Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Σε Ορίζοντα 15ετίας Το Μετρό Στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

Τι απάντησε ο Δήμαρχος σε ερώτημα της αντιπολίτευσης για το σταθμό μετρό στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σε Ορίζοντα 15ετίας Το Μετρό Στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

Σε «ξεκαθάρισμα» σχετικά με την προοπτική δημιουργίας σταθμού μετρό στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Ηλιούπολη προχώρησε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, κατά τη διαρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

Απαντώντας σε ερώτημα του Στάθη Ψυρρόπουλου, ο Δήμαρχος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με τα σενάρια και την φημολογία για τον δεύτερο σταθμό μετρό στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα έργο που έχει προοπτική υλοποίησης σε 15-20 χρόνια από σήμερα, τονίζοντας πως η στάση στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, ανήκει στην 2η και όχι στην 1η φάση των επεκτάσεων της γραμμής 4, όπως έχει ανακοινωθεί από την Αττικό Μετρό. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία προοπτική για υλοποίηση του έργου πριν την πάροδο 15ετίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δημάρχου.

Ανησυχίες Για «Εκτοπισμό» Της Ηλιούπολης Από Τα Έργα Επέκτασης

Μετά απο έναν κύκλο δημοσιεύματων εκφράστηκαν ανησυχίες από την αντιπολίτευση στον Δήμο για πιθανή «εξαίρεση» της πλατείας Ανεξαρτησίας από τα έργα επέκτασης της γραμμής 4. Ο Δήμαρχος εμφανίστηκε καθυσυχαστικός, τονίζοντας πως «όσα γράφτηκαν περί τερματικού στον Υμηττό δεν σημαίνουν πως η πλατεία Ανεξαρτησίας δεν θα είναι στον προγραμματισμό. Απλά προστέθηκε ένας επιπλέον σταθμός προκειμένου να εξυπηρετηθεί και το κυβερνητικό πάρκο που σχεδιάζεται στην ΠΥΡΚΑΛ».

Ο Γιώργος Χατζηδάκης εξέφρασε την άποψη πως το έργο έχει «μέλλον μπροστά του» και πως το μόνο που έχει γίνει σε τεχνικό επίπεδο μέχρι στιγμής είναι κάποιες εδαφολογικές μετρήσεις πριν 2 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Όπως τόνισε, μάλιστα «εάν κρίνουμε από την ταχύτητα υλοποίησης των έργων στην χώρα, το μετρό είναι ακόμα μακριά».

Καρφιά Για Την Προηγούμενη Διοίκηση

«Χαίρομαι που θέτουμε το ζήτημα στη σωστή του βάση γιατί κάποιοι μας παρουσίαζαν το έργο ως έτοιμο να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο Δήμαρχος, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση η οποία είχε εντάξει στο πρόγραμμα της την υλοποίηση του σταθμού ως έργο άμεσης προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ