Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Καμπανάκι Κινδύνου Από Τον Αραμπατζή Για Την Ετοιμότητα Του Δήμου Στην Αντιπυρική Περίοδο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Καμπανάκι Κινδύνου Από Τον Αραμπατζή Για Την Ετοιμότητα Του Δήμου Στην Αντιπυρική Περίοδο

Ερωτηματικά σχετικά με το επίπεδο ετοιμότητας και προετοιμασίας του Δήμου Ηλιούπολης μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου εξέφρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω».

Με ανάρτηση του, ο κ. Αραμπατζής εκφράει την ανησυχία του σχετικά με την σωστή προετοιμασία του Δήμου, αναφέροντας πως «δημιουργείται έντονη ανησυχία για το κατά πόσον η Δημοτική Αρχή έχει κινηθεί έγκαιρα για να λάβει μέτρα μείωσης κινδύνου δασικής πυρκαγιάς».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αραμπατζής έθεσε μια σειρά απο ερωτήματα:

  • Τι γίνεται με την εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης και την αποψίλωση των ξερών χόρτων;
  • Έχει απομακρυνθεί η ξηρή φυτική βιομάζα που βρίσκεται στο χώρο του γκαράζ του Δήμου από το πρόγραμμα κομποστοποίησης;
  • Έχουν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες για καθαρισμό βλάστησης σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και οικοπεδικές εκτάσεις εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου;
  • Έχει συντηρηθεί το δίκτυο πυρόσβεσης και οι γεωτρήσεις του δικτύου για την τροφοδοσία νερού στα πυροσβεστικά οχήματα και στους πυροσβεστικούς κρουνούς;
  • Έχει συγκληθεί το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς;

Ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης, μάλιστα, μέσω της ανάρτησης του ζητά να συζητηθεί το θέμα της πυροπροστασίας στο επόμενο τακτικό δημοτικό συμβουλιο, αναφέροντας πως είναι κομβικό ζήτημα για την πόλη.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ξέσπασε η πρώτη επικίνδυνη πυρκαγιά στα σύνορα Ηλιούπολης-Αργυρούπολης, η οποία κατεσβέσθη χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Έμμεση Απάντηση Του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Μια έμμεση απάντηση στα ερωτήματα του κ. Αραμπατζή έδωσε ο αντιδήμαρχος Κώστας Σεφτελής, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι εθελοντές της ΕΟΔΠΗ. Καθημερινή πλέον η παρουσία πυροσβεστικού οχήματος του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή των “αστυνομικών” (Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης), που σε συνεργασία με τους εθελοντές μας της ΕΟΔΠΗ και τους συμβασιούχους δασοφύλακες του Δήμου Ηλιούπολης έχουν αναλάβει τη φύλαξη του δάσους μας»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ