Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Προσωπικό Στοίχημα Η Αύξηση Της Ανακύκλωσης Για Τον Σταύρο Γεωργάκη – Νέο Πολυκέντρο Στην Πλατεία Του ΙΚΑ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Προσωπικό Στοίχημα Η Αύξηση Της Ανακύκλωσης Για Τον Σταύρο Γεωργάκη – Νέο Πολυκέντρο Στην Πλατεία Του ΙΚΑ

Μάχη με τον χρόνο δίνει ο αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης Σταύρος Γεωργάκης, καθώς έχει επωμισθεί προσωπικά την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης στον Δήμο Ηλιούπολης.

Μετά και την έκθεση που δημοσιεύθηκε προ λίγων μηνών και η οποία έδειχνε την πόλη σε «χαμηλές πτήσεις», ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης ανέθεσε το δύσκολο project στον κ. Γεωργάκη, γνωρίζοντας πως είναι ο μόνος αντιδήμαρχος που θα μπορέσει να φέρει σε πέρας την αποστολή. Έτσι, λίγες εβδομάδες μετά εγκαταστάθηκε το πρώτο πολυκέντρο ανακύκλωσης στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, ενώ πριν λίγα 24ωρα εγκαταστάθηκε ακόμα ένα στην πλατεία του ΙΚΑ, κάνοντας την Ηλιούπολη τον μοναδικό δήμο στα Νότια Προάστια που έχει 2 σχετικές εγκαταστάσεις. Μάλιστα, το συγκεκριμένο έργο δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο κ. Γεωργάκης ήδη έχει προβεί σε ενέργειες για την τοποθέτηση άλλων 3 σημείων, θέλοντας να αυξήσει θεαματικά τα τοπικά ποσοστά ανακύκλωσης.

Όπως δηλώνει ο ίδιος στο ilioupolinews.gr «στόχος μου είναι να φέρω σε πέρας το έργο που μου ανέθεσε ο Δήμαρχος και να κάνουμε την Ηλιούπολη μια πόλη πρότυπο στον τομέα της ανακύκλωσης, έχοντας στο πλευρό μας όλους τους δημότες και τους κατοίκους της περιοχής».

Το νέο σημείο ανακύκλωσης αποτελείται από ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα όπου πολίτες μπορούν να εναποθέτουν διάφορα ανακυκλώσιμα προϊόντα. Για κάθε 33 συσκευασίες που θα εναποθέτει, ο πολίτης μπορεί να κερδίζει 1 ευρώ, με το μηχάνημα να δέχεται:

  • Μεταλλικά κουτιά αλουμινίου ή λευκοσιδήρου από αναψυκτικά, μπύρες, γάλατα, κονσέρβες, κλπ
  • Πλαστικά μπουκάλια(από νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά, απορρυπαντικά , κλπ
  • Γυάλινες φιάλες από νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά, κρασιά και ποτά.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ηλιούπολη: Προσωπικό Στοίχημα Η Αύξηση Της Ανακύκλωσης Για Τον Σταύρο Γεωργάκη – Νέο Πολυκέντρο Στην Πλατεία Του ΙΚΑ
  1. Ο/Η Φωτεινή Λάμπρη λέει:

    Όταν μπήκαν τα βυθισμένα τριπλά κυτία για ανακύκλωση στην Τσαμαδού κοντά στην ταβέρνα του Θωμά, μου ξένισε ότι περιλάμβανε ανακύκλωση γυαλιού ενώ στα δέκα μέτρα υπήρχε ήδη από χρόνια το μεγάλο μπλέ για τα γυαλιά! Πού να φανταστώ την συνέχεια! Ότι θα γέμιζε, ιδίως ο χώρος για χαρτί, και δεν υπάρχει; δεν έχει ολοκληρωθεί; η ανάλογη σύμβαση για το άδειασμα! Μετά από τις τηλεφωνικές διαμαρτυρίες μου στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου ανά εβδομάδα τι έγινε; Τοποθετήθηκε κορδέλα γύρω από το σύστημα για να μην χρησιμοποιούνται!!!!!! Δηλαδή έγινε για να γίνει ώστε “κάποιοι” να “γίνονται”! Μιλούν τα έργα! Πολύ θα ήθελα κύριοι της δημοτικής αρχής να διαψευστώ αλλά φευ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ