Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Σημαντικά Προβλήματα Στη Λειτουργία Του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σημαντικά Προβλήματα Στη Λειτουργία Του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

Σωρεία προβλημάτων αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες το 9ο δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης, με τους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων να επικοινωνούν με το ilioupolinews.gr ενημερώνοντας για 2 σημαντικά περιστατικά.

Σημειώνεται πως, το συγκεκριμένο σχολείο συστεγάζεται μαζί με σχολεία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού στην περιοχή του θεάτρου βράχων.

Το πρώτο περιστατικό αφορά σε σημαντικό πρόβλημα που υπήρξε με την ηλεκτροδότηση του σχολείου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του συλλόγου γονέων, πριν λίγες ημέρες, υπήρξε περιστατικό καταστροφής του κεντρικού πίνακα του σχολείου, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τόσο από τον πίνακα όσο και από πρίζες εντός των αιθουσών διδασκαλίας πετάγονταν σπίθες, με τους ιθύνοντες του σχολείου να αποφασίζουν την εκκένωση του αρκετή ώρα πριν λάβουν τη σχετική οδηγία από τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, ο οποίος είναι αρμόδιος για την κτιριακή συντήρηση του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος.

Παρά το γεγονός ότι το 9ο δημοτικό ανήκει διοικητικά στην Ηλιούπολη, υπεύθυνος για το κτίριο είναι ο γειτονικός Δήμος, καθώς το σχολικό συγκρότημά ανήκει στην αρμοδιότητά του. Κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του γειτονικού Δήμου επιδιόρθωσαν, εν τέλει, τη βλάβη, ωστόσο γεννώνται σημαντικά ερωτήματα γύρω από την ασφάλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, καθώς, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες γονέων, ο κεντρικός πίνακας δε διέθετε ρελέ διαφυγής, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης.

Χωρίς Τηλέφωνο Για 6 Ημέρες

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στο ilioupolinews, εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα το σχολείο δεν διαθέτει τηλεφωνική γραμμή. Η διευθύντρια του σχολείου σε επικοινωνία που είχε η με την αρμόδια πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, ανέφερε πως κάθε φορά που επιχειρείται εξερχόμενη κλήση υπάρχει μήνυμα για φραγή λόγω οφειλών.

Σύμφωνα με τον σύλλογο γονέων, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ανέφερε πως η συγκεκριμένη δυσλειτουργία οφείλεται σε αλλαγή παρόχου, ενώ φαίνεται πως ζήτησε από την διευθύντρια να εξυπηρετεί τις ανάγκες του σχολείου από το προσωπικό της κινητό τηλέφωνο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ