Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Και Επίσημα Στο Τραπέζι Η Πεζοδρόμηση Της Λεωφόρου Ειρήνης Στην Ηλιούπολη

Τι προβλέπει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Και Επίσημα Στο Τραπέζι Η Πεζοδρόμηση Της Λεωφόρου Ειρήνης Στην Ηλιούπολη

Επίσημη μορφή παίρνει η «φιλολογία» που διακινούνταν τον τελευταίο χρόνο γύρω από το ενδεχόμενο πεζοδρόμησης της λεωφόρου Ειρήνης στην Ηλιούπολη, καθώς η πρόταση διατυπώθηκε και επίσημα στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με το ΣΒΑΚ, τίθεται ως βραχυπρόθεσμος στόχος σε ορίζοντα 5ετιας η πεζοδρόμηση της κεντρικής λεωφόρου της Ηλιούπολης σε όλο το μήκος της από πλατεία Εθν. Αντιστάσεως έως Λεωφόρο Πρωτόπαππα, ενώ υπάρχει το σενάριο ένα μικρό μέρος της λεωφόρου να μετατραπεί σε λεωφορειολωρίδα αποκλειστικά για τη διέλευση των αστικών λεωφορείων.

Η ιδέα της πεζοδρόμησης έχει προταθεί από τον αντιδήμαρχο ανάπτυξης κ. Σταύρο Γεωργάκη εδώ και δύο χρόνια, με τον αιρετό να έχει πάρει το έργο «επ’ ώμου» και κινώντας άμεσα τις διαδικασίες και αναζητώντας εντατικά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης και θα συμβάλει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Orkomosia 25 Και Επίσημα Στο Τραπέζι Η Πεζοδρόμηση Της Λεωφόρου Ειρήνης Στην Ηλιούπολη
O Aντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Σταύρος Γεωργάκης.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο καλοκαίρι η δημοτική αρχή είχε προχωρήσει σε μία υβριδική-πιλοτική πεζοδρόμηση της λεωφόρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία για μικρό χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ