Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Μια «Χωματερή» Στην Καρδιά Του Υμηττού Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Μια «Χωματερή» Στην Καρδιά Του Υμηττού Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Αποκαρδιωτικές είναι οι φωτογραφίες που αποτύπωσε ο φακός του ilioupolinews.gr στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του Δήμου Ηλιούπολης.

Μετά από καταγγελίες που λάβαμε, ανεβήκαμε στο «γκαράζ» του Δήμου Ηλιούπολης, όπου διαπιστώθηκε η άκρως επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην «καρδιά» του Υμηττού. Μπάζα, κουφάρια καμένων οχημάτων, σπασμένα γυαλιά και σκουπίδια ατάκτως ερριμμένα συνθέτουν μια εικόνα άτυπης, μικρής «χωματερής», με υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς, μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου.

YouTube video

Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τις φωτογραφίες, η άτυπη «χωματερή» που έχει σχηματιστεί στις εγκαταστάσεις του γκαράζ αποτελεί μια «βόμβα» που μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει πυρκαγιά.

Ίδια Κατάσταση Από Το 2019

gkaraz 2022 01 Μια «Χωματερή» Στην Καρδιά Του Υμηττού Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Τον Σεπτέμβριο του 2019, το ilioupolinews.gr είχε καταγράψει παρόμοιες εικόνες εγκατάλειψης σε ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει. Τότε, η δημοτική αρχή σε επίσημη ανακοίνωση του, ο Δήμαρχος είχε εμμέσως διαψεύσει τα όσα ανέφερε το ρεπορτάζ, αναφέροντας μάλιστα με αυστηρό τόνο πως «η πόλη θα καθαρίσει σε πείσμα όσων αντιπολιτεύονται μίζερα». Mάλιστα, ο Δήμαρχος είχε επιρρίψει ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία είχε όντως εγκαταλείψει το σημείο στο έλεος του. Ωστόσο, 3 χρόνια μετά, φαίνεται πως επικρατεί το ίδιο χάος.

Μια «Χωματερή» Στην Καρδιά Του Υμηττού Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Τρία χρόνια μετά το ρεπορτάζ, και παρά τις δεσμεύσεις του Δημάρχου για αποκατάσταση της καθαριότητας στο σημείο, η κατάσταση παραμένει η ίδια, καθιστώντας το σημείο άκρως επικίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς, την ίδια στιγμή που το λεκανοπέδιο βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα με την πολιτική προστασία. Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν το μεσημέρι της 1ης Αυγούστου 2022 και ώρα 13:56 και αποτυπώνουν πλήρως την κατάσταση.

01 Μια «Χωματερή» Στην Καρδιά Του Υμηττού Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου (ΦΩΤΟ + VIDEO)
02 Μια «Χωματερή» Στην Καρδιά Του Υμηττού Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

03 Μια «Χωματερή» Στην Καρδιά Του Υμηττού Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

04 Μια «Χωματερή» Στην Καρδιά Του Υμηττού Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

05 Μια «Χωματερή» Στην Καρδιά Του Υμηττού Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου (ΦΩΤΟ + VIDEO)
iphone Μια «Χωματερή» Στην Καρδιά Του Υμηττού Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου (ΦΩΤΟ + VIDEO)
To screenshot από την κινητή συσκευή που αποδεικνύει την ακριβή ημερομηνία, ώρα και σημείο λήψης των φωτογραφιών.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Μια «Χωματερή» Στην Καρδιά Του Υμηττού Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου (ΦΩΤΟ + VIDEO)
  1. Ο/Η George Arctouros λέει:

    *οικοσκευές

  2. Ο/Η George Arctouros λέει:

    Βλέπω πεταμένα αντικείμενα αξίας και πρακτικής χρησιμότητας. Έπιπλα, ένα όμορφο μωβ αντικείμενο που μοιάζει με κουβέρτα ή χαλί, μαξιλάρια από καναπέδες σε πολύ καλή κατάσταση. Η ασυνειδησία έχει δύο πλευρές, για ‘μένα. Μία είναι αυτή που φαίνεται, και για την οποία κάποιοι ευσυνείδητοι γκρινιάζουν. Η άλλη, όμως, η πιο μύχια πλευρά της, είναι το γεγονός ότι ούτε συναισθήματα έχουμε, κι αυτό φαίνεται από την σχέση μας με τα αντικείμενα του σπιτιού μας, τα οποία στην πρώτη ευκαιρία πετάμε σωρηδόν, ούτε από οικιακή οικονομία ξέρουμε. Αυτές οι εικόνες θα ήταν αδιανόητες στην Ελλάδα του 1950 ή και πριν. Οι άνθρωποι ζούσαν μια ζωή ταυτισμένη με το σπίτι τους, τα έπιπλά τους, με όλες τέλος πάντων τις οικοσυσκευές και τα υπόλοιπα αντικείμενα ενός έντιμου οικιακού βίου, συμπεριλαμβανομένων των κειμηλίων ενός σπιτιού. Δυστυχώς, ο καταναλωτισμός μας σήμερα δεν έχει όρια, ούτε ανθρώπινα, ούτε οικονομικά, ούτε και περιβαλλοντικά. Αίσχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ