Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Oικονομική Δυσπραγία Λόγω Κορωνοϊού Στον ΠΑΟΔΗΛ

H πανδημία «γονάτισε» τον οργανισμό, ο οποίος είδε πολύ μεγάλη μείωση στα έσοδα του.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Oικονομική Δυσπραγία Λόγω Κορωνοϊού Στον ΠΑΟΔΗΛ

Αισθητές έχουν  αρχίσει και γίνονται οι επιπτώσεις της πανδημίας στα οικονομικά του αθλητικού και πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, παρουσιάζονται μεγάλες απώλειες εσόδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΔΗΛ φαίνεται πως το 2020 είχε πτώση της τάξης του 63,9% στα έσοδα του σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σε απόλυτους αριθμούς, η μείωση των εσόδων ανέρχεται σε 81.891,8 ευρώ σε σύγκριση με το 2019, με τα έσοδα για το τρέχον έτος να διαμορφώνονται -μέχρι στιγμής- στα 45.529,25 ευρώ έναντι 126,461,05 ευρώ που είχαν εισπραχθεί πέρυσι.

Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται στις συνδρομές στο Κολυμβητήριο, το ωδείο και τα εργαστήρια, καθώς λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ορίστηκαν από την πολιτεία δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα.

Χαρακτηριστικός είναι ο πίνακας που περιλαμβάνεται στον απολογισμό του προέδρου του οργανισμού και ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των δημοτικών συμβούλων:

apologismos paodil Oικονομική Δυσπραγία Λόγω Κορωνοϊού Στον ΠΑΟΔΗΛ

Τα συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία, όπως και οι παρεμβασεις του ΠΑΟΔΗΛ κατά τη θητεία του Δημήτρη Πανταζόπουλου θα παρουσιαστούν στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα, ο κ. Πανταζόπουλος έχει δηλώσει την παραίτηση του και αναμένεται με ενδιαφέρον ο αντικαταστάτης του.

Ο ΠΑΟΔΗΛ, εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει κατορθώσει να σταθεί «στα πόδια του» οικονομικά, παρά το γεγονός ότι η πόλη διαθέτει υψηλής ποιότητας αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές. Κάθε χρόνο, ο Δήμος αναγκάζεται να προχωρήσει σε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις προς τον οργανισμό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.

Χαρακτηριστικά της δυσπραγίας είναι τα αποκαλυπτικά στοιχεία είχε φέρει στο φως, πέρυσι, το ilioupolinews.gr. Mπορείτε να διαβάσετε το επίμαχο ρεπορτάζ, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ