Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Ποιοι Ποντάρουν «Το Χαρτί Της Διάσπασης» Ενόψει Εκλογών Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ποιοι Ποντάρουν «Το Χαρτί Της Διάσπασης» Ενόψει Εκλογών Στην Ηλιούπολη

Τριγμούς στο εσωτερικό της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ φαίνεται πως έφερε η σύγκλιση μεταξύ Τάσου Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζή, καθώς -εκτός από τον τεράστιο τοπικό αντίκτυπο που είχε η χθεσινή είδηση του ilioupolinews- υπήρξαν και δυσαρέσκεια από ορισμένα τοπικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ερείσματα στην τοπική κοινωνία.

Στη χθεσινή συνάθροιση που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό καφέ της πόλης, δύο «γαλάζια» κομματικά στελέχη της τοπικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην Δήμαρχος, σχολίασαν δηκτικά την σύγκλιση Αραμπατζή – Ευσταθιου, πετώντας εμμέσως το «γαντι» και δηλώνοντας πως πρέπει να ερωτηθούν και οι ιδιοι για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας σύμπραξης.

Όπως ήταν φυσικό, οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων αντέδρασαν σε ήπιους τόνους, με τον κ. Αραμπατζή να επισημαίνει πως κανείς τρίτος δεν θα αποφασίσει τη μοίρα των παρατάξεων πέραν των εκλεγμένων από τον λαό, αναφέροντας χαρακτηριστικά «στους δύο τρίτος δεν χωρεί», θέση την οποία επικρότησε και ο Τάσος Ευσταθίου. Άλλωστε, ο τελευταίος, πριν λίγους μήνες, σε δημόσια αποστροφή του λόγου του, είχε τονίσει ενώπιον στελεχών πως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το ενδεχόμενο συσπείρωσης τον έχει ο ίδιος και ο κύριος Αραμπατζής, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι και κατέχουν θεσμική θέση στην πόλη.

Η θέση των δύο αιρετών και η δυναμική απάντηση τους στα παράλογα αιτήματα των τοπικών πολιτευτών της ΝΔ είναι απόλυτα λογική, αν αναλογιστεί κανείς πως η τοπική οργάνωση της κυβερνώσας παράταξης δεν έχει κανένα απόλύτως έρρεισμα στην πόλη, άποψη που αποδεικνύεται περίτρανα αν αναλογιστεί κανείς πως οι Ηλιουπολίτες το 2019 δεν ψηφίσαν με κομματικα κριτήρια, αλλά με γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης. Πως είναι δυνατόν, λοιπόν, να έχουν λόγο για το τι θα γίνει μεταξύ δύο παρατάξεων εξωθεσμικοί παράγοντες, που ειτε κατέχουν έμμισθες κομματικές θέσεις είτε έχουν στηρίξει ανοιχτά τον νυν δήμαρχο στις προηγούμενες εκλογές, έχοντας μάλιστα κομματική ταυτότητα της ΝΔ;

IMG 9973 Ποιοι Ποντάρουν «Το Χαρτί Της Διάσπασης» Ενόψει Εκλογών Στην Ηλιούπολη
Ο πρωην Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου στην προεκλογική ομιλία του νυν Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη το 2019.

Οι δύο επικεφαλής των κεντροδεξιών παραταξεων της Ηλιούπολης να βελτιωνουν διαρκώς τις μεταξύ τους σχέσεις και μιλούν πλέον ανοιχτά για το ενδεχόμενο μιας προεκλογικής συμπραξης, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που παίζουν το χαρτί της «διάσπασης» με άμεσο η έμμεσο τρόπο.

ΥΓ: Η πρώτη απάντηση σε όσους παίζουν το «χαρτί της διάσπασης» δόθηκε απο την αναγνωσιμότητα του χθεσινού ρεπορτάζ του ilioupolinews: Διαβάστηκε 4.793 φορές μέσα σε 24 ώρες και ακόμα «γράφει». Οι πολιτικές συμμαχίες στην Ηλιούπολη θα διαμορφωθούν από από την ίδια την κοινωνία και τους εκλεγμένους εκπροσώπους της στο δημοτικό συμβούλιο και όχι σε κλειστές συναντήσεις παραγόντων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ