Οι Συνεργοί θα συνεχίσουν να δίνουν δυναμικό παρόν στην πόλη, με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν στο παρελθόν. Είναι προφανές πως συμπράττουμε με όσα συμφωνούμε προσπαθώντας πάντοτε να κομίσουμε και τις δικές μας προτάσεις, σκέψεις και απόψεις, όπως και να φέρουμε στο τραπέζι του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων όσα μας κάνουν να διαφωνούμε.

Σίγουρα κάθε συνεργασία είναι ανοιχτή σε ενδεχόμενα, όπως φυσικά και αυτό της οριστικής διαφωνίας. Εμείς όμως συμμετέχουμε για να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να επιχειρήσουμε απαραίτητες δημοκρατικές τομές.

Καλή επιτυχία και στον επικεφαλής της παράταξής μας Αποστόλη Στασινόπουλο, Aντιδήμαρχο, πλέον, Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη. Είμαστε στο πλάι του και μαζί θα συνεχίσουμε να περπατάμε στους δρόμους της πόλης μας.

Όπως έγραψε και ένας φίλος πρόσφατα στα τοπικά μέσα: «Οι Συνεργοί ήρθαν για να μείνουν».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ