Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Oι Αριθμοί Της Εγκληματικότητας Στην Ηλιούπολη – Επίσημα Στοιχεία

Το ilioupolinews.gr παρουσιάζει επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για την εγκληματικότητα στην Ηλιούπολη.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Oι Αριθμοί Της Εγκληματικότητας Στην Ηλιούπολη – Επίσημα Στοιχεία

Μικρή μείωση σε σχέση με το 2020 παρουσιάζουν οι αριθμοί των περιστατικών παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην Ηλιούπολη, όπως μαρτυρούν οι επίσημοι αριθμοί.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχει στα χέρια του το ilioupolinews.gr, για το πρώτο τετράμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2020 οι αριθμοί των συμβάντων που καταγράφηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας του τμήματος ασφαλείας Ηλιούπολης είναι ελαφρώς μειωμένοι. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ οι κλοπές και διαρρήξεις μειώθηκαν κατά 4,29%, οι κλοπές τροχοφόρων κατά 2,86%, οι ληστείες κατά 50%, με μοναδική εξαίρεση τις απάτες, με έξαρση του φαινομένου και διπλασιασμό των συμβάντων (αύξηση 100%)/

egklimat 01 Oι Αριθμοί Της Εγκληματικότητας Στην Ηλιούπολη - Επίσημα Στοιχεία

Όσο για την κατηγορία «Κλοπές & Διαρρήξεις», παρατηρείται μείωση σε όλες τις υποκατηγορίες τέλεσθέντων κλοπών, και οι αριθμοί έχουν ως εξής:

egklimat 02 Oι Αριθμοί Της Εγκληματικότητας Στην Ηλιούπολη - Επίσημα Στοιχεία

Τα στοιχεία παρήχθησαν στο ilioupolinews.gr από την Ελληνική Αστυνομία μετά από σχετικό ερώτημα για την επάνδρωση του αστυνομικού τμήματος και του τμήματος ασφαλείας. Παρά την πληρότητα των στοιχείων που δόθηκαν στο ilioupolinews, δεν υπήρξε καμία απάντηση από την ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την επάνδρωση και τον στόλο οχημάτων του Α.Τ και του Τ.Α.

Τα ερωτήματα που είχε απευθύνει το ilioupolinews είναι τα ακόλουθα:

image 7 Oι Αριθμοί Της Εγκληματικότητας Στην Ηλιούπολη - Επίσημα Στοιχεία

Όπως αναφέρει στην απάντηση του το γραφείου τύπου της ΕΛ.ΑΣ:

α) Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ανταποκρινόμενες στα καθήκοντά τους και στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης αντεγκληματικής πολιτικής, προβαίνουν σε χαρτογράφηση της εγκληματικότητας της χώρας σε τοπικό επίπεδο, εφόσον αυτό απαιτείται, καταρτίζουν νέα Επιχειρησιακά Σχέδια ή επανεξετάζουν τα ήδη υπάρχοντα, επαναπροσδιορίζουν τους στόχους, εντατικοποιούν τις δράσεις και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ανακύπτουν, προσαρμοζόμενες σε κάθε νέα κατάσταση. 

β) Επιπροσθέτως, δόθηκαν ειδικότερες οδηγίες-κατευθύνσεις στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις και τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις για την εντατικοποίηση των στοχευμένων αστυνομικών δράσεων σε περιοχές όπου παρουσιάζονται προβλήματα εγκληματικότητας, αρχής γενομένης από την 07/10/2019.

γ) Από την ανάλυση και την μελέτη των στατιστικών στοιχείων εγκληματικότητας για την περιοχή αρμοδιότητας του Τ.Α. Ηλιούπολης, το τετράμηνο Ιανουάριος – Απρίλιος του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους, διαπιστώνεται ότι καταγράφεται πτωτική τάση, στο σύνολο των βασικών αδικημάτων, με εξαίρεση το αδίκημα της απάτης, στο οποίο καταγράφεται αύξηση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ