ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Επικαιρότητα

Πρόσθετα Μέτρα Από Τον Δήμο Ηλιούπολης Για Την Πρόληψη Εξάπλωσης Του Κορωνοϊού

Δείτε τη λίστα μέτρων που ανακοίνωσε η διοίκηση του Δήμου.

Δημοσιεύτηκε

στις

Πρόσθετα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού έλαβε ο Δήμος Ηλιούπολης, με αφορμή το κλείσιμο το σχολείων και την αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου της πόλης, από σήμερα 11/3/2020 ισχύουν τα εξής μέτρα:

Αναστέλλονται μέχρι νεώτερη ανακοίνωση, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Ηλιούπολης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του και συγκεκριμένα:

 • Οι παραδόσεις του «Ανοιχτού Πανεπιστημίου»
 • Οι «Πολιτιστικές Διαδρομές»
 • Όλες γενικά οι προγραμματισμένες παραστάσεις και εκδηλώσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών στο Θέατρο του Δημαρχείου και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
 • Τα μαθήματα πολιτισμού και κουλτούρας ( Ξένων Γλωσσών) για ενήλικες .
 • Όλες οι δραστηριότητες του ΠΑΟΔΗΛ και πιο αναλυτικά το Δημοτικό Ωδείο, τα Εργαστήρια Τέχνης (Αγιογραφία, Ζωγραφική, Ψηφιδωτό, Βιτρώ, Θέατρο, Φωτογραφία), η «Κινητή Βιβλιοθήκη» και οι δραστηριότητες στην Δημοτική Βιβλιοθήκη («Παρέα με τα παραμύθια», «Χειροποίητες Βιβλιοιστορίες», «Μαθαίνουμε Δεξιότητες στο MediaLab». Σημειώνεται ότι η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει ανοιχτή για μελέτη και για δανεισμό βιβλίων.
 • Κάθε αθλητική δραστηριότητα, που διεξάγεται σε σχολικούς χώρους όσο αυτοί παραμένουν κλειστοί.
 • Τα προγράμματα χρήσης του Κολυμβητήριου εκτός από τα αγωνιστικά, όσων συμμετέχουν σε αγώνες και εθνικές κατηγορίες και πυκνώνει η δειγματοληψία ποιοτικού ελέγχου του νερού.
 • Η διεξαγωγή των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.
 • Οι προπονήσεις και οι αθλητικές υποχρεώσεις των Σωματείων, που αφορούν τις υποδομές τους. Πραγματοποιούνται οι προπονήσεις και οι αθλητικές υποχρεώσεις των σωματείων, που συμμετέχουν σε εθνικές κατηγορίες και τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, αλλά κεκλεισμένων των θυρών
 • Αναστέλλεται η λειτουργία του κυλικείου του Νεκροταφείου για καφέ μετά από τις τελετές.
 • Το προγραμματισμένο για την Παρασκευή 13/3/2020, 17:00 , «Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσης για τον κορωνοϊό», θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία πολιτών, μετά την οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών και Υγείας.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου (Δημαρχείο, ΚΕΠ, κλπ) θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους, με πρόσθετα μέτρα υγιεινής και προστασίας για τους υπαλλήλους και τους δημότες, ειδικά στα τμήματα, που έχουν επαφή και συναλλαγή με το κοινό. (Αντισηπτικά υγρά, κλπ)

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα συνεχίσει να ενημερώνεται από τους επίσημους Επιστημονικούς και Δημόσιους Φορείς και να ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες, καθώς επίσης να μελετάει και να επεξεργάζεται την λήψη τυχόν πρόσθετων μέτρων, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Επίσης θα προχωρήσει σε:

 • Εντατικοποίηση της μεθοδικής ενημέρωσης όλων των πολιτών, για την ατομική και συλλογική εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και προφύλαξης, με κάθε πρόσφορο τρόπο.
 • Ενίσχυση της καθαριότητας των δημοτικών χώρων.

Τέλος, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε ο Δημότης να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να είναι και να νιώθει ασφαλής.

Bρείτε μας στο Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθλητικά

Αθλητικά1 μήνα πριν

Ο Ποδοσφαιρικός Γ.Σ Ηλιούπολης Βράβευσε Τους Μεγάλους Χορηγούς Της Ομάδας

Τον μεγάλο χορηγό της ομάδας και ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων “Οφθαλμός” κ. Θανάση Μπίρλη καθώς και τους αδελφούς Αδάμου, ιδιοκτήτες...

Αθλητικά2 μήνες πριν

Nτέρμπι Κορυφής Για Τον ΓΣΗ Την Κυριακή 9/2 – Κόντρα Στον ΠΑΟ Ρουφ

Κάλεσμα στον κόσμο για να παρακολουθήσει το κρίσιμο ντέρμπι κορυφής απέναντι στον ΠΑΟ Ρουφ απευθύνει η διοίκηση του ποδοσφαιρικού ΓΣΗ....

Αθλητικά2 μήνες πριν

Δεκτή Η Ένσταση Του ΓΣΗ Κατά Του ΠΑΟ Ρουφ – «Φωτιά» Στο Πρωτάθλημα Της Α’ ΕΠΣΑ

Δεκτή έκανε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Αθηνών την ένσταση του ΓΣΗ Ηλιούπολης κατά του ΠΑΟ Ρουφ. Η πειθαρχική επιτροπή...

Αθλητικά3 μήνες πριν

Ένσταση Κατά Του ΠΑΟ Ρουφ Κατέθεσε Ο ΓΣΗ – Νέα Τροπή Στο Πρωτάθλημα Σε Περίπτωση Καταδίκης

Ενσταση για τη αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Ρουφ Μάριου Μπιτσάνη κατέθεσε πριν λίγη ώρα ο ποδοσφαιρικός ΓΣΗ, δίνοντας...

Αθλητικά3 μήνες πριν

Επιστροφή Στα Γήπεδα Για Τον “Θρύλο” Του ΓΣΗ Τάσο Ρουσάκη – Εντός Αποστολής Κόντρα Στη Διάνα

Επιστροφή στη δεκαοκτάδα του ΓΣΗ μετά από έναν πολύμηνο τραυματισμό για τον θρύλο του ποδοσφαιρικού ΓΣΗ Τάσο Ρουσάκη. Ο γνωστός...

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ