Facebook Pixel

Τοπικα

Προχωρούν Οι Διαδικασίες Για Την Κατεδάφιση Των Αυθαιρεσιών Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης

Η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει να εφαρμόσει την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης και να γκρεμίσει τις αυθαιρεσίες.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Προχωρούν Οι Διαδικασίες Για Την Κατεδάφιση Των Αυθαιρεσιών Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης

Στο τελικό στάδιο υλοποίησής της φαίνεται πως είναι η ειδική μελέτη που απαιτούνταν για την κατεδάφιση των αυθαιρεσιών στον προφήτη Ηλία Ηλιούπολης.

Πριν λίγους μήνες, η δημοτική αρχή είχε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για τη διαδικασία που απαιτείται σχετικά με την κατεδάφιση του αυθαίρετου κτίσματος που έχει καλύψει το ιστορικό ξωκκλήσι της πόλης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης, το παράνομο κτίσμα κρίθηκε κατεδαφιστέο, ενώ στον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 ευρώ. Αρμόδια υπηρεσία για την κατεδάφιση είναι το δασαρχείο, το οποίο, ωστόσο, ζήτησε την αρωγή του Δήμου Ηλιούπολης. Με τη σειρά του, ο Δήμος ανέθεσε ειδική μελέτη για την κατεδάφιση, καθώς απαιτούνται ειδικές διαδικασίες κατά την κατεδάφιση, προκειμένου να διασωθεί ο ιστορικός ναίσκος και να μην κινδυνεύει από κατάρρευση.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, η μελέτη έχει ανατεθεί ήδη σε ειδικό μελετητή, ο οποίος θα υποδείξει τη μέθοδο της κατεδάφισης. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο χρονικός ορίζοντας της κατεδάφισης των αυθαιρεσιών, ωστόσο είναι βέβαιο πως το παράνομο κτίσμα θα απομακρυνθεί, με τη νέα δημοτική αρχή να αναλαμβάνει την αποκατάσταση της νομιμότητας στον Υμηττό.

Μπορείτε να διαβάσετε εκτενή αρθρογραφία για την υπόθεση του προφήτη Ηλία, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ