Facebook Pixel

Τοπικα

Neue Schule Summer Camp: Ένα Καλοκαίρι Γεμάτο Διασκέδαση Και Γνώση Για Τα Παιδιά Στην Ηλιούπολη

Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει γνώση και διασκέδαση.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Neue Schule Summer Camp: Ένα Καλοκαίρι Γεμάτο Διασκέδαση Και Γνώση Για Τα Παιδιά Στην Ηλιούπολη

Το καλοκαίρι πλησιάζει και αναμφισβήτητα είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών. Μπορεί το σχολείο τυπικά να τελειώνει, ωστόσο η ανάγκη για μάθηση σε συνδυασμό με διασκέδαση δεν τελειώνει ποτέ!

Στην Ηλιούπολη, το Neue Schule Athen έχει σχεδιάσει ένα δίγλωσσο Summer Camp που συνδυάζει ξεγνοιασιά, δράση, διασκέδαση και μάθηση, προσφέροντας στα παιδιά μια εξαιρετικά ποιοτική διέξοδο απασχόλησης.

Διασκέδαση, Δράση Και Γνώση Σε Ένα Πρόγραμμα

«Στόχος μας δεν είναι να βάλουμε το παιδί ξανά στο θρανίο, αλλά να του δώσουμε την ελευθερία να εκφραστεί ελεύθερα, να διασκεδάσει και να δημιουργήσει. Έτσι, είναι δεδομένο πως θα κερδίσει και γνώση» αναφέρει στην «Ηλιοτυπία» η διευθύντρια του Neue Schule κ. Tερέζα Μπάουμ. Στο Summer Camp, το οποίο έχει σχεδιαστεί από το ειδικό επιστημονικό προσωπικό του σχολείου για κάθε βαθμίδα ξεχωριστά, το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μόνο του τις δράσεις και τις ώρες που θα ασχοληθεί με αυτές.

%CE%A4%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B6%CE%B1 %CE%9C%CF%80%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BC Neue Schule Summer Camp: Ένα Καλοκαίρι Γεμάτο Διασκέδαση Και Γνώση Για Τα Παιδιά Στην Ηλιούπολη
Η διευθύντρια του Neue Schule Athen, κ. Tερέζα Μπάουμ.

Κάθε παιδί θα έχει τη δυνατότητα να περάσει απ΄ όλους τους «σταθμούς», όποτε το ίδιο κρίνει ή ακόμα και να επισκεφθεί τους ίδιους σταθμούς περισσότερες φορές, αναδεικνύοντας έτσι τα ενδιαφέροντα και τις ιδιαίτερες κλίσεις του, σε ένα πρόγραμμα που οδηγεί τα παιδιά στο να αναπτύξουν το αίσθημα της λήψης αποφάσεων, της ορθής διαχείρισης του χρόνου, της ικανότητας οργάνωσης, τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων, την ερευνητική, κριτική και δομημένη σκέψη, την τόνωση της αυτονομίας και αυτοπεποίθησής του.

1 1 Neue Schule Summer Camp: Ένα Καλοκαίρι Γεμάτο Διασκέδαση Και Γνώση Για Τα Παιδιά Στην Ηλιούπολη
Φωτογραφία από δραστηριότητες του σχολείου.

Τι Περιλαμβάνει

Το Summer Camp χωρίζεται σε 5 «ομάδες» ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού. Κάθε ομάδα έχει μια θεματική, γύρω από την οποία δομείται το κάθε πρόγραμμα. Για παράδειγμα, οι μαθητές που θα ολοκληρώσουν φέτος την Α΄ και τη Β΄ τάξη Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν απίστευτες ώρες ξεγνοιασιάς σε ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τέσσερις ηπείρους (Αφρική, Ασία, Αυστραλία και Αμερική). Μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολείου -και όχι μόνο- τα παιδιά θα επιμορφωθούν, συνδυάζοντας γνώση και παιχνίδι. Παράλληλα, θα υπάρχουν και δράσεις εκτός σχολείου, όπως το καλοκαιρινό κολύμπι υπό την επίβλεψη ειδικών, αλλά και πολλες δραστηριότητες-έκπληξη!

Το πρόγραμμα αφορά καθημερινές και απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα με δυνατότητα δωρεάν φύλαξης έως τις 17:00.

3 1 Neue Schule Summer Camp: Ένα Καλοκαίρι Γεμάτο Διασκέδαση Και Γνώση Για Τα Παιδιά Στην Ηλιούπολη

Σύγχρονες Υποδομές & Εξειδικευμένο Προσωπικό

Το Neue Schule Athen είναι ένα από τα πιο σύγχρονα δίγλωσσα εκπαιδευτήρια της πόλης. Ειδικεύεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, από το προνηπιαγωγείο έως και τη Στ΄ Δημοτικού. Το σχολείο διαθέτει χώρους παράλληλων δραστηριοτήτων όπως αίθουσα μουσικής, εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, γυμναστήριο, ένα υπερσύγχρονο θέατρο και χώρο εικαστικής έκφρασης, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεφύγουν από τα στενά όρια της διδασκαλίας και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους.

Παράλληλα, εντός της σχολικής μονάδας υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, όπως ο λαχανόκηπος, η γωνιά του μετεωρολογικού σταθμού και της ανακύκλωσης, που παρακινούν τους μαθητές να ασχοληθούν δημιουργικά και να εκπαιδευτούν σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

Η επιστήμη έχει δείξει πως εάν κατορθώσουμε να δώσουμε διέξοδο στο παιδί να ξεδιπλώσει τον χαρακτήρα και τα ταλέντα του και να νιώθει άνεση και ασφάλεια, τότε η απόδοση στα μαθήματα είναι δεδομένο πως θα είναι εξαιρετική».

2 1 Neue Schule Summer Camp: Ένα Καλοκαίρι Γεμάτο Διασκέδαση Και Γνώση Για Τα Παιδιά Στην Ηλιούπολη
4 1 Neue Schule Summer Camp: Ένα Καλοκαίρι Γεμάτο Διασκέδαση Και Γνώση Για Τα Παιδιά Στην Ηλιούπολη

«Στόχος Μας Είναι Να Ξεκλειδώσουμε Το Ταλέντο Του Κάθε Παιδιού Ξεχωριστά»

Όπως αναφέρει η κ. Μπάουμ, το σχολείο, πέρα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ορίζεται από την Πολιτεία, προσφέρει στα παιδιά πολλές επιλογές για να «ξεκλειδώσουν» τα ταλέντα τους. «Επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε παιδιού ξεχωριστά», τονίζει η κ. Μπάουμ, η οποία μας ξενάγησε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου. Όπως μάλιστα επισημαίνει «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ανθρώπους και πολίτες με ισχυρή προσωπικότητα. Η επιστήμη έχει δείξει πως εάν κατορθώσουμε να δώσουμε διέξοδο στο παιδί να ξεδιπλώσει τον χαρακτήρα και τα ταλέντα του και να νιώθει άνεση και ασφάλεια, τότε η απόδοση στα μαθήματα είναι δεδομένο πως θα είναι εξαιρετική».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ 1 Neue Schule Summer Camp: Ένα Καλοκαίρι Γεμάτο Διασκέδαση Και Γνώση Για Τα Παιδιά Στην Ηλιούπολη

Το Neue Schule μπορεί να είναι ένα ελληνογερμανικό σχολείο, ωστόσο όπως διαβεβαιώνουν τα στελέχη του κανένας από τους δύο γονείς του παιδιού που θα
φοιτήσει σε αυτό, αλλά ούτε το ίδιο το παιδί χρειάζεται να γνωρίζουν γερμανικά. Το πρόγραμμα του σχολείου είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διδάσκει στους μαθητές τη γερμανική γλώσσα από το μηδέν, ενώ παράλληλα δίνεται τεράστια σημασία και στην αγγλική.

Το Neue Schule αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών αυτό το καλοκαίρι. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε για το Summer Camp στο neueschuleathen.gr/summer-camp/.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ