Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Παρέμβαση Του Αρχιεπισκόπου Για Την Στοχοποίηση Του Παύλου Χρηστίδη Από Τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ – Στήριξη & Από Την Κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παρέμβαση Του Αρχιεπισκόπου Για Την Στοχοποίηση Του Παύλου Χρηστίδη Από Τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ – Στήριξη & Από Την Κυβέρνηση

Την παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του βουλευτή Παύλου Χρηστίδη ο αρχιμανδρίτης του Ι.Ν Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων για τη ρητορική του ιερέα απέναντι στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Πριν λίγες ημέρες, ο αρχιμανδρίτης είχε ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία του βουλευτή με τη σύζυγο και το νεογέννητο παιδί του, εξαπολύοντας του επίθεση για τη θετική του ψήφο στο σχέδιο νόμου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Η πρώτη θεσμική αντίδραση ήρθε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε την συγκεκριμένη πράξη «παραλλήρημα μίσους», στηρίζοντας ανοικτά τον κ. Χρηστίδη. Ο ίδιος ο Βουλευτής, σε ανάρτησή του ανέφερε πως «Η πρωτοφανής στοχοποίηση της οικογένειας μου, συνοδεία μάλιστα φωτογραφίας απο το μαιευτήριο, είναι ένα όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης», ενώ τόνισε: «Στο αξιακό μου σύστημα δεν χωρούν αποκλεισμοί, ούτε εκείνων που πρέπει να αναγνωριστούν από την Πολιτεία τα δικαιώματα τους, ούτε εκείνων που θέλουν να συμμετέχουν στην Εκκλησία μας, που σε κάθε περίπτωση είναι πυλώνας της κοινωνικής ιστορίας και συνοχής στη χώρα».

Την επίθεση σε βάρος του κ. Χρηστίδη καταδίκασε και η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, o οποίος έκανε λόγο για «μεμονωμένες συμπεριφορές δεν απηχούν τον καίριο ρόλο που διαχρονικά διαδραματίζει η Εκκλησία»

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ο ιερέας αντέδρασε με δελτίο τύπου το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Σημειώνεται πως ο ιερέας έχει φιλοξενηθεί σε πληθώρα τηλεοπτικών εκπομπών, με την τελευταία του τηλεοπτική παρέμβαση να συνοδεύεται από έντονες αντιδράσεις των δημοσιογράφων, που οδήγησαν στην διακοπή της συνέντευξης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ