Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Μετ’ Εμποδίων Το Click Away – Tι Λένε Στελέχη Του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Μετ’ Εμποδίων Το Click Away – Tι Λένε Στελέχη Του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης

Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση δεν έχει επιφέρει το «υβριδικό» άνοιγμα των καταστημάτων με την μέθοδο του clickaway, σύμφωνα με μέλη και θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής αγοράς.

Το μέτρο του «click away» ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με την εφαρμογή του να ξεκινά την Κυριακή 13/12. Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, φαίνεται πως το μέτρο δεν έχει την απόδοση που αναμενόταν, καθώς η αγορά δεν ήταν έτοιμη να υποδεχθεί την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Ελλειψη Υποδομών

Οι επιχειρηματίες κλήθηκαν μέσα σε 48 ώρες να αναζητήσουν ψηφιακή υποδομή για να αποστέλουν στους πελάτες τους με SMS τα τα στοιχεία που όριζε η υπουργική απόφαση, ωστόσο ελάχιστες ήταν οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Όπως αναφέρει στο ilioupolinews.gr o αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αθήνας κ. Κουγιουμτζής, ελάχιστοι είναι οι επαγγελματίες που διαθέτουν ασύρματα POS και ακόμα λιγότεροι (περίπου 15% του συνόλου) εκείνοι που διαθέτουν e-shop. «Μέσω τηλεφώνου δεν μπορεί να δουλέψει η λιανική», τονίζει ο κ. Κουγιουμτζής.

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης: «Δεν Μπορεί Να Λειτουργήσει Σωστά Το Click Away»

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Ηλιούπολης κ. Θανάση Μπίρλη. «Είναι αδύνατο να δουλέψουν οι μικρές επιχειρήσεις με αυτή τη μέθοδο, όταν δεν την έχουν εφαρμόσει ποτέ ξανά στο παρελθόν» αναφέρει ο κ. Μπίρλης, ενώ υπερτονίζει με τη σειρά του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις λιανικής ως προς τις ψηφιακές υποδομές.

Μάλιστα, ο κ. Μπίρλης ανέφερε στο ilioupolinews.gr πως υπάρχουν ήδη συζητήσεις σε επίπεδο ομοσπονδίας εμπόρων προκειμένου να ζητηθεί από την κυβέρνηση η αναστολή του μέτρου του «click away» και αντ’ αυτού να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό όλα τα καταστήματα λιανικής με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της πόλης «Θα πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα, έστω και με έναν πελάτη την φορά στο εσωτερικό του καταστήματος. Μπορούμε να τηρήσουμε αυστηρά μέτρα, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς».

Άμεση Προταιρεότητα Η Μείωση Ενοικίων

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπίρλης το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τους επαγγελματίες είναι η μείωση των ενοικίων, η οποία παραμένει προαιρετική. Πρόκειται για μία από τις βασικές ανελαστικές δαπάνες ενός επαγγελματία και εν μέσω πανδημίας ειναι ελάχιστοι οι ιδιοκτήτες που αποδέχονται τη μείωση του μισθώματος. «Πρέπει να υπάρξει άμεσα κυβερνητική πρωτοβουλία για το εν λόγω πρόβλημα» τονίζει ο κ. Μπίρλης, συμπληρώνοντας πως «το δημόσιο πρέπει να δώσει πρώτο το παράδειγμα, προχωρώντας  σε μειώσεις ενοικίων στα ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή του. Για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις πρέπει το μέτρο να εφαρμοστεί τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο.»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ