Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πρόστιμο-Μαμούθ Και Κατεδάφιση Των Εργασιών Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης Από Την Πολεοδομία (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Kαταπέλτης το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών της πολεοδομίας.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πρόστιμο-Μαμούθ Και Κατεδάφιση Των Εργασιών Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης Από Την Πολεοδομία (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Την τήρηση της νομιμότητας με αποφασιστικό τρόπο επιβάλλουν με αποφάσεις τους η Ιερά Σύνοδος σε συνεργασία με την πολεοδομία στο ζήτημα των αυθαίρετων εργασιών στον προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, επιβάλλοντας γκρέμισμα των εργασιών και επιβάλλοντας μεγάλο πρόστιμο στον ιερέα της εκκλησίας.

Η Ιερά Σύνοδος Ανακάλεσε Την Άδεια Μικρής Κλίμακας Εργασιών

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ηλιούπολης, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει για μικρής έκτασης εργασίες στην σκεπή του ξωκλησίου του προφήτη Ηλια, με κοινοποίηση στην Πολεοδομία Αθηνών για τις νόμιμες ενέργειες ελέγχου, ενώ από την πολεοδομία επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ στον ιερέα για τις αυθαίρετες κατασκευές.

Μεταξύ άλλων, σε επιστολη που απέστειλε προς τον Δήμο Ηλιούπολης, η Ιερά Σύνοδος αναφέρει τα εξής:

«Μετά από τις καταγγελίες του Δήμου και τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της προέκυψαν ελλείψεις καθώς και δικαιολογητικά μη συμβατά με τις προδιαγραφές και τις κείμενες διατάξεις, ασάφεια αρμοδιότητας αφού ο φερόμενος ιδιοκτήτης του ναού είναι φυσικό πρόσωπο και όχι ΝΠΔΔ και γι’ αυτό προχώρησε σε ανάκληση της εν λόγω Έγκρισης Εργασιών Μικρής Κλίμακας. Ο έλεγχος των κατασκευών (αυτοψία, διακοπή εργασιών κλπ) ακόμη και των εμπιπτουσών στο άρθρο του Ν. 4495/2017 κατασκευών των εκκλησιαστικών ΝΠΔΔ, ανήκει στις Υπηρεσίες Δόμησης των κατά τόπων αρμοδίων Δήμων».

83021778 2990729434284095 8784690704375873536 o Πρόστιμο-Μαμούθ Και Κατεδάφιση Των Εργασιών Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης Από Την Πολεοδομία (ΕΓΓΡΑΦΑ) 83505313 2990729390950766 2295874458839154688 o Πρόστιμο-Μαμούθ Και Κατεδάφιση Των Εργασιών Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης Από Την Πολεοδομία (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Πρόστιμο 150.000 Ευρώ Στον Ιερέα Από Την Πολεοδομία

Η πολεοδομία πραγματοποίησε έλεγχο στις 9/1/2ο19, διαπίστωσε το μεγεθος της αυθαιρεσίας και επέβαλε υψηλότατο πρόστιμο.

Μεταξύ άλλων, η εισήγηση των ελεγκτών της πολεοδομίας αναφέρει:

«Κατασκευή αυθαίρετου νέου Ναού περίπου 137 τετραγωνικών μέτρων από οπλισμένο σκυρόδεμα και οπτοπλινθοδομή και επιπλέον εξωτερική τσιμεντόστρωση 63 τετραγωνικών μέτρων, στο χώρο του Παρεκκλησίου, με φερόμενο ιδιοκτήτη, νομέα, κάτοχο, κατασκευαστή, ενοικιαστή τον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου. Εντός της κατασκευής του Ναού βρίσκεται το παλαιό Παρεκκλήσιο. Η ως άνω κατασκευή χαρακτηρίζεται αυθαίρετη σύμφωνα με το άρθρο 81.1 του Ν. 4495/2017 και κατεδαφιστέα.

Για την ίδια κατασκευή επιβάλλεται στους υπόχρεους πρόστιμο ανέγερσης ύψους 100.290,51 Ευρώ και διατήρησης 50.145,25 ευρώ, με δικαίωμα προσφυγής μέσα σε τριάντα ημέρες ή έκπτωσης 30% στην περίπτωση αποδοχής αντί προσφυγής».

82386380 2990729330950772 4715047219609206784 o Πρόστιμο-Μαμούθ Και Κατεδάφιση Των Εργασιών Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης Από Την Πολεοδομία (ΕΓΓΡΑΦΑ)

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

4 σχόλια στο άρθρο “Πρόστιμο-Μαμούθ Και Κατεδάφιση Των Εργασιών Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης Από Την Πολεοδομία (ΕΓΓΡΑΦΑ)
  1. Ο/Η ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ λέει:

    Συκοφάντη σε 2 μυστήρια γνωστών μου δεν έδωσαν δεκάρα αλιβάνιστε ψεύτη Ο πάπας θα κάνει τα μπάνια του στην βιλλα του …. είναι εκεί για να σώζει κάτι τύπους σαν εσένα άμα θέλεις ευτυχώς είναι καμιά 100 όλοι όλοι

  2. Ο/Η Νίκος Β. λέει:

    Που αναφέρεται στα έγγραφα το ποσό του προστίμου που ο αρθρογράφος αποκαλύπτει;
    Μήπως το μαμούθ πρόστιμο βρίσκεται θαμμένο στους πάγους;

  3. Ο/Η Τοτσικας Πάνος λέει:

    Θετική εξέλιξη, αλλά ας μην επαναπαύομαστε. Μέχρι την κατεδάφιση του νέου κτίσματος και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου θα χρειαστεί να ασκηθεί μεγάλη πίεση. Το έγγραφο της Αρχιεπισκοπής αδειάζει τελείως τον παπά (Καρπαθίου) ο οποίος εμφανίζεται πλέον ως κοινός καταπατητής, δηλαδή αποδείχθηκε ότι έχτισε αυθαίρετο σε δημόσια δασική γη !Για συντονισμό και παραπέρα ενέργειες ,

    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1 στις 7μμ στο Δημοτικό Άλσος- “Επιτροπή πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό”

  4. Ο/Η Giwrgos Geranistas λέει:

    Ντροπή!!! ένα μαγαζάκι πήγε να φτιάξει ο άνθρωπος και πέσανε πάνω του τα συμφέροντα να του το κλείσουν!!! Α! πα – πα Τόσο μίσος πια απέναντι σε ένα επαγγελματία έμπορο Γάμων, Βαφτισίων, τρισαγίων κλπ. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!! Θα πέσει φωτιά να σας κάψει!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ