Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ενίσχυση & Στήριξη Των Εργαζομένων Του Δήμου Ηλιούπολης Ζητούν Δημοτικό Συμβούλιο & Σωματείο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ενίσχυση & Στήριξη Των Εργαζομένων Του Δήμου Ηλιούπολης Ζητούν Δημοτικό Συμβούλιο & Σωματείο

Την πλήρη στήριξη τους στα αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης εξέφρασαν οι δημοτικές παρατάξεις στην Ηλιούπολη, εκδίδοντας ομοφωνο ψήφισμα.

Το σωματείο εργαζομένων του Δήμου, με παρέμβαση του ζήτησε την παραμονή όλων των συμβασιούχων στις υπηρεσίες του Δήμου, αίτημα με το οποίο συμφώνησε το δημοτικό συμβούλιο. Τόσο το σωματείο όσο και η επιτροπή των συμβασιούχων που προσελήφθησαν για τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας κάνουν λόγο για άμεση ανάγκη μονιμοποίησης προσωπικού στον Δήμο, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν όσο περνά ο καιρός.

«Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει αγώνα μέσα στην πανδημία και δικαιούνται μόνιμη δουλειά και τη στήριξη μας», τόνισε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, εξαπολύοντας παράλληλα βολές προς την κυβέρνηση: «Είναι απαράδεκτο να έχουν λήξει οι συμβάσεις τους και το κράτος να αδιαφορεί χωρίς να έχει βγάλει ήδη προκήρυξη για την επαναπρόσληψη τους».

Ολοι οι επικεφαλής των παρατάξεων συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσων μόνιμων προσλήψεων προσωπικού στον Δήμο, με την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τασία Τσατσούλη να τονίζει πως η μη-πρόθεση της κυβέρνησης για πρόσληψη μονιμου επιπλέον προσωπικού στους Δήμους είναι «οργανωμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης και απαξίωσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ προκειμένου όλες οι υπηρεσίες να περάσουν στους ιδιώτες».

Το δημοτικό συμβούλιο, συμφωνώντας με τα αιτήματα των εργαζομένων εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Ο Δήμος Ηλιούπολης, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, κατάφερε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του τελευταίου 1,5 έτους, όχι μόνο χάρη στις άοκνες προσπάθειες αιρετών και εργαζομένων στο Δήμο, αλλά και στην σημαντική ενίσχυση που προσέφεραν οι έκτακτοι συμβασιούχοι που κάλυψαν τις ανάγκες της πανδημίας του COVID-19. Οι συμβασιούχοι αυτοί κλήθηκαν και συνέδραμαν τις προσπάθειες μας σε νευραλγικούς τομείς, όπως η καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και σχολείων και το πράσινο, εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα καθαριότητας και υγιεινής και συμβάλλοντας αποφασιστικά στον αποτελεσματικό έλεγχο και τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού στην πόλη μας.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο λήγουν οι συμβάσεις του έκτακτου αυτού προσωπικού και το υψηλό επίπεδο καθαριότητας και υγιεινής που επιτεύχθηκε κινδυνεύει να ακυρωθεί με απρόβλεπτες συνέπειες, ιδίως αν συνυπολογισθεί ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι ήδη προ των πυλών και αναμένεται νέα κλιμάκωση των κρουσμάτων. Σε περίπτωση που οι συμβάσεις αυτές δεν ανανεωθούν τα σχολεία μας θα ξεκινήσουν την επόμενη σχολική χρονιά με υποβαθμισμένες τις συνθήκες καθαριότητας, η υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου της πόλης και άλλες σημαντικές δημοτικές υπηρεσίες θα στερηθούν την αναγκαία βοήθεια των υπηρετούντων σ’ αυτές συμβασιούχων και ο Δήμος μας θα είναι στην δυσμενή θέση, να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιπλέον εργασίες και υπηρεσίες, που προστέθηκαν λόγω της κρίσης του «Covid-19», στο ήδη βεβαρημένο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας, έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Σημειωτέον ότι ο Δήμος, συνεπεία του παγώματος των προσλήψεων εδώ και πάνω από μία δεκαετία και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων του όλο αυτό τον καιρό, είναι υποστελεχωμένος σε κρίσιμες υπηρεσίες του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή των εργαζομένων αυτών στην μάχη κατά της πανδημίας του COVID-19 και την ομαλή λειτουργία του Δήμου, ζητά από την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται με την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης για την άμεση και έγκαιρη παράταση όλων των συμβάσεων «Covid-19» για όσο διάστημα απαιτείται, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η υγειονομική κρίση, που απειλεί την κοινωνία, την οικονομία και τις ζωές μας.»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ