Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Ψήφισμα Πολιτών Για Καθιέρωση Ορίου Ταχύτητας 30χλμ Εντός Πόλης

Το ψήφισμα στοχεύει στην ασφάλεια των μετακινήσεων και των πεζών και απευθύνεται προς τον Δήμο και την Περιφέρεια Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Ψήφισμα Πολιτών Για Καθιέρωση Ορίου Ταχύτητας 30χλμ Εντός Πόλης

Την καθιέρωση ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ ανά ώρα σε δρόμους της πόλης που κινούνται ευάλωτες ομάδες (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι, κ.λπ.) ζητούν με διαδικτυακό ψήφισμα τους, κάτοικοι της Ηλιούπολης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών που διανύουμε, μέλη της ποδηλατικής κοινότητας της Ηλιούπολης ξεκίνησαν ένα διαδικτυακό ψήφισμα με το οποίο ζητούν:

  • Όριο ταχύτητας σε δρόμους της πόλης που κινούνται ευάλωτες ομάδες (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι, πάρκα, ΚΑΠΗ, Κέντρο Υγείας κτλ.) στα 30km/h για να αυξηθεί η ασφάλεια στην Πόλη.
  • Δημιουργία ποδηλατόδρομων για να μπορεί ο πολίτης να χρησιμοποιήσει με ασφάλεια το ποδήλατο έναντι του αυτοκινήτου του.  
  • Διαμόρφωση δρόμων της πόλης σε ήπιας κυκλοφορίας για να μπορεί ο πεζός να περπατήσει με ασφάλεια σε όμορφο και ήσυχο περιβάλλον.

Όπως τονίζουν μέλη της ποδηλατικής κοινότητας «Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι το όριο των 30 km/h στους δρόμους σώζει ζωές, ιδιαίτερα των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, πεζών, ποδηλατών, παιδιών και νέων, ΑΜΕΑ και επιπλέον παράγει σημαντικά περιβαλλοντικά και άλλα οφέλη».

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ηλιούπολη: Ψήφισμα Πολιτών Για Καθιέρωση Ορίου Ταχύτητας 30χλμ Εντός Πόλης
  1. Ο/Η Αννα Στάμου λέει:

    Η καθιέρωση ορίου 30χλμ/ω εντός της πόλης μας, με συνέπεια και αυστηρότητα θα αναβαθμίσει αυτόματα τη ζωή μας, θα προστατέψει τους ευπαθείς πεζούς που είναι οι γονείς και τα παιδιά μας, τα μωρά και οι ανάπηροι μας. Ψηφίζω με όλη μου την καρδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ