Facebook Pixel

Τοπικα

Σάρκα Και Οστά Στο Έργο Των Ηλεκτροκίνητων Ποδηλάτων Στην Ηλιούπολη – Που Θα Τοποθετηθούν Οι Νέοι Σταθμοί (Χάρτης)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σάρκα Και Οστά Στο Έργο Των Ηλεκτροκίνητων Ποδηλάτων Στην Ηλιούπολη – Που Θα Τοποθετηθούν Οι Νέοι Σταθμοί (Χάρτης)

Συνεχίζεται η δημιουργία του δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ηλιούπολη, με τις εργασίες να βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.

Πρόκειται για ένα έργο που είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και άρχισε να υλοποιείται επί των ημερών του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, με τον πρώτο σταθμό να τοποθετείται στην κεντρική πλατεία τον Δεκέμβριο του 2023. Το έργο προκηρύχθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2021 και άρχισε να υλοποιείται 2 χρόνια μετά, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 371.000 ευρώ, με πόρους από το πρόγραμμα Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Που Τοποθετούνται Σταθμοί

Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τοποθέτηση των 7 σταθμών στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, στα πολυκλαδικά, στο δημοτικό κολυμβητήριο, στην Πλατεία Φλέμινγκ, στην πλατεία Καποδίστρια και στον σταθμό Αγίου Δημητρίου, ο ανάδοχος τροποποίησε τις τοποθεσίες 4 από τα 7 σημεία με βάση τις οδηγίες του ΣΒΑΚ. Έτσι, οι τελικές θέσεις χωροθέτησης είναι οι εξής:

  • Στην Αγία Μαρίνα (Πλατεία Ανεξαρτησίας)
  • Στα Πολυκλαδικά (Παπαναστασίου),
  • Στην πλατεία Σικελιανού
  • Στην κεντρική πλατεία
  • Στην Αγία Μαύρα (πλατεία Καποδίστρια)
  • Στον σταθμό μετρό Ηλιούπολης
  • Στο δημοτικό parking στη συμβολή των οδών Φραντζή & Μαρίνου Αντύπα

Οι Προδιαγραφές Των Ποδηλάτων

Με βάση την προκήρυξη, ο Δήμος θα προμηθευτεί ηλεκτρικά ποδήλατα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία θα διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα 4G/GPS το οποίο να στέλνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο λογισμικό διαχείρισης, αναφορικά με τη θέση του, την κίνησή του, τη στάθμευσή του και την κατάσταση της μπαταρίας του. Η μπαταρία θα είναι, ≥36V/13Ah, με ισχύ 250W και με αυτονομία μεγαλύτερη των 60χλμ, ενώ όλα τα ποδήλατα θα διαθέτουν οθόνη που θα απεικονίζει βασικές ενδείξεις και λειτουργίες του ποδηλάτου. Τέλος, όλα τα ποδήλατα θα έχουν μπρος και πίσω φώτα κυκλοφορίας Led, ενώ θα διαθέτουν και καλάθι για μικρά φορτία.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, τα συγκεκριμένα ποδήλατα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα συμβολικό αντίτιμο, ενώ ο Δήμος θα εκδώσει προσωποποιημένες κάρτες τις οποίες οι δημότες θα μπορούν να φορτίζουν ώστε να τα χρησιμοποιούν, με τους σταθμούς να βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη την έκταση της πόλης.

Την τοποθέτηση των νέων σταθμών ηλεκτρικών ποδηλάτων, ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Κάρολος Ιταλός με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η νέα δημοτική αρχή, προεκλογικά, είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Ηλιούπολη. Όπως είχε διαμηνύσει ο Δήμαρχος κ. Ψυρρόπουλος, τα σημαντικά έργα για την πόλη θα φανούν στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού που θα πραγματοποιηθεί εντός Φεβρουαρίου, όπου εκτιμάται να ενσωματωθεί σχετική μελέτη για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων.

Ακολουθήστε το ilioupolinews.gr στο Viber για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για όλα τα σημαντικά νέα.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ