Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πρόταση Ψηφίσματος Καταδίκης Της Αστυνομικής Βίας Στη Νέα Σμύρνη Από Την «Μαχόμενη Ηλιούπολη»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πρόταση Ψηφίσματος Καταδίκης Της Αστυνομικής Βίας Στη Νέα Σμύρνη Από Την «Μαχόμενη Ηλιούπολη»

Πρόταση ψηφίσματος για την καταδίκη των περιστατικών αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα χθες το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική παράταξη «Μαχόμενη Ηλιούπολη».

Η παράταξη με επικεφαλής τον Πέτρο Μανιάτη κατέθεσε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί σήμερα (8/3/2021) ψήφισμα στο οποίο καταδικάζει την αστυνομική αυθαιρεσία και καλεί για «αλληλεγγύη στους συλληφθέντες» και για «συμμετοχή σε διαδηλώσεις ενάντι στην κρατική καταστολή».

Ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

Η περίοδος της καραντίνας φανέρωσε το πραγματικό και εφιαλτικό πρόσωπο της εξουσίας. Όταν ο Χρυσοχοΐδης έλεγε ότι “η αστυνομία είναι στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας”, εννοούσε ότι ακριβώς συμβαίνει σήμερα, ότι δηλαδή η αστυνομία είναι ο βασικός ρυθμιστής της καθημερινότητάς μας και κύριο μέλημα είναι η καταστολή κάθε δημοκρατικού δικαιώματος, κάθε πολιτικής και κοινωνικής ελευθερίας. Ένας λαός που είναι κλεισμένος στο σπίτι του, που στριμώχνεται στα ΜΜΜ, που η ζωή του έχει μπει σε αναστολή, που στερείται τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την υγεία, λεηλατείται καθημερινά από οπλισμένους αστυνομικούς και κατηγορείται με αλαζονεία ως ένοχος της κρίσης από τους εντεταλμένους κόλακες της κυβέρνησης.

Την Κυριακη 7 Μαρτίου οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης ήρθαν αντιμέτωποι με ένα κρεσέντο βίας από την αστυνομία του Χρυσοχοΐδη. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, αλλά για μία αλλεπάλληλη, μανιακή και ατιμώρητη καταστολή από την πλευρά της αστυνομίας, η οποία λειτουργεί με την λευκή επιταγή της κυβέρνησης. Αυτό μαρτυρούν τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων: η εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων για το νόμο Κεραμέως, η απαγόρευση των διαδηλώσεων αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Κουφοντίνα και η άνευ προηγουμένου βίαιη καταστολή τους με αύρες και δακρυγόνα, η φασιστικής έμπνευσης επίθεση σε παρέμβαση κατοίκων στη λαϊκή αγορά του Χαλανδρίου το Σαββατο 6 Μάρτη, η επιδρομή των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΥ με αφορμή ένα κρεμασμένο πανό στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα το βράδυ του Σαββάτου. Σε μια περίοδο που κυριαρχούν οι αποκαλύψεις για τη βία, την τρομοκράτηση στο χώρο της τέχνης και το ξεγύμνωμα παιδεραστών εκλεκτών της εξουσίας, η καταστολή της κοινωνίας που αντιστέκεται, είναι το χαρτί που παίζουν οι κυβερνώντες για να παραμείνουν αλώβητοι.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με απαγόρευση της κυκλοφορίας και στρατό κατοχής στις γειτονιές, αλλά με άμεση ενίσχυση και θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ακόμη και αν η θεωρία του περιορισμού των κοινωνικών επαφών για τη μείωση της διασποράς του ιού ενέχει ορθολογικά στοιχεία, όταν η απαγόρευση κυκλοφορίας αξιοποιείται σαν μηχανισμός καταστολής, κανένας δεν μπορεί να παραμένει ουδέτερος. Ο μόνος δρόμος για όποια και όποιον ασφυκτιά με αυτή την κατάσταση, είναι να ακυρωθούν τα κατασταλτικά και περιοριστικά μέτρα και να παρθούν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

-Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες!

-Έξω η αστυνομία από τις γειτονιές μας

-Όλες-οι στις διαδηλώσεις ενάντια στην κρατική καταστολή

Μαχόμενη Ηλιούπολη, αριστερή ανατρεπτική κίνηση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Πρόταση Ψηφίσματος Καταδίκης Της Αστυνομικής Βίας Στη Νέα Σμύρνη Από Την «Μαχόμενη Ηλιούπολη»
  1. Ο/Η Έλληνες Youtubers λέει:

    Αναφέρει: «Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες!»
    .
    Σίγουρα υποθέτω Αλληλεγγύη τους συλληφθέντες και της Χρυσής Αυγής, σωστά;
    Τι; Όχι;; Πως αλλάζει ο καιρός… έπεσαν οι μάσκες!

  2. Ο/Η george λέει:

    σήμερα θα στείλεις κατι ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ