Facebook Pixel

Τοπικα

Προς Απομάκρυνση Η Νέα Μονάδα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Προς Απομάκρυνση Η Νέα Μονάδα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

Προς απομάκρυνση οδεύει ο νέος οικίσκος ανταποδοτικής ανακύκλωσης που τοποθετήθηκε στην πλατεία Ανεξαρτησίας, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χωροθέτησή του.

Πρόκειται για έναν οικίσκο, κλειστού τύπου που τοποθετήθηκε επάνω στην πλατεία πλησίον της παιδικής χαράς και του μνημείου για την ανεξαρτησία. Παρόμοια υποδομή έχει τοποθετηθεί και έξω από το δημαρχείο Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου για την ενίσχυση των ποσοστών ανακύκλωσης στην πόλη.

Αντιδράσεις Από Παρατάξεις

Ωστόσο, η τοποθέτηση της ογκώδους υποδομής προκάλεσε αντιδράσεις σε θεσμικό επίπεδο αλλά και στους περιοίκους. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Γαβριήλ Αραμπατζή στο δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας λόγο για «γκάφα» της δημοτικής αρχής. Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση «Η τοποθέτηση γωνιών ανακύκλωσης, πολυκέντρων ανακύκλωσης, έξυπνων οικίσκων ανακύκλωσης πρέπει να είναι αποτέλεσμα μελέτης και όχι δίπλα σε μνημεία και επικίνδυνα σημεία που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα», κάνοντας μάλιστα αναφορά στην πρόσφατη τοποθέτηση υπόγειων κάδων ανακύκλωσης δίπλα στο μνημείο των ποντίων, στη λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτή η γκάφα της δημοτικής αρχής συνέβη λίγους μήνες μετά από τις διαμαρτυρίες και την απομάκρυνση της γωνίας ανακύκλωσης από το μνημείο των Ποντίων, προσθέτει η ανακοίνωση του κ. Αραμπατζή.

Δελτίο τύπου για το θέμα εξέδωσε και η παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη», στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Στην περίπτωση της πρόσφατης εγκατάστασης οικίσκου ανακύκλωσης επί της πλατείας Ανεξαρτησίας, σχεδόν δίπλα από την υπάρχουσα παιδική χαρά, λίγα μέτρα από το Μνημείο των Αγωνιστών της Ανεξαρτησίας και σε κοντινή απόσταση από επιχειρήσεις εστίασης δεν πρέπει να μιλάμε απλά για γκάφα της δημοτικής αρχής. Αποτελεί ένα ακόμα δείγμα προχειρότητας και προφανούς έλλειψης ενσυναίσθησης για την ενόχληση που προκαλείται».

Κάλεσμα Σε Διαμαρτυρία Από Τον Ι.Ν Αγίας Μαρίνας

Εκτός των παρατάξεων, αντίδραση υπήρξε και από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, με τον αρχιμανδρίτη Σεραφειμ Δημητρίου να γράφει χαρακτηριστικά:

Πρόσκληση σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του δημάρχου Ηλιούπολης για την δημιουργία “ουρητηρίου ανθρώπων και κτηνών” και σημείου παραβατικότητας στο συγκεκριμένο σημείο στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Τόσα τετραγωνικά η πλατεία δίπλα στην παιδική χαρά έπρεπε; Αν τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας δεν παίζουν στην Ηλιούπολη κύριε Γιώργο Χατζηδάκη και Κύριε Σταύρο Γιωργάκη, τα δικά μας παίζουν και για να παίξουν θα πρέπει να σεβόμαστε τους χώρους τους, και να τα προφυλάσουμε. Το αν είσαστε απάτριδες οι άθεοι δεν μας αφορά, να σεβαστείτε όμως εκείνους οι οποίοι δίπλα στο σκουπιδαριό είχαν στήσει κάποτε ένα προσκυνητάρι και αργότερα αυτό το μνημείο. Αγαπάμε την ανακύκλωση, αλλά βρίσκουμε και επαφή με τον τόπο και τους κατοίκους πριν όποια επιβολή των συνεργασιών δήμου με τους επιχειρηματίες κερδοσκόπους.

Εντός Των Επόμενων Ημερών Η Απομάκρυνση

Συμφωνα με το ρεπορτάζ, η απομάκρυνση του οικίσκου έχει δρομολογηθεί για το πρωί της Μ. Πέμπτης 13/4, καθώς απαιτείται ειδικός γερανός για την μεταφορά της υποδομής. Πληροφορίες αναφέρουν πως η τοποθέτηση ήταν αποτέλεσμα κακής συνεννόησης, καθώς η εταιρεία εγκατάστασης δεν είχε λάβει υπόψιν της mail το οποίο έκανε λόγο για ακύρωση τοποθέτησης της γωνιάς στο συγκεκριμένο σημείο και για επαναχωροθέτησή της σε άλλο μέρος της πόλης.

Όπως δηλώνει στο ilioupolinews.gr ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Γεωργάκης «η δημοτική αρχή αφουγκράζεται τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Ηλιούπολη».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ