Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Παρέμβαση Για Την Προστασία Των Αδέσποτων Από Τη Δημοτική Σύμβουλο Άντα Καραχάλιου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παρέμβαση Για Την Προστασία Των Αδέσποτων Από Τη Δημοτική Σύμβουλο Άντα Καραχάλιου

Σε μία δημόσια παρέμβαση ουσίας σχετικά με την προστασία των αδέσποτων στην Ηλιούπολη προχώρησε η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Άντα Καραχάλιου.

Η αιρετή με την παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω», κατά τη διαδικασία των παρεμβάσεων στο δημοτικό συμβούλιο, παρότρυνε τη δημοτική αρχή να προβεί στη δημιουργία ειδικών ταϊστρών για τα αδέσποτα σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και την τοποθέτηση ειδικών σημάνσεων στα σημεία.

Ο λόγος της παρέμβασης αυτής είναι διάφορα περιστατικά που έχουν σημειωθεί, όπου κάτοικοι καταστρέφουν τις αυτοσχέδιες ταΐστρες και επιτίθενται στους εθελοντές γατοφροντιστές, οι οποίοι μεριμνούν για τα αδέσποτα της πόλης. «Με αυτό τον τρόπο αφενός θα κάνουμε γνωστό ότι οι ταΐστρες τελούν υπό την προστασία του Δήμου και αφετέρου θα έχουμε μια σαφή εικόνα για τα εγκεκριμένα σημεία παροχής τροφής στα αδέσποτα» επεσήμανε η κ. Καραχάλιου.

Τέλος, η δημοτική σύμβουλος απηύθυνε ερώτημα και για την πορεία των διαδικασιών για την δημιουργία νέου καταφυγίου αδέσποτων στην Ηλιούπολη. Υπενθυμίζεται πως το υπάρχον καταφύγιο, είχε κριθεί ακατάλληλο μετά από έλεγχο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και είχε δοθεί προθεσμία 4 μηνών πριν το οριστικό «λουκέτο». Όπως είχε επισημάνει πριν σχεδόν 10 μήνες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, η διοίκηση αναζητούσε λύση για τη δημιουργία νέου και πλήρως αδειοδοτημένου καταφυγίου, με την κυρία Καραχάλιου να επαναφέρει το θέμα στη δημόσια ατζέντα μέσα από το ερώτημα της.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ηλιοτυπία» – Τεύχος Απριλίου 2022

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ