Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δημοτικά Τέλη Ηλιούπολης 2020 – Ελάχιστες Αλλαγές Σε Σχέση Με Πέρυσι Στις Απαλλαγές (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αναλυτικοί συγκριτιτικοί πίνακες.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Δημοτικά Τέλη Ηλιούπολης 2020 – Ελάχιστες Αλλαγές Σε Σχέση Με Πέρυσι Στις Απαλλαγές (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Μικρή διαφορά στην τσέπη τους θα δουν οι δημότες Ηλιούπολης στα δημοτικά τέλη το 2020, αφού εκτός από τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου για πληρωμή τελών με βάση το Ε9 από το 2020, οι διαφορές στις απαλλαγές που ανακοίνωσε η νέα δημοτική αρχή στην Ηλιούπολη είναι ελάχιστες σε σχέση με αυτές που είχε εφαρμόσει ο προηγούμενος Δήμαρχος.

Παραθέτουμε τις απαλλαγές από δημοτικά τέλη που προώθησαν οι δύο διοικήσεις ανά κατηγορία, κάνοντας μια απλή αντιγραφή των ανακοινώσεων, το 2018 και σήμερα. Οι αλλαγές επισημαίνονται με κόκκινο και πράσινο χρώμα. Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ακριβώς ίδια, ακόμα και στη λεκτική τους διατύπωση.

Μπορείτε να βρείτε τις απαλλαγές της διοίκησης Βαλασόπουλου το 2019, εδώ.
Μπορείτε να βρείτε τις απαλλαγές της διοίκησης Χατζηδάκη το 2020, εδώ.

Kατηγορία Απαλλαγών Διοίκηση Χατζηδάκη Διοίκηση Βαλασόπουλου
 ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα. Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα.
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, μείωση 50% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, μείωση 50% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.
ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα. Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα.
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 67% Πλήρης απαλλαγή, µε απόφαση σε ισχύ της κατά περίπτωση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής ή του ΚΕΠΑ Πλήρης απαλλαγή.
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ Πλήρης απαλλαγή. Πλήρης απαλλαγή.
ΑΠΟΡΟΙ Πλήρης απαλλαγή. Πλήρης απαλλαγή.

Η νέα διοίκηση προανήγγειλε και μια οριζόντια μείωση της τάξης του 3% σε όλα τα νοικοκυριά της πόλης, κάτι που η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε εφαρμόσει. Ωστόσο, το τελικό όφελος που θα δούν οι δημότες στην τσέπη τους είναι αμελητέο. Σημαντική αλλαγή είναι επίσης η περαιτέρω προστασία των τριτέκνων, καθώς το όριο απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη αναβαίνει στα 15.000 ευρώ, από τα 10.000 που είχε εξαγγείλει ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το ilioupolinews.gr έκανε λάθος στη διασταύρωση πληροφοριών και ζητά συγνώμη από τους αναγνώστες του. Τα στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής είχαν υπερψηφίσει τις απαλλαγές δημοτικών τελών που προώθησε η προηγούμενη διοίκηση. 

Απολογούμαστε και δεσμευόμαστε για πιο προσεκτική διασταύρωση πληροφοριών στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ