Facebook Pixel

ΕκλογεΣ 2019

Νίκος Κυρίτσης: «Αλήθεια Τι Πόλη Θέλουμε Να Έχουμε;»

Ο Νίκος Κυρίτσης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Η Πόλη Που Θέλω”.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Νίκος Κυρίτσης: «Αλήθεια Τι Πόλη Θέλουμε Να Έχουμε;»

YouTube video

Φίλες και φίλοι,

Οι κρίσιμες, για το μέλλον της Ηλιούπολης, εκλογές έρχονται την επόμενη Κυριακή 26 Μαΐου και εμείς καλούμαστε να αποφασίσουμε τι Πόλη Θέλουμε και να απαντήσουμε στα ερωτήματα που τίθενται από την πραγματική καθημερινή εικόνα της πόλης μας.

Θέλουμε μια πόλη σύγχρονη, έξυπνη, καθαρή με ανακύκλωση και πράσινη ανάπτυξη, μια πόλη με ασφάλεια, δημοκρατική με παιδεία και πολιτισμό ή μια πόλη με την εικόνα που έχει η Ηλιούπολη σήμερα;

 

Δυστυχώς, η σημερινή δημοτική αρχή έχει από το 2014 και έως σήμερα μια φθίνουσα πορεία, μια πορεία που την ακολουθεί και η πόλη και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Παρουσιάζεται κουρασμένη, με συνέπεια να έχει ουσιαστικά παρατήσει την πόλη.

Βλέπουμε την εικόνα των πεζοδρομίων, των δρόμων και των πάρκων με την βλάστηση να έχει φτάσει σε επίπεδα Αμαζονίου. Βλέπουμε την έλλειψη φωτισμού, τα σκουπίδια που αποτελούν πρόβλημα και υποδομές να παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις.

Οι όμορες πόλεις αρχίζουν και γίνονται έξυπνες , λειτουργικές, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και εμείς εδώ, στην Ηλιούπολη απλώς παρακολουθούμε.

Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα απ’ όλα όσα χρειάζονται για να είναι η Ηλιούπολη πόλη σύγχρονη με τον 21ο αιώνα.

Ήρθε λοιπόν η Ώρα για να πάρουμε, με την ψήφο μας, το μέλλον της πόλης στα χέρια μας. Να αλλάξουμε αυτή την εικόνα εφησυχασμού και εγκατάλειψης.

Με πρόγραμμα και συνέπεια, με ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ απέναντι στους πολίτες. Ναι, με ειλικρίνεια και όχι με ψέματα και υποσχέσεις, με λόγια που δεν γίνονται πράξη.

Η πρακτική των «κούφιων» υποσχέσεων που μας κούρασε όλα τα προγηγούμενα χρόνια ονομάζεται παλαιοπολιτική, ανήκει στο παρελθόν και εκεί πρέπει να μείνει.

Όλες αυτές τις αξίες και τις πρακτικές που χρειάζονται για να αλλάξει η Ηλιούπολη, δηλαδή το πρόγραμμα, την οργάνωση, την αξιοπιστία, τη γνώση, τις φέρνει μαζί της «Η Πόλη που θέλω»
με τον Γαβριήλ Αραμπατζή. Με νέους ανθρώπους ικανούς και έμπειρους που συνεισφέρουν τη γνώση και δεν μένουν προσκολλημένοι στο χθες.

Ας δούμε όμως τους άξονες πάνω στους οποίους θα υλοποιηθεί αυτή η νέα πορεία της πόλης μας με την «Πόλη που θέλω»
δημοτική αρχή.

IMG 3171 Νίκος Κυρίτσης: «Αλήθεια Τι Πόλη Θέλουμε Να Έχουμε;»

1. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ τον τρόπο διοίκησης του Δήμου μέσω της πραγματικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αξιοποιούμε τις δεξιότητες του προσωπικού του δήμου το οποίο εμπιστευόμαστε και όπου χρειάζεται εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν κομβικές θέσεις ευθύνης σε όλο τον δημοτικό μηχανισμό. Προωθούμε τον απόλυτο συντονισμό των υπηρεσιών και επιβραβεύουμε την ανταπόκρισή τους.

2. ΧΤΥΠΑΜΕ τη γραφειοκρατία σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να προχωρoύν και να υλοποιούνται γρήγορα τα έργα και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, εξοικονομόντας μέσω της αποτελεσματικότητας και οικονομικούς πόρους.

ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΜΕ τις διαδικασίες. Τα έγγραφα που χρειάζεται ο πολίτης θα μπορεί να τα παίρνει μέσω ATM και αξιοποιούμε το internet και το site του Δήμου για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ την παρουσία μας όχι μόνο σε κάθε διαμέρισμα αλλά σε κάθε γειτονιά και ενεργοποιούμε υπηρεσία που θα αναλαμβάνει να δίνει άμεσες λύσεις με παρεμβάσεις εκεί όπου οι πολίτες αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τα δημόσια κτήρια και τα σχολεία, καθώς και για τον φωτισμό σε πλατείες και δρόμους, εξοικονομώντας πόρους που θα επανεπενδύονται στην πόλη.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΜΕ την πόλη μας στην πράσινη ανάπτυξη, την οικολογία και την ανακύκλωση με συγκεκριμένη ανταπόδοση για τους πολίτες και δημιουργούμε έτσι έσοδα για την πόλη και τους κατοίκους της.

ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ και προστατεύουμε το βουνό μας,
τον Υμηττό.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ διαδρομές στο βουνό για χρήση από τους πολίτες και παράλληλα ενισχύουμε τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και συμμετέχουμε με τους όμορους δήμους στην σωστή και μελετημένη αναδάσωση.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ δράση, μέσω της υπηρεσίας κήπων και πάρκων του Δήμου για τον καλλωπισμό και την σωστή συντήρηση όλων πάρκων και των νησίδων πρασίνου του δήμου και σχεδιάζουμε την ενιαία εικόνα των πεζοδρομίων σε όλη την πόλη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ γραφείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον Δήμο, το οποίο θα συνδράμει τους επιχειρηματίες στον τομέα των χρηματοδοτήσεων για τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της αγοράς της πόλης μας με στόχο οι Ηλιουπολίτες να μένουν σε αυτή.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ και οργανώνουμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο
και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ενεργοποιούμε την αλληλεγγύη των πολιτών.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ τον εθελοντισμό σε συνεργασία με όλες τις εθελοντικές ομάδες της πόλης μας.

ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ στην στήριξη της 3ης ηλικίας με αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, εκμάθηση, για όσους θέλουν, των νέων τεχνολογιών και εξυπηρέτηση με την χρήση τους για όλους.

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ στον αθλητισμό αξιοποιώντας τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας. Συνεργαζόμαστε άμεσα με τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο, βελτιώνουμε και συντηρούμε σωστά όλες τις εγκαταστάσεις.

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ στον Πολιτισμό με κάθε δυνατό μέσο.
Οι Θεατρικές Ομάδες της πόλης μας πρεσβεύουν έννοιες πολιτισμού και παιδείας. Αναβαθμίζουμε το ρόλο και τη λειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης με πολλές πολιτιστικές και όχι μόνο δράσεις.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την ευρεσιτεχνία και τις ικανότητες των πολιτών της Ηλιούπολης με την χρήση στον δήμο των ευρεσιτεχνιών και των λύσεων που μπορεί να προκύψουν από τις ιδέες του κάθε Ηλιουπολίτη.

ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ και βελτιώνουμε τον θεσμό του
Δημοτικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με τη χρήση χώρων σχολικών μονάδων της Ηλιούπολης και καθορισμό διακριτών γνωστικών αντικειμένων ανά σχολική μονάδα.

ΙΔΡΥΟΥΜΕ Δημοτική Σχολή Γονέων. Δράσεις της Σχολής Γονέων Ηλιούπολης θα είναι η συμβουλευτική Γονέων, οικογενειακός προγραμματισμός , πληροφόρηση σε θέματα διατροφής, εξοικείωση γονέων με νέες τεχνολογίες, ιατρικός έλεγχος οικογένειας.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων δίνοντας πραγματικό βήμα λόγου στα νέα παιδιά και μεταφέρουμε τις αποφάσεις και τις προτάσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση με στόχο την υλοποίηση.

Σχεδιάζουμε από την αρχή την Πολιτική Προστασία στην Πόλη μας. Οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι με ευθύνη του Δήμου για το τι πρέπει να κάνουν και που να πάνε σε περιπτώσεις σεισμού, πλυμμήρας, πυρκαγιάς και γενικότερα έκτακτων φυσικών φαινομένων και περιστατικών και που μπορούν να βρουν σε αυτές τις περιπτώσεις είδη πρώτης ανάγκης αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στηρίζουμε και αναδεικνύουμε τις υπηρεσίες
της Κοινωνικής Πρόνοιας. Η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο είναι αξία ανεκτίμητη για την Πόλη που θέλω, για την πόλη που θέλουμε.

Φίλες και φίλοι,
Πρέπει επιτέλους να βάλουμε τέρμα στα «κούφια» λόγια και στην ανειλικρινή ψηφοθηρική υποσχεσιολογία.
Υπάρχει μια Ηλιούπολη που δεν φαίνεται αλλά είναι ζωντανή,
δημιουργική και παραγωγική. Αυτή την Ηλιούπολη χρειαζόμαστε και αυτήν θέλω και εγώ να εκπροσωπώ.

Η μεγαλύτερη επένδυση πρέπει να είναι στον Άνθρωπο, τον πολίτη και στην ειλικρίνεια που είναι απαραίτητο να υπάρχει μεταξύ της πολιτικής, του πολιτικού -είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο- και του κόσμου από τον οποίο αντλεί ο κάθε αιρετός την εξουσία του.

Επίσης, χρειαζόμαστε τους νέους κοντά μας καθώς αυτοί αποτελούν το βασικό υλικό, μαζί με την εμπειρία των μεγαλύτερων, για να χτίσουμε την Ηλιούπολη του Μέλλοντος, ενός μέλλοντος που δεν είναι μακριά και για το οποίο πρέπει να είμαστε έτοιμοι…

Στις 26 Μαΐου σας ζητώ την ψήφο σας για ν’ αλλάξουμε την πόλη μας!

Νικόλαος Κυρίτσης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Η Πόλη που θέλω
Γαβριήλ Αραμπατζής – Υποψήυφιος Δήμαρχος

IMG 3608 Νίκος Κυρίτσης: «Αλήθεια Τι Πόλη Θέλουμε Να Έχουμε;»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ