Facebook Pixel

Επικαιροτητα

«Οι Γιατροί Του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης Μου Έσωσαν Τη Ζωή»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Οι Γιατροί Του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης Μου Έσωσαν Τη Ζωή»

Τους τελευταίους δύο μήνες, η ουρά έξω από το κέντρο υγείας Ηλιούπολης είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Οι άνδρες της ασφάλειας τους κτιρίου έχουν φτιάξει τη «ρουτίνα» τους, η οποία είναι να φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων και την εύρυθμη προσέλευση όσων εμβολιάζονται. Ωστόσο το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης, η ρουτίνα αυτή έσπασε λόγω ενός έκτακτου περιστατικού. Μια οικογένεια έφτασε τρέχοντας στην είσοδο του κέντρου υγείας, καθώς η κόρη τους είχε υποστεί ισχυρό αλλεργικό σοκ από ένα απλό παυσίπονο.

«Μέχρι να φτάσω από το σπίτι στο κέντρο υγείας», εξομολογείται η Ρία Σιδέρη, «είχα χάσει τη φωνή μου από το σοκ». Τα συμπτώματα ξεκίνησαν από ένα έντονο κάψιμο στο στόμα που αργότερα επεκτάθηκε στο στήθος της νεαρής κοπέλας, την οποία η φαρμακοποιός της γειτονιάς συμβούλευσε να πάει άμεσα σε κάποιο κέντρο υγείας. Πράγματι, οι γονείς της τη μετέφεραν άμεσα στο κέντρο υγείας Ηλιούπολης, όπου όλο το προσωπικό έδρασε με αστραπιαία ταχύτητα.

Στην νεαρή Ρία χορηγήθηκε αμέσως οξυγόνο, αντισταμινικά και ορός, ενώ οι γιατροί ασχολήθηκαν πολύ σοβαρά με την περίπτωση της. «Η ανταπόκριση όλου του προσωπικού του κέντρου υγείας ήταν απίστευτα άμεση και ανθρώπινη» αναφέρει η Ρία στο ilioupolinews, τονίζοντας πως δεν υπήρξε στιγμή που να μην είναι κάποιος δίπλα της. «Οι γιατροί με κράτησαν υπό επιτήρηση σε όλη την βάρδια τους, ενώ είχαν και άλλα καθήκοντα λόγω των εμβολιασμών» τονίζει η Ρία, εκφράζοντας την βαθιά της ευγνωμοσύνη σε όλο το προσωπικό του κέντρου υγείας που της έσωσαν τη ζωή.

«Αν Δεν Λειτουργούσαν Τα Ιατρεία Δεν Θα Ήμουν Εδώ Σήμερα»

Όπως αναφέρει η 20χρονη Ρία, η επαναλειτουργία του κέντρου υγείας της έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή. Μέχρι πρότινος, το κέντρο υγείας υπολειτουργούσε, καθώς είχε μετατραπεί κατ’ αποκλειστικότητα σε κέντρο εμβολιασμού κατά του COVID-19. Οι κάτοικοι και οι παρατάξεις της πόλης αντέδρασαν στην άτυπη διακοπή λειτουργίας του κέντρου, πραγματοποιώντας δυναμικές κινητοποιήσεις , οι οποίες απέδωσαν «καρπούς»: Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων το ζήτημα ήρθε στη βουλή, με το υπουργείο υγείας να προβαίνει σε κάλυψη των θέσεων που απαιτούνταν για την εύρυθμη λειτουργία του τοπικού κέντρου υγείας με γιατρούς από περιφερειακά νοσοκομεία.

Όπως εξηγεί η παθούσα, τα κέντρα υγείας «πρέπει να μείνουν ανοιχτά, πάση θυσία», εξηγώντας πως άνθρωποι σαν εκείνη, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο εάν εκτεθούν σε νοσοκομειακό περιβάλλον, ειδικά εν μέσω κορωνοϊού. «Τα τοπικά κέντρα υγείας βοηθούν ανθρώπους σαν εμένα να μην χρειάζεται να επισκέπτονται νοσοκομεία μέσα στην πανδημία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό», τονίζει η Ρία.

Εάν η τοπική κοινωνία δεν αντιδρούσε στο κλείσιμο του κέντρου υγείας, η Ρία ενδεχομένως σήμερα να είχε χάσει τη ζωή της. Και το παράδειγμά της είναι η πιο τρανή απόδειξη πως η τοπική κοινωνία μπορεί και πρέπει να είναι ενεργή, ζητώντας ακόμα και τα αυτονόητα.

Η Ρία σώθηκε από τους γιατρούς. Πιο πριν όμως, σώθηκε από τους συμπολίτες της που απαίτησαν να λειτουργήσει ξανά το κέντρο υγείας.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ