Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Παράταση 4 Μηνών Για Το Καταφύγιο Αδέσποτων Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παράταση 4 Μηνών Για Το Καταφύγιο Αδέσποτων Στην Ηλιούπολη

Παράταση λειτουργίας για 4 μήνες φαίνεται πως πήρε το καταφύγιο αδέσποτων της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, μετά από έναν κύκλο θεσμικών επαφών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά το πόρισμα του ελεγκτικού κλιμακίου της Περιφέρειας Αττικής που έβαζε «λουκέτο» στο καταφύγιο, υπήρξε πολιτική συνεννόηση σε ανώτατο επίπεδο, προκειμένου τα αδέσποτα να μην μείνουν χωρίς στέγη στη μέση του καλοκαιριού. Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το ilioupolinews κάνουν λόγο για «παράταση ζωής» 4 μηνών στην υπάρχουσα δομή, με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη να έχει αναλάβει προσωπικά το ζήτημα και να ετοιμάζεται -σε στενή συνεργασία με τη ΖΕΗ και τον αντιδήμαρχο Στασινόπουλο– να βρουν λύση για το σημαντικό ζήτημα της προστασίας των αδέσποτων της πόλης.

Περιμένοντας Τον Νέο Νόμο

Καταλύτης στην όλη προσπάθεια είναι ο νέος νόμος προστασίας των ζώων συντροφιάς, του οποίου η ψήφιση αναμένεται σύντομα. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί, οι διαδικασίες νομιμοποίησης δομών φιλοξενίας αδέσποτων απλοποιούνται, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο στη ΖΕΗ και στον Δήμο Ηλιούπολης να «τρέξουν» τις σχετικές διαδικασίες. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου δουλεύουν πυρετωδώς σε συνεργασία με τη ΖΕΗ για την εξασφάλιση χρηματοδότησης προκειμένου να κατασκευαστεί ένα νέο, σύγχρονο καταφύγιο που να πληροί όλα όσα θα προβλέπει ο νέος νόμος.

Μέχρι στιγμής όλες οι πρωτοβουλίες είναι σε στάση αναμονής, καθώς αναμένεται η ψήφιση του νέου νόμου.

Τονίζεται πως στην αυτοψία που πραγματοποίησε πριν 2 μήνες κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, δεν εντοπίστηκαν ουσιώδεις παραβάσεις, παρά μόνο χωροταξικά θέματα που σχετίζονται με την τοποθεσία του καταφυγίου. Στα ουσιαστικά ζητήματα, το καταφύγιο τηρούσε την συντριπτική πλειονότητα των προδιαγραφών που απαιτούνται για την σωστή προστασία των αδέσποτων.

Διαβάστε περισσότερα για την απόφαση του «λουκέτου» στο καταφύγιο, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ