Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πρόσθετα Μέτρα Από Τον Δήμο Ηλιούπολης Για Την Πρόληψη Εξάπλωσης Του Κορωνοϊού

Δείτε τη λίστα μέτρων που ανακοίνωσε η διοίκηση του Δήμου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πρόσθετα Μέτρα Από Τον Δήμο Ηλιούπολης Για Την Πρόληψη Εξάπλωσης Του Κορωνοϊού

Πρόσθετα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού έλαβε ο Δήμος Ηλιούπολης, με αφορμή το κλείσιμο το σχολείων και την αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου της πόλης, από σήμερα 11/3/2020 ισχύουν τα εξής μέτρα:

Αναστέλλονται μέχρι νεώτερη ανακοίνωση, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Ηλιούπολης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του και συγκεκριμένα:

  • Οι παραδόσεις του «Ανοιχτού Πανεπιστημίου»
  • Οι «Πολιτιστικές Διαδρομές»
  • Όλες γενικά οι προγραμματισμένες παραστάσεις και εκδηλώσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών στο Θέατρο του Δημαρχείου και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
  • Τα μαθήματα πολιτισμού και κουλτούρας ( Ξένων Γλωσσών) για ενήλικες .
  • Όλες οι δραστηριότητες του ΠΑΟΔΗΛ και πιο αναλυτικά το Δημοτικό Ωδείο, τα Εργαστήρια Τέχνης (Αγιογραφία, Ζωγραφική, Ψηφιδωτό, Βιτρώ, Θέατρο, Φωτογραφία), η «Κινητή Βιβλιοθήκη» και οι δραστηριότητες στην Δημοτική Βιβλιοθήκη («Παρέα με τα παραμύθια», «Χειροποίητες Βιβλιοιστορίες», «Μαθαίνουμε Δεξιότητες στο MediaLab». Σημειώνεται ότι η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει ανοιχτή για μελέτη και για δανεισμό βιβλίων.
  • Κάθε αθλητική δραστηριότητα, που διεξάγεται σε σχολικούς χώρους όσο αυτοί παραμένουν κλειστοί.
  • Τα προγράμματα χρήσης του Κολυμβητήριου εκτός από τα αγωνιστικά, όσων συμμετέχουν σε αγώνες και εθνικές κατηγορίες και πυκνώνει η δειγματοληψία ποιοτικού ελέγχου του νερού.
  • Η διεξαγωγή των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.
  • Οι προπονήσεις και οι αθλητικές υποχρεώσεις των Σωματείων, που αφορούν τις υποδομές τους. Πραγματοποιούνται οι προπονήσεις και οι αθλητικές υποχρεώσεις των σωματείων, που συμμετέχουν σε εθνικές κατηγορίες και τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, αλλά κεκλεισμένων των θυρών
  • Αναστέλλεται η λειτουργία του κυλικείου του Νεκροταφείου για καφέ μετά από τις τελετές.
  • Το προγραμματισμένο για την Παρασκευή 13/3/2020, 17:00 , «Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσης για τον κορωνοϊό», θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία πολιτών, μετά την οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών και Υγείας.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου (Δημαρχείο, ΚΕΠ, κλπ) θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους, με πρόσθετα μέτρα υγιεινής και προστασίας για τους υπαλλήλους και τους δημότες, ειδικά στα τμήματα, που έχουν επαφή και συναλλαγή με το κοινό. (Αντισηπτικά υγρά, κλπ)

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα συνεχίσει να ενημερώνεται από τους επίσημους Επιστημονικούς και Δημόσιους Φορείς και να ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες, καθώς επίσης να μελετάει και να επεξεργάζεται την λήψη τυχόν πρόσθετων μέτρων, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Επίσης θα προχωρήσει σε:

  • Εντατικοποίηση της μεθοδικής ενημέρωσης όλων των πολιτών, για την ατομική και συλλογική εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και προφύλαξης, με κάθε πρόσφορο τρόπο.
  • Ενίσχυση της καθαριότητας των δημοτικών χώρων.

Τέλος, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε ο Δημότης να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να είναι και να νιώθει ασφαλής.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ