Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Ενστάσεις Και Αντιδράσεις Για «Νομιμοποίηση» Παράτυπων Πινακίδων Απαγόρευσης Στάθμευσης

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Ενστάσεις Και Αντιδράσεις Για «Νομιμοποίηση» Παράτυπων Πινακίδων Απαγόρευσης Στάθμευσης

Τις θεσμικές του «ευλογίες» στις πολυετείς παρατυπίες ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στην Ηλιούπολη φαίνεται πως έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με απόφαση που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση ενέκρινε την τοποθέτηση απαγορευτικών στάθμευσης στα ίδια ακριβώς σημεία που επί χρόνια βρίσκονταν παράτυπα τοποθετημένα απαγορευτικά σήματα στάθμευσης από το εκπαιδευτήριο, χωρίς τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες αρχές. Χαρακτηριστικό είναι πως τα «απαγορευτικα» που υπήρχαν μέχρι πρότινος δεν είχαν καμία ένδειξη για την ώρα ισχύος της απαγόρευσης στάθμευσης, όπως είθισται σε παρόμοιες περιπτώσεις.  Την έλλειψη αδειοδότησης για τις επίμαχες πινακίδες επιβεβαίωσαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ηλιούπολης, καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης “Η Πόλη Που Θέλω” κ. Αραμπατζής, ο οποίος αναφέρει στο ilioupolinews.gr πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε στην επιτροπή ποιότητας ζωής πως «οι εν λόγω πινακίδες είναι εκεί τοποθετημένες παράτυπα».

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ουσιαστικά «νομιμοποίηση» της αυθαιρεσίας καθώς, αν τα σήματα ήταν νόμιμα, δεν θα χρειαζόταν η έγκριση του ΔΣ για την τοποθέτηση τους.

Ωστόσο η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ, καθώς υπάρχουν ενστάσεις σε υψηλούς τόνους από την πλευρά της αντιπολίτευσης σχετικά με τη νομιμότητα της απόφασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά” κ. Μιχάλης Κουρής, καταγγέλει πως το θέμα ουδέποτε συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, παρά τα όσα αναφέρει η αναρτημένη απόφαση, περί “διαλογικής συζήτησης”.

«Σας βεβαιώνω ότι το θέμα, “Άδεια τοποθέτησης απαγορευτικού σήματος στάσης και στάθμευσης (Ρ40) επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 128-130 (Εκπαιδευτήρια η Θεομήτωρ)”, δε συζητήθηκε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο, έφυγα μετά την αναγγελία του προέδρου ότι διακόπτουμε για την άλλη εβδομάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουρής.

Μάλιστα, στο σύστημα “Διαύγεια”, στη σελίδα της αναρτηθείσας απόφασης εμφανίζεται το μήνυμα «Το αίτημα σας ακυρώνεται εφόσον δεν υπάγεται στις περιπτώσεις ανάκλησης. Παρακαλείσθε όπως επιλύσετε το ζήτημα με διοικητικό τρόπο ή με αλλαγή των μεταδεδομένων της αναρτημένης πράξης», το οποίο υποδηλώνει πως οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επιχείρησαν να ανακαλέσουν την απόφαση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

diavgeia pinakides 1 Ηλιούπολη: Ενστάσεις Και Αντιδράσεις Για «Νομιμοποίηση» Παράτυπων Πινακίδων Απαγόρευσης Στάθμευσης

Όπως αναφέρει ο κ. Κουρής στο ilioupolinews.gr, ο ίδιος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Σταύρο Γεωργάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως πρόκειται για λάθος που θα διορθωθεί άμεσα.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ