Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Παράθυρο Νομιμοποίησης Με Τροπολογία Για Το Αυθαίρετο Κτίσμα Του Προφήτη Ηλία Στην Ηλιούπολη

Νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση του παράνομου κτίσματος.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παράθυρο Νομιμοποίησης Με Τροπολογία Για Το Αυθαίρετο Κτίσμα Του Προφήτη Ηλία Στην Ηλιούπολη

Νέες εξελίξεις φαίνεται πως θα υπάρξουν άμεσα στην υπόθεση του προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, με βάση τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή χθες 8/12.

Πιο συγκεκριμένα με τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας» που κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, προβλέπεται -μεταξύ άλλων ότι στις περιοχές εκτός σχεδίου δόμησης τα φυσικά πρόσωπα ή μη εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα επιτρέπεται να προχωρήσουν σε ανέγερση Ιερών Ναών ή ναϋδρίων σε γήπεδα επιφανείας τουλάχιστον 4000 τ.μ. και εφόσον δεν καταλαμβάνουν επιφάνεια μεγαλύτερη του 0.18 της επιφανείας του γηπέδου. (δηλαδή χτίσμα 720 τ.μ.). Η συγκεκριμένη τροπολογία αντικαθιστά το άρθρο 12 του από 6.10.1978 π.δ.

Επίσης προβλέπεται ότι Η παρ. 1 του άρθρου 57 του ν. 998/1979 (Α’ 289) τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής: «1. Στις δημόσιες εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 και ελλείψει αυτών στις δασικές εκτάσεις των περ. γ’ και ε’ της παρ. 1 και των περ. β’, γ’, στ’ και ζ’ της παρ. 2 του άρθρου 4, επιτρέπεται η επέμβαση για την κατασκευή: δ) ιερών ναών και παντός είδους μονών, μετοχίων αυτών ή ησυχαστηρίων.

Με μια προσεκτική ανάγνωση στον προαναφερθέντα νόμο (ν.998/1979), φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για τη «νομιμοποίηση» του αυθαίρετου κτίσματος στον Προφήτη Ηλία.

Επανεξέταση Της Προσφυγής Του Ιερέα

Εκτός από την τροπολογία, έχουν σημειωθεί και νέες εξελίξεις στην υπόθεση του ξωκλησιού. Πριν από αρκετούς μήνες ο ιερέας του παρεκκλησίου Στυλιανός Καρπαθίου είχε καταθέσει προσφυγή κατά της έκθεσης της πολεοδομίας, η οποία του επέβαλλε βαρύτατα πρόστιμα και ζητούσε την κατεδάφιση του παράνομου κτίσματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η προσφυγή εξετάστηκε από το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων Και Αμφισβητήσεων) το οποίο ζήτησε εκ νέου αυτοψία και καταγραφή από την πολεοδομία, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο το αρχικό κτίσμα (δηλαδή το παρεκκλήσι).  Μάλιστα έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή  της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης στον επανέλεγχο, με την συνεργασία ενός τοπογράφου.

Παρά την αποφασιστική δράση της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου στην οριστική επίλυση του προβλήματος, όλα δείχνουν πως η υπόθεση του Προφήτη Ηλία επανέρχεται στην επικαιρότητα με νέα δεδομένα τα οποί θα προκαλέσουν εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ