Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Γιατί Το Site Του Δήμου Ηλιούπολης Παραπέμπει Στο Facebook Του Δημάρχου; – Καταγγελίες Πολιτών Και Η Απάντηση Δημητρόπουλου

Aρκετές καταγγελίες πολιτών του Δήμου Ηλιούπολης έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Γιατί Το Site Του Δήμου Ηλιούπολης Παραπέμπει Στο Facebook Του Δημάρχου; – Καταγγελίες Πολιτών Και Η Απάντηση Δημητρόπουλου

Aρκετές καταγγελίες πολιτών του Δήμου Ηλιούπολης έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αφορμή είναι το γεγονός πως το site του δήμου Ηλιούπολης, αντί να παραπέμπει στην επίσημη σελίδα του Δήμου στο facebook, οδηγεί προς την προσωπική σελίδα του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου. Σύμφωνα με τους καταγγέλοντες κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο, καθώς συνδέεται το πρόσωπο του δημάρχου με τον θεσμό, ειδικά σε προεκλογική περίοδο.

Στις καταγγελίες απάντησε μέσω facebook ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Άγγελος Δημητρόπουλος, ο οποίος παραθέτοντας το αντίστοιχο παράδειγμα της ιστοσελίδας του δήμου Νέας Υόρκης, ανέφερε πως είναι τακτική που εφαρμόζεται κατά κόρων στο εξωτερικό και ειδικά σε μεγάλους μητροπολιτικούς Δήμους.

Αναλυτικά η απάντηση του Άγγελου Δημητρόπουλου:

1. Όταν σχεδιάζαμε την ιστοσελίδα ψάξαμε αρκετά σε σελίδες μεγάλων Δήμων του εξωτερικού για να δούμε πώς αυτοί στήνουν τις δικές τους ιστοσελίδες. Ένα από τα ερωτήματα ήταν το πού θα οδηγούν οι σύνδεσμοι για τα social media. Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχανε social media του Δήμου παρά μόνον οι προσωπικές σελίδες του Δημάρχου σε Facebook και twitter. Παίρνοντας ως παράδειγμα τον Δήμο της Νέας Υόρκης επιλέξαμε να συνδεθούν με τις υπάρχουσες σελίδες.

2. Αργότερα φτιάχτηκαν σελίδες του Δήμου Ηλιούπολης οι οποίες όμως ούτε τη διαχείριση που θα θέλαμε είχανε (συνεχή παρακολούθηση) ούτε την αναμενόμενη επισκεψιμότητα.

3. Επιλέξαμε να παραμείνουν οι σελίδες του Δημάρχου για να είναι πιο άμεση η ενημέρωση των πολιτών.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

4 σχόλια στο άρθρο “Γιατί Το Site Του Δήμου Ηλιούπολης Παραπέμπει Στο Facebook Του Δημάρχου; – Καταγγελίες Πολιτών Και Η Απάντηση Δημητρόπουλου
  1. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ Γ. ΣΕΦΤΕΛΗΣ λέει:

    Νέα ψέματα από τη Διοίκηση Βαλασόπουλου. Αυτή τη φορά για την ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης.

    Τις τελευταίες μέρες γίνεται συζήτηση – και όχι άδικα – για το site του Δήμου Ηλιούπολης.
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΔΗΜΟΤΗ.
    Μετά από το σχετικό δημοσίευμα του συμπολίτη μας κ. Αλέξη Σπυρόπουλου, πως «όταν ο επισκέπτης που περιηγείται στην επίσημη διαδικτυακή σελίδα του Δήμου Ηλιούπολης στο internet http://www.ilioupoli.gr/ , θα θελήσει να συνδεθεί με την επίσημη σελίδα του Δήμου μας στο facebook ακολουθώντας την προτεινόμενη αυτόματη διασύνδεση, θα οδηγηθεί στην προσωπική σελίδα “Βασίλης Βαλασόπουλος Δήμαρχος Ηλιούπολης”
    (https://www.facebook.com/valasopoulosvasilis/ )
    και όχι στην σελίδα “Δήμος Ηλιούπολης” (https://www.facebook.com/dimos.ilioupolis/ )
    και η οποία έχει να ενημερωθεί σχεδόν έναν χρόνο, σε αντίθεση με αυτή του κυρίου δημάρχου».

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ.
    Αναλυτικά η απάντηση του κ. Άγγελου Δημητρόπουλου:
    «1. Όταν σχεδιάζαμε την ιστοσελίδα ψάξαμε αρκετά σε σελίδες μεγάλων Δήμων του εξωτερικού (!!!) για να δούμε πώς αυτοί στήνουν τις δικές τους ιστοσελίδες. Ένα από τα ερωτήματα ήταν το πού θα οδηγούν οι σύνδεσμοι για τα social media. Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχανε social media του Δήμου παρά μόνον οι προσωπικές σελίδες του Δημάρχου σε Facebook και twitter. Παίρνοντας ως παράδειγμα τον Δήμο της Νέας Υόρκης επιλέξαμε να συνδεθούν με τις υπάρχουσες σελίδες (!!!).
    2. Αργότερα φτιάχτηκαν σελίδες του Δήμου Ηλιούπολης οι οποίες όμως ούτε τη διαχείριση που θα θέλαμε είχανε (συνεχή παρακολούθηση) ούτε την αναμενόμενη επισκεψιμότητα.
    3. Επιλέξαμε να παραμείνουν οι σελίδες του Δημάρχου για να είναι πιο άμεση η ενημέρωση των πολιτών».
    (Οι υπογραμμίσεις και τα θαυμαστικά, δικά μου).

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ.
    Δεν θα σταθώ τόσο στα γραφόμενα του κ. Δημητρόπουλου, γιατί δεν τα θεωρώ άξια απαντήσεων ή έστω σχολιασμού. Απλά να πω, πως αντί να ψάχνανε «σε σελίδες μεγάλων Δήμων του εξωτερικού», να κοιτούσαν γειτονικούς δήμους για παράδειγμα το Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού,
    http://www.elliniko-argyroupoli.gr/ ,
    που εκεί προφανώς εννοούν διαφορετικά τη λειτουργία του Δήμου, καθώς και έννοιες όπως είναι η «συμμετοχική δημοκρατία» ή «ο κοινωνικός έλεγχος».

    Αν παρόλα αυτά υπάρχει «κόλλημα» με τη Νέα Υόρκη, ας κοιτάξουν καλύτερα το site του Δήμου Νέας Υόρκης,
    https://www1.nyc.gov/ , γιατί εμείς το είδαμε.
    Και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η διάψευση τους αυτή τη φορά έρχεται πέραν του Ατλαντικού!
    Άλλο ένα τερατώδες ψέμα, αυτή τη φορά από ένα νέο άνθρωπο, της Δημοτικής Αρχής, τον κ. Δημητρόπουλο.
    Κρίμα!

    Επί της ουσίας τώρα.
    Με ικανοποίηση λοιπόν, διάβασα τις επισημάνσεις του ενεργού συμπολίτη μας κ. Σπυρόπουλου, που ήρθαν να επιβεβαιώσουν την ορθότητα των προτάσεων που είχα καταθέσει από το 2014.
    Προτάσεις και επισημάνσεις (τις παραθέτω αναλυτικά πιο κάτω) που είχα επαναφέρει και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον τότε αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δημητρόπουλο και στον ίδιο το Δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο.
    Τόσο πριν, όσο και μετά την ολοκλήρωση της ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ της ηλεκτρονικής σελίδας του Δήμου.
    Με την ευκαιρία.
    Καλό θα είναι ή καλύτερα επιβεβλημένο, για να γνωρίζουν οι πολίτες, ο έχων τότε την αρμοδιότητα κ. Δημητρόπουλος, να δώσει στη δημοσιότητα:
    τα οικονομικά στοιχεία της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία,
    τη διαδικασία επιλογής της, όπως επίσης και
    το ετήσιο κόστος λειτουργίας του site του Δήμου, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν αναλάβει να ενημερώνουν τη ροή των ειδήσεων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2014.
    1. Στο site του Δήμου Ηλιούπολης, η κάθε Δημοτική Παράταξη να έχει το δικό της χώρο και με δική της ευθύνη να αναρτά τα κείμενα. Η απάντηση που έλαβα τότε ήταν πως τεχνικά ήταν ανέφικτο. Προφανώς και δεν ίσχυε αυτό, γιατί ήταν καθαρά θέμα πολιτικής απόφασης της διοίκησης, να μην έχουν τη δυνατότητα οι δημοτικές Παρατάξεις να εκφράζονται μέσα από το site του Δήμου, αφού σε αντίθεση με προγραμματικές δεσμεύσεις και προεκλογικές υποσχέσεις το θεωρούσαν ιδιοκτησία τους.

    2. Το ίδιο είχα προτείνει και για το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για τον επισκέπτη, κλικάροντας στο όνομα του κάθε Δημοτικού Συμβούλου να μεταβαίνει στην προσωπική ηλεκτρονική σελίδα ή στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    Ούτε αυτό έγινε αποδεκτό!

    3. Είχα προτείνει να υπάρχει βήμα του πολίτη όπου ο καθένας θα μπορούσε να γράφει τα σχόλια τους και τις προτάσεις του μόνο για τα θέματα της γειτονιάς του και της πόλης μας.
    Ούτε αυτό έγινε αποδεκτό!

    4. Όταν διετέλεσα Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, πρότεινα στον κ. Δήμαρχο, στη νέα σύμβαση με την εταιρία που κάνει τις απομαγνητοφωνήσεις των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, να κάνει το ίδιο και για την Οικονομική Επιτροπή και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ώστε να δημοσιεύονται και αυτά τα Πρακτικά στο site του Δήμου μας.

    5. Να δημοσιεύονται κάθε έτος οι δηλώσεις της Περιουσιακής Κατάστασης από το 2010 και μετά για όλους μας, Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικούς Συμβούλους κ.λπ., ότι δηλαδή προβλέπει ο Νόμος.
    Παρά τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και τις προεκλογικές μας υποσχέσεις και αυτό δεν έγινε αποδεκτό.
    Σήμερα δε, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, έχουν αφαιρεθεί όλες οι Δηλώσεις της Περιουσιακής Κατάστασης όλων των Αιρετών (προφανώς όχι από επιλογή δική τους, αλλά επειδή έτσι έκριναν κάποιοι από τη διοίκηση).

    Θυμάμαι το Δήμαρχο κ. Βασίλη Βαλασόπουλο, στις προεκλογικές μας συγκεντρώσεις το 2010 και το 2014, να επαναλαμβάνει συνεχώς και σε κάθε ευκαιρία:
    «Δημοσίευση των δηλώσεων Πόθεν έσχες, από το 2010 και για κάθε χρόνο, στο site του Δήμου και στο site της Παράταξης (αυτό λειτουργεί μόνο προεκλογικά), ώστε να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ποια ήταν η περιουσία μας όταν μπήκαμε στο Δήμο και ποια θα είναι όταν θα φύγουμε από αυτόν.
    Όλα στο φως! Δεν χρωστάμε σε κανέναν!».

    Δείτε τι από όλα αυτά τηρείται σήμερα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας!!!!
    Κώστας Γ. Σεφτελής

    https://www.facebook.com/notes/%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3-%CF%83%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF/1360924027390596/?hc_ref=ARSZI4-_bVwk5QfhgC-uiUMcKvbM3FI76eAaGtd7e9Blfcvrdw6xmVaTnBvUmyUg1MU&__xts__%5B0%5D=68.ARDWwYdXPf0vIXY3QO5hE_0SPf6aa80U_2td1aL_aESz15itkQhkmNatOQm-IV9V3IqfmIIfrzaOak1XOmM3fN_tbhKxFAKaHLEmVfaSftoGUudgFoaOL76F1kdis56yKA1vmz5as7uLQRhMtVkgG0-6mE-SAY0j73kN-Cn8Lz2Cf6B83Wdok1if_G2av5Q2QmwPCuO_3Y_V-yThHpOb291b8hvjygae2-ByZm9xyfAIIeyA5wDm_0NUDYc1zzzRAXG8TOggyWC-KvzrbTuNT6As4HE6CiXGIKN3hNDcQYdtRkIN8OcMasc2ooYESabzOib1wuw3KAOqjTja-gU&__tn__=C-R

  2. Ο/Η ΜΑΝΙΑΤΗ λέει:

    Η ΣΑΡΑΦΗ μες στο σκοτάδι, απαράδεκτος φωτισμός για λεωφόρου,με τους οδηγούς να αναπτύσσουν ταχύτητα κάθοτι κάθοδος,και άρπαγες τσαντων:

  3. Ο/Η dinos λέει:

    Προβλήματα που έχει ο κόσμος…

  4. Ο/Η ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ λέει:

    O Κος ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΟ ΔΗΜΟ. ΑΣ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 50% ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

    Υ.Γ ΚΕ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ , ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ‘ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ” ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ , ΣΤΟ “ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΟΥ” ΘΑ ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ