Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Καιρός: Σε Ετοιμότητα Ο Δήμος Ηλιούπολης Για Την Επερχόμενη Κακοκαιρία «Ελπίς»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Καιρός: Σε Ετοιμότητα Ο Δήμος Ηλιούπολης Για Την Επερχόμενη Κακοκαιρία «Ελπίς»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Ηλιούπολης για την επέλαση της κακοκαιρίας ”Ελπίς” που πρόκειται να πλήξει το λεκανοπέδιο τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε στην επίσημη σελίδα του Δήμου Ηλιούπολης στο facebook, σε ετοιμότητα βρίσκονται ειδικά οχήματα του δήμου σε περίπτωση χιονόπτωσης, ενώ έχει γίνει προληπτικά και ρίψη αλατιού σε ιδιαίτερα δύσβατες περιοχές της πόλης, προκειμένου να αποφευχθεί η ολίσθηση των οχημάτων, εάν σημειωθούν χιονοπτώσεις μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Επιπλέον από το Σάββατο 22/01 και για όσο αυτό κρίνεται απαραίτητο, θα υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη να καταφύγουν στην θερμαινόμενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου που θα παραμείνει ανοιχτή για όσο χρειαστεί, καθώς και εάν επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο της χιονόπτωσης θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να εφοδιαστούν από τον Δήμο Ηλιούπολης με δωρεάν σάκους αλατιού. Στα σχολεία της πόλης έχουν ήδη διανεμηθεί αντίστοιχοί σάκοι για προληπτική χρήση.

Συνιστάται στους πολίτες τις επόμενες μέρες να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για περιπτώσεις ακραίων φαινομένων.

Θα υπάρχουν ανοιχτές γραμμές του Δήμου Ηλιούπολης εάν κάποιος πολίτης θέλει να αναφέρει βλάβες, ζημίες ή ακόμα και να καλέσει για βοήθεια στους παρακάτω αριθμούς: 2109970001, 2109970002 , επιπλέον θα υπάρχουν στην διάθεση των πολιτών και τα κινητά τηλέφωνα των δύο αρμόδιων αντιδημάρχων πολιτικής προστασίας, κ. Γιάννη Αντζινά 6944835410 και κ. Κώστα Σεφτελή 6932379229.

Παράλληλα με τους εργαζόμενους του δήμου που βρίσκονται σε ετοιμότητα και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ, η οποία είναι στην διάθεση των πολιτών για να προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά από το βράδυ της Παρασκευής 21/01/22 έως και τη λήξη των φαινομένων, ενώ δίνει και συστάσεις στους πολίτες για την επικείμενη κακοκαιρία.

Επίσης συμπληρωματικά για την ενημέρωση των πολιτών θα υπάρχουν και καθημερινά τακτικά δελτία καιρού στην ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Όσοι ενδιαφέρονται να διαβάσουν μπορούν να πατήσουν τους παρακάτω δύο συνδέσμους: www.emy.gr , και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορείτε να πατήσετε εδώ και εδώ προκειμένου να ενημερωθείτε.

Ακολουθεί πίνακας συστάσεων από την ΕΟΔΠΗ για το τί πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση έκτακτων συνθηκών:

272128449 4887712827953065 7023907148826006273 n Καιρός: Σε Ετοιμότητα Ο Δήμος Ηλιούπολης Για Την Επερχόμενη Κακοκαιρία «Ελπίς»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Καιρός: Σε Ετοιμότητα Ο Δήμος Ηλιούπολης Για Την Επερχόμενη Κακοκαιρία «Ελπίς»
  1. Ο/Η Τρύφωνας λέει:

    Καλημέρα σας θα ήθελα να αναφερθώ για τα χώματα που έχουν γίνει λάσπη από τις εργασίες της ΔΕΔΗΕΕ στην Οδό Κοτζιά 31.!! Να περάσει η σκούπα η αυτοκινούμενη να καθαρίσει την ΛΑΣΠΗ .!!! Ευχαριστώ, θα με ικανοποιούσε εάν ακούγετε η φωνή μας προς τον Δήμο .!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ