Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Στις Τοp-5 Περιοχές Με Τα Περισσότερα Νεόδμητα Στα Νότια Προάστια Η Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Στις Τοp-5 Περιοχές Με Τα Περισσότερα Νεόδμητα Στα Νότια Προάστια Η Ηλιούπολη

Στην κορυφαία πεντάδα με τα περισσότερα νεόδμητα διαμερίσματα ως ποσοστό του συνολικού αριθμού διαμερισμάτων στα Νότια Προάστια βρίσκεται η Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πανελλαδικό δίκτυο E-Real Estates, ο μεγαλύτερος αριθμός νεόδμητων διαμερισμάτων βρίσκεται στον νότιο τομέα, με την Ηλιούπολη να βρίσκεται στην 4η θέση με 7,85% των ακινήτων να είναι νεόδμητα. Την πρώτη θέση κατέχει η Γλυφάδα με το 19,97% των ακινήτων να είναι νεόδμητα, ακολουθεί το Παλαιό Φάληρο με 14,1%, ο Άλιμος με 13,07% , ενώ στη 5η θέση είναι η Νέα Σμύρνη με 6,62% και ακολουθούν η Βούλα, ο Άγιος Δημήτριος, το Ελληνικό και άλλες περιοχές των νοτίων προαστίων.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι, βάσει των μετρήσεων, ο πραγματικός αριθμός νεόδμητων ακινήτων κατασκευής μετά το 2018, δεν ξεπερνούν 2.000 ακίνητα στην επικράτεια του νομού Αττικής, με την πλειονότητα τους να εντοπίζονται στον νότιο και τον κεντρικό τομέα (22% του συνόλου). Αυτό φυσικά σημαίνει και πως οι τιμές θα είναι υψηλές, λόγω του περιορισμένου αριθμού.

Που Κυμαίνονται Οι Τιμές Στην Ηλιούπολη

Όσο για τις τιμές αγοράς των νεόδμητων διαμερισμάτων, στην πόλη μας παρατηρούνται καλύτερες τιμές σε σχέση με τα υπόλοιπα νότια προάστια, με τον πήχη ωστόσο να παραμένει ψηλά, με ελάχιστη τιμή ανά τετραγωνικό να ανέρχεται στα 2.831 ευρώ, στην περιοχή της άνω Ηλιούπολης. Πιο «τσιμπιμένες» είναι οι τιμές για κάτω Ηλιούπολη και Αγία Μαρίνα, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για την περιοχή των «Αστυνομικών», όπου σίγουρα οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες.

Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας για Διαμέρισμα 90-110 τ.μ. 1ου ορόφου, με έτος κατασκευής από το 2018

ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΙΜΗ / ΤΜ ΣΕ € ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΙΜΗ / ΤΜ ΣΕ €
ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2.438 3.152
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ 2.423 3.218
ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2.381 3.415

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ