Facebook Pixel

Δημοτικα

Παρέμβαση Αραμπατζή Για Τη Δημόσια Περιουσία Στην Ηλιούπολη: «Ανοίγει Ο Ασκός Του Αιόλου»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Παρέμβαση Αραμπατζή Για Τη Δημόσια Περιουσία Στην Ηλιούπολη: «Ανοίγει Ο Ασκός Του Αιόλου»

Προειδοποιήσεις στην διοίκηση Χατζηδάκη έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής, σχετικά με το ζήτημα της κατάργησης βεβαίωσης ΤΑΠ που εκτιμάται πως θα φέρει προβλήματα στην Δημόσια Περιουσία του Δήμου Ηλιούπολης.

Το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ερώτηση από τον επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» προς την Δημοτική Αρχή, αναφέροντας μάλιστα πώς «Η κατάργηση έκδοσης βεβαίωσης ΤΑΠ θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην Ηλιούπολη».

Σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζή, ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος καταργεί την υποχρέωση κατοχής βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ, ένα έγγραφο που εξέδιδαν οι Δημοι. Το συγκεκριμένο έργραφο αποτελούσε δικλείδα ασφαλείας για την Ηλιούπολη σε περιπτώσεις όπου υπήρχε ζήτημα αμφισβήτησης της κυριότητας ενός ακινήτου από το δημόσιο ή ιδιώτη, καθώς η μη χορηγηση του από τον Δήμο Ηλιούπολης πάγωνε κάθε προσπάθεια αγοραπωλησίας. Με τον νέο νόμο αυτή η υποχρέωση καταργείται με το ζήτημα της δημοτικής περιουσίας στην Ηλιούπολη να μπαίνει σε νέες περιπέτειες.

Το ζήτημα που προκύπτει για τον Δήμο Ηλιούπολης είναι ότι η συγκεκριμένη κατάργηση της έκδοσης βεβαίωσης ΤΑΠ, να επιτρέψει αγοραπωλησίες σε ακίνητα που βρίσκονται σε διεκδικούμενες περιοχές του δήμου δημιουργώντας έτσι διάφορα προβλήματα.

Ο κ. Αραμπατζής ζήτησε από την Δημοτική Αρχή του κ. Χατζηδάκη περεταίρω ενημέρωση και την διεξαγωγή συζήτησης για το θέμα αυτό, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες το ζήτημα της δημόσιας περιουσίας θα συζητηθεί σε ξεχωριστό δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ