Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Πυρά Προς Τη Δημοτική Αρχή Για Τη Διαχείριση Της Κακοκαιρίας Από Την Αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Πυρά Προς Τη Δημοτική Αρχή Για Τη Διαχείριση Της Κακοκαιρίας Από Την Αντιπολίτευση

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε η δημοτική αρχή στον Δήμο Ηλιούπολης, με αφορμή τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 31/1, συζητήθηκε εκτάκτως το ζήτημα της κακοκαιρίας, με τη δημοτική αρχή να πραγματοποιεί απολογισμό και να δέχεται ερωτήσεις και βολές από την αντιπολίτευση. Κοινή «γραμμή» των παρατάξεων ήταν οι σαφείς αιχμές για έλλειψη οργάνωσης από μεριάς της διοίκησης καθώς και η άμεση ανάγκη δημιουργίας ενός μηχανισμού αντιμετώπισης των συνεπειών επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε τοπικό επίπεδο.

Δήμαρχος Ηλιούπολης: «Μπορούσαμε Καλύτερα – Έχω Απόλυτη Εμπιστοσύνη Στους Αντιδημάρχους»

Κατά την εισήγηση του, ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης παρέθεσε τους λόγους που έβγαλαν εκτός «προγραμματισμού» τις δράσεις της πολιτικής προστασίας, τονίζοντας την πληθώρα προβλημάτων που προέκυπταν διαρκώς και πως κύριο μέλημα της διοίκησης ήταν η ανθρώπινη ζωη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, πολλά απο τα οχήματα του Δήμου σταμάτησαν τις διαδικασίες εκχιονισμού καθώς έπρεπε να ανοιχτούν δρόμοι ώστε να μεταφερθούν σε μονάδες υγείας νεφροπαθείς και έγγυες, καθώς και περιστατικά συμπολιτών μας με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όσο για τη συνολική διαχείριση, ο Δημαρχος ανέφερε πως κατανοεί την αγανάκτιση των πολιτών, τονίζοντας πως τα πράγματα μπορούσαν να πάνε καλύτερα. Μάλιστα, εξήγγειλε μια σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας στην πόλη, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Όσο για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, επεσήμανε πως ο Δήμος, όπως και πολλοί άλλοι δήμοι του λεκανοπεδίου, σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στην αντιμετώπιση των βλαβών. Η δυσαρέσκεια των πολιτών για το εν λόγω ζήτημα είναι μεγάλη, καθώς δεκάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για έως και 70 ώρες.

Ψυρρόπουλος: «Η Διοίκηση Πιάστηκε Στον Ύπνο»

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν τον λόγο πήρε ο κ. Ψυρρόπουλος και έκανε λόγο για έλλειψη «τσίπας» από τους διοικούντες. Όπως ήταν φυσικό, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, με τον κ. Ψυρρόπουλο να καταγγέλει τους διοικούντες για ολιγωρία και επισημαίνοντας πως «πρόκειται για την πιο αναποτελεσματική διοίκηση στην ιστορία της Ηλιούπολης». Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη», παρουσίασε και μια δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο.

Αιχμές Για Έλλειψη Οργάνωσης Από Τον Τάσο Ευσταθίου

Σαφείς υπαινιγμούς για ελλιπή οργάνωση άφησε ο Τάσος Ευσταθίου κατά την εισήγηση του, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για παντελή απώλεια ελέγχου της κατάστασης. Ο κ. Ευσταθίου απηύθυνε σημαντικά ερωτήματα για την ετοιμότητα του Δήμου στα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ ζήτησε να λάβει ενημέρωση και για το σχέδιο πολιτικής προστασίας «Βορέας», το οποίο οι διοίκηση του Δήμου όφειλε να έχει καταρτίσει και να καταθέσει προς ψήφιση στο συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» αναζήτησε και πολιτικές ευθύνες τόσο στον δήμαρχο όσο και στους αντιδημάρχους, με τον Δήμαρχο να εκφράζει την πλήρη στήριξη του στους υφισταμένους του.

Αραμπατζής: «Δεν Απαντήθηκαν Τα Ερωτήματα Που Θέσαμε»

«Αν είναι δύσκολο για τη δημοτική αρχή να απαντήσει σε εμάς, ας χρησιμοποιήσει αυτές τις ερωτήσεις για να ενημερώσει τους δημότες και να αναλογιστεί τα λάθη της, μήπως την επόμενη φορά καταφέρει επιτέλους να γίνει χρήσιμη στην πόλη μας» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γαβριήλ Αραμπατζής, κατηγορώντας τη διοίκηση πως δεν απάντησε στις ερωτήσεις των πολιτών.

Ασβεστάς: «Να Υπάρξει Άμεσα Οργανωμένο Σχέδιο Για Την Πολιτική Προστασία Στην Πόλη»

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» κατά την εισήγηση του τόνισε την ανάγκη να καταρτιστεί ένα σοβαρό τοπικό σχέδιο διαχείρισης φυσικών καταστροφών, το οποίο θα προβλέπει όλες τις διαδικασίες και τα βήματα που πρέπει να πραγματοποιούνται στην εκάστοτε περίπτωση. Ο κ. Ασβεστάς δεν παρέλλειψε με τη σειρά του να αφήσει αιχμές για την προετοιμασία και την οργάνωση της διοίκησης, επισημαίνοντας μάλιστα πως «καλό θα ήταν να μην υπάρχουν ανακοινώσεις συγχαρητηρίων ενώ η κακοκαιρία χτυπά την πόλη».

Λαϊκή Συσπείρωση: Η Πόλη Χρειάζεται Επείγοντως Έκτακτο Σχέδιο Ανάγκης

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Ηλιούπολης Τασίας Τσατσούλη, η οποία έκανε σαφές πως η πόλη χρειάζεται επειγόντως ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσεων, έστω και την ύστατη στιγμή. Η κ. Τσατσούλη άφησε αιχμές προς το Δήμαρχο για έλλειψη οργάνωσης, ενώ ανέφερε πως η παράταξη της έθεσε τον εαυτό της στην υπηρεσία του Δήμου, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση από τους αρμόδιους. Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της παράταξης «Στο κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης να κληθούν οι επικεφαλής ώστε -έστω και την ύστατη ώρα- να βάλουν ένα σχέδιο και ο κ. Δήμαρχος το… αρνήθηκε δια της σιωπής του!»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ