Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηχηρό “ΟΧΙ” Σε ΚΥΤ Και Κοιμητήριο Στον Υμηττό Από Τον Γιάννη Κωνσταντάτο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηχηρό “ΟΧΙ” Σε ΚΥΤ Και Κοιμητήριο Στον Υμηττό Από Τον Γιάννη Κωνσταντάτο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με το ΚΥΤ και το ενδεχόμενο χωροθέτησης νέου κοιμητηρίου στη Β΄Ζώνη Υμηττού, καθώς στο δημόσιο διάλογο παρενέβη χθες με σαφή τοποθέτηση ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο κ. Κωνσταντάτος, εκφράζει την σαφή αντίθεση του τόσο στην επέκταση και αναβάθμιση του ΚΥΤ στα σύνορα Ηλιούπολης-Αργυρούπολης, όσο και την οποιαδήποτε αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου για τη χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού «Τσιμεντοποίηση, νεκροταφείο η οποιαδήποτε άλλη ιδέα στον Υμηττό που θα επιβαρύνει επιπλέον τις ήδη ταλαιπωρημένες γειτονιές των πόλεων μας, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους».

H θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις του Δημάρχου Ηλιούπολης περί ενδεχόμενης χωροθέτησης κοιμητηρίου στον Υμηττό, ο οποίος από βήματος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε δηλώσει την στήριξη του στην ιδέα αυτη.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση  του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αναφέρει:

O Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες με επιστολή από τον Α.Δ.Μ.Η.Ε, ότι έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Δημάρχους Ηλιούπολης κ. Γιώργο Χατζηδάκη και Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, συζητήθηκε να παραχωρηθεί μέρος του σημερινού χώρου του Κ.Υ.Τ., προκειμένου να γίνει διαδημοτικό νεκροταφείο των δύο Δήμων με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του Κ.Υ.Τ. από 150Κ.V. σε 400K.V. Στην συνέχεια οι δήμοι Ηλιούπολης και Αλίμου δημοσιοποίησαν τις σχετικές προθέσεις τους με ανακοινώσεις τους σε ΜΜΕ.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ούτε ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε προσκλήθηκε στις σχετικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την σοβαρότητα του θέματος και συμφωνήθηκε ότι:

1. Το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχθεί καμία επέκταση του Κ.Υ.Τ στα 400K.V. αλλά θα ζητήσει και την άμεση απομάκρυνσή του.

2. Δεν θα επιτραπεί καμία άλλη χρήση γης στον Υμηττό και συγκεκριμένα στον χώρο του Κ.Υ.Τ, πέραν της αρχικής συμφωνίας που είχε επιτευχθεί πριν από περίπου 20 χρόνια μεταξύ των δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού – Αργυρούπολης και της ΔΕΗ για την συνολική δενδροφύτευση του χώρου, σεβόμενοι τους κοινούς αγώνες των κατοίκων των δύο πόλεων.

Μάλιστα, εκτός από την ανακοίνωση του Δήμου, υπηρξε και ανακοίνωση από την πλευρά της δημοτικής παράταξης του κ. Κωνσταντάτου, η οποία σε αυστηρό ύφος προειδοποιούσε τον Δήμαρχο Αλίμου να εγκαταλείψει τα όποια σχέδια του για διαδημοτικό κοιμητήριο στον Υμηττό σε συνεργασία με την Ηλιούπολη.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ