Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πανελλήνια Διάκριση & Βράβευση Για Το 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πανελλήνια Διάκριση & Βράβευση Για Το 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία προστίθεται στο ενεργητικό των δημόσιων σχολείων της πόλης, καθώς οι μαθητές του 7ου γυμνασίου Ηλιούπολης απέσπασαν το 3ο βραβείο σε διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα «Η Καθαρή Ενέργεια στην Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή» 2020-2021 ο οποίος διεξήχθη εξ αποστάσεως, οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου απέσπασαν το 3ο βραβείο για την εργασία του με τίτλο «Κατασκευή μπαταρίας από αλμυρό νερό». Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και την εξοικείωση με τεχνολογίες προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης.

Την εργασία, για το 7ο Γυμνάσιο, επιμελήθηκαν: ο καθηγητής Τεχνολογίας Ηλίας Μπουρδούκης και οι μαθητές της Γ τάξης: Βάγγαλη Ακριβή, Γιαννούλη Μαρία – Αγαθή, Δεβένες Σωτήρης, Θερριού Γεωργία – Αφροδίτη, Λουκοπούλου Μαρία, Τζαβάρας Νικόλαος, Χέλμης Δημήτριος.

Συγχαρητήριο μήνυμα στους μαθητές έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου, Αποστόλης Στασινόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Πάρα πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα των παιδιών της πόλης μας και τον επιβλέποντα καθηγητή κ. Μπουρδούκη για το εξαιρετικό project και την υλοποίησή του αλλά ακόμα περισσότερο γιατί με το ίδιο το εγχείρημα τους αυτό, συμμετέχουν ενεργά στον επίκαιρο διάλογο για την κλιματική κρίση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είχα την χαρά να συμμετέχω στην ημερίδα που διοργάνωσε πριν μερικές μέρες η Ένωση Φυσικών Ελλάδας όπου και οι μαθητές μας παρουσίασαν την πολύ επιτυχημένη έρευνα τους ενημερώνοντας από την πλευρά μου για όλες τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος μας για την ενεργειακή μετάβαση και την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η παρουσίαση της έρευνας ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη, οι λεπτομερείς γνώσεις, η κριτική ικανότητα και η εμβάθυνση σε απαιτητικές έννοιες και εφαρμογές εκ μέρους των μαθητών μας εξέπληξε ευχάριστα όλους. Η ομαδική συνεργασία και η μελέτη γύρω από σύγχρονες αναζητήσεις οδηγούν μόνο σε τέτοια θαυμαστά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ