Facebook Pixel

Τοπικα

Μπαίνουν Ορκωτοί Ελεγκτές Στον Δήμο Ηλιούπολης – Έλεγχος Στα Οικονομικά Των Τελευταίων Ετών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Μπαίνουν Ορκωτοί Ελεγκτές Στον Δήμο Ηλιούπολης – Έλεγχος Στα Οικονομικά Των Τελευταίων Ετών

Update | 26/3/2024 17:55: O oρκωτός ελεγκτής κ. Γιώργος Καραμιχάλης, σε τηλεφωνική και γραπτή επικοινωνία με το ilioupolinews δήλωνεί τα εξής: «Τα όσα αναφέρονται στην πρώτη παράγραφο του δημοσιεύματος της 26ης Μαρτίου του 2024 15:20: 53  “μπαίνουν ορκωτοί[…]τελευταίων ετών» είναι ανακριβή και παραπλανητικά διότι το ποσό της δέσμευσης των 12.000 ευρώ αφορά αμοιβή ορκωτών λογιστών για τον ετήσιο τακτικό έλεγχο του Δήμου για την οικονομική χρήση του 2023 και όχι “εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά του δήμου  των τελευταίων ετών” που αναγράφεται στο κείμενο και παραπέμπει σε έκτακτο διαχειριστικό οικονομικό έλεγχο για περισσότερες της μίας  οικονομικές χρήσεις»
___

Το αρχικό δημοσίευμα είχε ως εξής:

Εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου των τελευταίων ετών θα πραγματοποιήσουν ελεγκτές, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Με βάση το έγγραφο, ο Δήμος έχει προβλέψει το ποσό των 12.000 ευρώ ως αμοιβή ορκωτών λογιστών που θα πραγματοποιήσουν έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου, κάτι που είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος στην αρχή της θητείας του. Ο ίδιος ο κ. Ψυρρόπουλος, έχει αναφέρει ουκ ολίγες φορές πως τα οικονομικά του Δήμου είναι σε κακή κατάσταση, ρίχνοντας βολές στον τέως Δήμαρχο κ. Χατζηδάκη, ο οποίος από την πλευρά του τονίζει πως παρέδωσε έναν υγιή οικονομικά Δήμο.

Επισημαίνεται πως, πριν λίγους μήνες, στο δημοτικό συμβούλιο, ο ορκωτός ελεγκτής δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα “going concern”.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Μπαίνουν Ορκωτοί Ελεγκτές Στον Δήμο Ηλιούπολης – Έλεγχος Στα Οικονομικά Των Τελευταίων Ετών
  1. Ο/Η sotos λέει:

    Εάν όντως υπάρχει κακοδιαχείριση θα πρέπει να πληρώσουν και αυτοί που φάγανε και ο Καραμιχάλης για ψευδή βεβαίωση,

    Εάν όμως το νέο πόρισμα είναι ίδιο με το πόρισμα Καραμιχάλη, τότε ο Δήμαρχος θα πληρώσει από την τσέπη του τα 12.000 ευρώ, καθώς θα αποτελεί αχρείαστη δαπάνη, δηλαδή σπατάλη. Σε καμία περίπτωση δεν θα εξοφληθεί με χρήματα των Δημοτών.

    Είμαστε εδώ και παρακολουθούμε.

  2. Ο/Η Κωστας λέει:

    Εαν οι νεοι ορκωτοι καταληξουν σε συμπερασμα διαφορετικο με το πορισμα Καραμιχαλη, οι υπευθυνοι να πληρωσουν. Εαν ομως οχι, θα πληρωσει ο κ. Ψυροπουλος το ποσο των 12000 ευρω απο την τσεπη του? Διοτι σε αυτη την περιπτωση θα προκειται για αχρειαστη δαπανη, αρα σπαταλη που δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να επωμιστουν οι δημοτες. Σε καθε περιπτωση θα παρακολουθουμε το θεμα και θα επανελθουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ