Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αυτά Είναι Τα Μέτρα Ελάφρυνσης Των Επιχειρήσεων Εστίασης Στην Ηλιούπολη (ΛΙΣΤΑ)

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αυτά Είναι Τα Μέτρα Ελάφρυνσης Των Επιχειρήσεων Εστίασης Στην Ηλιούπολη (ΛΙΣΤΑ)

Την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης των επιχειρήσεων εστίασης στην Ηλιούπολη αποφάσισε χθες το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Με αφορμή το πλήγμα που υπέστησαν οι επιχειρήσεις εστίασης εξαιτίας του lockdown, το δημοτικό συμβούλιο πήρε τα εξής μέτρα:

1. Απαλλαγή Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους (Τέλος Καθαριότητας & Φωτισμού) Στις Επιχειρήσεις

Απαλλάσσονται  από το ενιαίο ανταποδοτικό  τέλος όλες οι επιχειρήσεις τις πόλης μας οι οποίες τελούσαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας  σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΚΥΑ και τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) έκαστης εξ αυτών,  για διάστημα τριών (3) μηνών  ήτοι για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Για τις επιχειρήσεις  οι οποίες  περιλαμβάνονται στο μέτρο,η απαλλαγή  από το Ανταποδοτικό τέλος θα πραγματοποιηθεί  σε μελλοντικούς λογαριασμούς ρεύματος  μέσω των ηλεκτρικών παρόχων των οποίων είναι πελάτες, αναλογικά για τρείς  (3) μήνες και αφού προηγουμένως  το δηλώσουν και καταθέσουν τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητάς τουςστο Δήμο. Η δήλωση για την απαλλαγή του ανταποδοτικό τέλος θα υποβληθεί ηλεκτρονικά ή με αίτηση στο δημαρχείο.

2. Μείωση Ετήσιου Τέλους Κατάληψης Κοινοχρήστου Χώρου Για Την Ανάπτυξη Τραπεζοκαθισμάτων 

Μειώνεται το ετήσιο  τέλος  Κατάληψης Κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη Τραπεζοκαθισμάτων στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κατά 3/12 ήτοι για τρείς μήνες Μάρτιο ,Απρίλιο και Μάιο, διάστημα για το οποίο τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας.

Σημειώνεται πως καταλυτική συμβολή στα εν λόγω μέτρα είχε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης, στελέχη του οποίου ήταν σε διαρκή επαφή με τη δημοτική αρχή ώστε να βρεθούν λύσεις για την άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας στα καταστήματα της πόλης.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ